Ponta de a treia zi

Am o femela aparent normala, cu toate calitatile de reproducatoare. A doua serie de oua din anul asta, a aparut cu toate simptomele perechii, in ordinea fireasca: loc pentru cuib, construire, calcat, batai la cuib si toate celea. Apare primul ou (joi seara), a doua zi – pauza si ma asteptam ca ziua urmatoare, ziua 2 (sambata) sa aduca un al 2-lea ou. Nici vorba.

A treia zi mi-am luat gandul de la oul 2 mai ales ca in jurul amiezei am verificat iar cuibul si era tot un ou. Seara (duminica), aprox ora 19.30, incerc din nou si erau in cuib doua oua. Il depusese al 2-lea ou in ziua a 3-a. Evident ca mi-au trecut prin cap toate gandurile, de la vreun ou pierdut aiurea, la sfarsitul biologic al ciclului de reproducatoare pentru femela.

Voi ati avut cazuri cu decalaje de timp in minus sau in plus fata de intervalul unanim acceptat dintre ziua 1 si ziua 3? Evident ca intrebarea nu este valabila pentru cuplurile formate din doi masculi care scot numai campioni.

Va multumesc pentru timpul acordat.

Cu consideratie, Dorel Roman.

14 comentarii la “Ponta de a treia zi”

 1. am patit-o si eu la o pereche.eu mare parte din matca o am in boxe individuale.perechea de care vorbesc o tineam intr-o boxa care avea doar lumina artificiala.in perioada cand a ouat nu prea am avut timp sa fac ciclu de 12 ore de lumina si le-am lasat lumina aprinsa cateva zile.a facut primul ou luni si al doilea sambata.pun pe seama luminii dar nu sunt sigur

 2. Am o femela de 2007 care se deschide la furca si se simte oul la fel cum ar trebui sa se oua in ziua respectiva dar se oua dupa 2-3 zile, iar la al 2-lea aceeasi poveste. Pe ambele le oua pe jos, de pe stator sau in voliera, numai in cuib nu.
  Este al 2-lea an cand este la matca,pana in 2013 fiind la zbor fara sa se oua prea des.Cred ca este din cauza varstei sau prea multor drumuri lungi.

 3. Am aruncat ochii pe porumbei.ro si ce vad : si aici politica ,apoi mi-am revenit .

 4. Femela de 2012 depune al doilea ou dupa 3 zile, cu regularitate, iar cand are un singur ou nici nu sta pe cuib, ci pe odihnitoare. Intotdeauna perechea a scos si crescut foarte bine 2 pui. Eu nu m-am sesizat, am luat-o ca pe o caracteristica biologica a acestei femele.

 5. Nicki,daca a facut 3, il va face si pe al patralea :)) Dar nu perechea respectiva,ci a doua femela care a ouat in cuibul lor.

 6. @nicki. La mine cand clocesc masculii intotdeauna sunt trei sau patru oua in cuib. :)
  Sigur ai vre-o alta femela care ti-a ouat acolo.

 7. Si la mine femele cand depun primul ou nu stau pe ele pana nu apare si al doilea ou….si cand este depus al doilea se pun pe clocit si apar pui normali

 8. APROPO MIE MI SA INTIMPLAT ALTCEVA SI SINCER NU AM MAI INTILNIT ASA CEVA SI ANUME . O PERECHE DIN MATCA MEA AU SCOS PUI TOATE BUNE SI FRUMOASE PINA LA VIRSTA DE 8 ZILE A PUIILOR , CAND FEMELA IMI OUA DIN NOU PRIMUL OU MIL OUA SI PE ALDOILEA NORMAL SI VREAU SA VA SPUN CA ACUM PUII SUNT LA VIRSTA DE 18 ZILE SI OULE ,9SI 10 ZILE SI HRANESTE PUI SI CLOCESTE ..APROPO SUNT OUALE LOR SI PUII LA FEL NU SUNT DE LA ALTII PORUMBEI. ASTEPT NISTE PARERI DIN PARTEA DUM. CU RESPECT DANY

 9. @7 8 alta femela care ? Am o voliera mica cu o pereche de porumbei.

 10. eu am avut o femela de meulemans care la prima serie a facut doua oua mici si al treilea era dublu ca marime fata de cele doua si sunt 100% ca lea facut o singura femelaComenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *