Salut, ma numesc Florin, cresc porumbei de la varsta de 16 ani. Din cauza pozitiei geografice crescatoria mea este amplasata intr-o zona mai ferita de lumina, cu un grad de umiditate mai ridicat. Periodic ma confrunt cu imbolnaviri ale porumbeilor. Situatia actuala este urmatoarea: porumbeii au excrementele apoase, iar dupa ce depun efort la cresterea puilor slabesc foarte tare (in special masculii), intr-atat incat nu se mai pot tine pe picioare (zici ca sunt beti).

Mentionez ca nu cred ca este paramixoviroza pentru ca nu lasa capul pe spate si se hranesc singuri. La sugestia medicului veterinar am facut tratament 5 zile cu enrofloxacina buvabil, pauza o saptamana apoi alte 5 zile cu eritrovit + vacin paramixoviroza, urmat de vitamine in apa o saptamana. Acest tratament n-a dat rezultate pt ca alt mascul prezinta la momentul actual aceleasi simptome. Nu au malai in gat, nu stiu daca este tricomonoza.

In cotetul alaturat tin separat puii proveniti din aceasta matca, ei sunt intr-o stare perfecta de sanatate.

Mancarea pe care le-o administrez: porumb (30%), grau(15%), mazare (20%), floarea soarelui10 %, sorg 15 % si rapita 10% + grit si pamant galben la discretie.

Alte probleme: in apropiere am un cotet de gaini de unde s-au luat paduchi de gaina, am dat cu tomosan si am reusit sa scap de ei. Probabil si stresul acesta le-a scazut imunitatea, ce ziceti?

Astept sugestii de la columbofilii experimentati legat de problema mea!