Mi s-a parut senzationala longevitatea acestui porumbel la o astfel de categorie mare “mancatoare de porumbei” si l-am rugat pe Florin sa ne povesteasca despre Pipo cate ceva.
porumbei.ro
pipoinzaghi-porumbel
Crescator: Florin Grigorescu
Porumbelul este reprodus in crescatoria mea, din 2 porumbei de la regretatul Dumitrache Marian – pe aceasta cale vreau sa transmit condoleante familiei si Dumnezu sa-l ierte. Mama porumbelului “Pipo Inzaghi” este fiica din “444” loc 1 Donets’k 2012, 1.National Maraton FCI, 2.National As Maraton 1.58 p UCPR.

Tata este fiu din 6. National As Maraton 2011 UCPR. Intr-un cuvant porumbelul are la baza urmatoarele linii: Vanbruane, Stichelbaut, Erik Limbourg, Marc Verchelde. Talia porumbelului este mijlocie, avand un temperament foarte calm, as spune chiar iesit din comun (mie personal imi plac porumbeii putin mai agitati) fiind singurul porumbel care chiar nu are nicio tresarire la intrarea mea in crescatorie.

pipoinzaghi-porumbel-prel

Porumbelul a fost zburat numai in sistemul vaduvie clasica, adica si masculul si femela participand la concursuri. Sistemul practicat de mine a fost vaduvie dupa etapa a 3-a de concurs pana la final. In acest timp de vaduvie, nu arat femelele la masculi decat cand se intorc de la zbor. Acestia stau impreuna in functie de intensitatea concursului (intre 2 ore si chiar si pana a 2-a zi). Anul acesta a fost primul an in care nu am mai antrenat porumbeii intre etapele de concurs, deoarece s-au antrenat foarte bine afara pe tot parcursul anului (2 ore pe zi), fiind foarte multumit de randamentul dat, avand 3 porumbei in top 3 National UCPR.

Pregatirea porumbeilor de maraton inclusiv Pipo s-a facut intr-un program normal cu tot lotul, adica am inceput exact cu prima etapa de viteza (5 etape de viteza, dupa care cele de fond si 3 de maraton), Pipo avand 35 de etape clasate dintre care 12 de maraton.

Lotul de zbor nu il am prea numeros, in general incep concursurile 60-65 de porumbei dar anul acesta am avut un lot mult mai mic, mai exact 45 de porumbei. Dupa cum bine o stiti cei ce ma cunosc sunt un impatimit al zborurilor pe columbodroame. Asta ma face sa fac o selectie foarte dura cu puii toamna, unde angajezez la cele doua derbyuri Nikolaev 550 km aproximativ 60-70% din efectivul de pui. Referitor la yearlingii de maraton – obligatoriu 3 concursuri peste 850 km, unii dintre ei mergand si la Derbyul National Donets’k, ceea ce a fost si cazul lui Pipo care a fost angajat de yearling, avand in palmares 4 x Donetsk.

Va multumesc, va urez o zi buna si salut toti vizitatorii site-ului dumneavoastra Porumbei.ro.