“Pipo Inzaghi” – 1 nat. Maraton National 4 ani UCP

Mi s-a parut senzationala longevitatea acestui porumbel la o astfel de categorie mare “mancatoare de porumbei” si l-am rugat pe Florin sa ne povesteasca despre Pipo cate ceva.
porumbei.ro
pipoinzaghi-porumbel
Crescator: Florin Grigorescu
Porumbelul este reprodus in crescatoria mea, din 2 porumbei de la regretatul Dumitrache Marian – pe aceasta cale vreau sa transmit condoleante familiei si Dumnezu sa-l ierte. Mama porumbelului “Pipo Inzaghi” este fiica din “444” loc 1 Donets’k 2012, 1.National Maraton FCI, 2.National As Maraton 1.58 p UCPR.

Tata este fiu din 6. National As Maraton 2011 UCPR. Intr-un cuvant porumbelul are la baza urmatoarele linii: Vanbruane, Stichelbaut, Erik Limbourg, Marc Verchelde. Talia porumbelului este mijlocie, avand un temperament foarte calm, as spune chiar iesit din comun (mie personal imi plac porumbeii putin mai agitati) fiind singurul porumbel care chiar nu are nicio tresarire la intrarea mea in crescatorie.

pipoinzaghi-porumbel-prel

Porumbelul a fost zburat numai in sistemul vaduvie clasica, adica si masculul si femela participand la concursuri. Sistemul practicat de mine a fost vaduvie dupa etapa a 3-a de concurs pana la final. In acest timp de vaduvie, nu arat femelele la masculi decat cand se intorc de la zbor. Acestia stau impreuna in functie de intensitatea concursului (intre 2 ore si chiar si pana a 2-a zi). Anul acesta a fost primul an in care nu am mai antrenat porumbeii intre etapele de concurs, deoarece s-au antrenat foarte bine afara pe tot parcursul anului (2 ore pe zi), fiind foarte multumit de randamentul dat, avand 3 porumbei in top 3 National UCPR.

Pregatirea porumbeilor de maraton inclusiv Pipo s-a facut intr-un program normal cu tot lotul, adica am inceput exact cu prima etapa de viteza (5 etape de viteza, dupa care cele de fond si 3 de maraton), Pipo avand 35 de etape clasate dintre care 12 de maraton.

Lotul de zbor nu il am prea numeros, in general incep concursurile 60-65 de porumbei dar anul acesta am avut un lot mult mai mic, mai exact 45 de porumbei. Dupa cum bine o stiti cei ce ma cunosc sunt un impatimit al zborurilor pe columbodroame. Asta ma face sa fac o selectie foarte dura cu puii toamna, unde angajezez la cele doua derbyuri Nikolaev 550 km aproximativ 60-70% din efectivul de pui. Referitor la yearlingii de maraton – obligatoriu 3 concursuri peste 850 km, unii dintre ei mergand si la Derbyul National Donets’k, ceea ce a fost si cazul lui Pipo care a fost angajat de yearling, avand in palmares 4 x Donetsk.

Va multumesc, va urez o zi buna si salut toti vizitatorii site-ului dumneavoastra Porumbei.ro.

17 comentarii la ““Pipo Inzaghi” – 1 nat. Maraton National 4 ani UCP”

 1. Frumos porumbel, frumoasa performanta. Si cred ca temperamentul lui calm l-a ajutat foarte mult in acesti ani de munca.

 2. Frumoasa pasare (in poza reala), felicitari crescatorului pt. rezultatatele obtinute. Deobicei pasarile de fond-maraton au un temperament calm, mai rar gasesti vreun agitat sa faca asa rezultate.
  Am observat un lucru: diferenta enorma dintre poza neprelucrata si cea fotoshopata, aproape de nerecunoscut porumbelul.

 3. Cand ai un porumbel, unic prin temperament sau care are ceva deosebit fata de ceilalti sau se remarca prin orice altceva decat comunitatea devine o emblema a crescatoriei. Daca iti cunosti si iubesti pasarile este limpede ca il remarci si-l cinstesti ca atare. Cu siguranta, porumbelul respectiv iti va aduce satisfactii, uneori neinchipuite.
  Cand vorbim de un voiajor, lucrurile se amplifica. Mult! Felicitari!

 4. Felicitari, Florin, pentru performantele lui Inzaghi si pentru ale crescatorului!
  Mult succes in continuare!

 5. Felicitari porumbelului cat si crescatorului.Intradevar categorie mancatoare de porumbei.

 6. Pentru inceput salutare tuturor columbofililor romani si multe felicitari pentru rezultatele obtinute, in continuare voi face o afirmati depre pozesi strict despre poze. in poza neprelucrata porumbelul are inelul pe piciorul stang, in poza prelucrata are inelul pe piciorul drept. trecand peste acest aspect poza neprelucrata ne arataun porumbel frumos si cu un piept puternic pe cand cealalata fotografie se observa cu ochiul liber cat de mult a fost decupata, Sa trecem peste asta si sa imi plec capul in fata acestui porumbel si a crescatorului sau, felicitari pentru aceste rezultate exceptionale.
  P.S La multi ani dragi columbofili.

 7. Singura pasare care a facut norma la maraton national 3 ani!… catergorie care se pare ca va disparea…pacat! Oricum porumbelul e un “monument” !
  O pasare pe baza careia merita si poti sa intemeiezi o familie foarte puternica pentru maraton.
  Sincere felicitari, Florine!

 8. hmm… sa ma scriu comentarii de pe telefon… desigur ca este maraton national 4 ani si… “categorie”

 9. ma poate ajuta cineva cu numarul domnului Grigorescu florin va multumesc

 10. Super porumbel, super crescator! Felicitari Grigorescu Florin!Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *