Porumbei printre ruine


Tulburator material. Relaxarea unui soldat.

Categories Stiri

9 comentarii la “Porumbei printre ruine”

 1. Maica Domnului! Ce au putut face oamenii dintr-un oraș care odata era plin de viață…
  Cam așa ar arăta planeta noastră dupa un razboi nuclear. Si te intrebi: cui folosește asta??! Cine a avut de castigat ca orasul asta, probabil ca multe altele, a ramas pustiu, ca oamenii aceia au plecat, au fost dezrădăcinati, practic viata lor nu va mai fi la fel nicicând… Nu se vor mai intalni prieteni, rude, vecini care odata locuiau alaturi.Să nu mai vorbim de cei care au murit in razboiul lor absurd.
  In afara de asta, chiar e emoționant cum acest tânăr isi duce mai departe pasiunea, pasiunea noastra frumoasă. In pustiul sinistru al orașului porumbeii sunt singura forma de viață vizibila. Brrrrrrr!
  Asta ar trebui sa ne faca sa ne bucuram de ce avem, sa fim fericiti ca avem prieteni si oameni cu care împărtășim columbofilia si sa ne dam seama ca idioteniile de invidii, dușmănii si alte urâțenii care ne macină sunt cacaturi de doi lei. Sirianul ăla ar fi fericit sa arate unui amic porumbeii, sa vorbeasca cu cineva despre hobby-ul sau, in schimb se catara singur pe niste ruine sa petreacă putin timp cu bieții lui porumbei.
  Poate am fost prea emo, dar nu contează, chiar m-a impresionat filmulețul.

 2. Săracul a scăpat de moarte. Dacă îl prindeau cei de la Isis ,îl decapitau că ține porumbei.
  El nu vrea occident. Vrea să stea în locurile natale ,distruse acum și să continue să.si hrănească sufletul. Probabil porumbeii l.au făcut să reziste psihic ,războiului…..

 3. Nicu, chiar mi se pare crâncen ce s-a intamplat in Siria si nu ma duce capul cine e castigat din toata treaba asta. Adica, inteleg ca or fi interesele sulii, petrol si alte rahaturi, dar sa vrei sa finantezi un razboi mi se pare diabolic.

 4. @Ilie, asta spun si eu tuturor. E atat de trist ca suntem in era moderna, ne aflam in cel mai dezvoltat punct al istoriei noastre, ca specie (cica umana) si se investesc sume inimaginabile pentru dezvoltarea armamentului, armatei si tehnologiei armate. Pentru ce? Sa ne omoram unii pe altii? E suficient loc pentru toti pe Pamant.

  Atasez un link catre un discurs deosebit din The Great Dictator, un film din 1940, discurs care se aplica si azi, aproape 80 de ani mai tarziu, noua, oamenilor “moderni, civilizati, destepti”. :(

 5. din pacate suntem la o aruncatura de nimic si nimic nu ne mai poate opri. tot ceea ce facem, tot ceea ce gandim, tot ceea ce nu am facut, nu ne mai da de ales; suntem nevoiti sa disperam, suntem nevoiti sa ne acceptam trecutul, prezentul si viitorul. a trecut vremea in care puteam alege drumul…l-am ales, iar acum, ne-am despartit si am devenit atat de imprevizibili in moartea noastra. daca va priviti porumbeii cum zboara o sa aflati ca nu sunt acolo pentru voi; si zborul lor e pentru noi doar speranta ca intr-o zi ii vom lasa liberi, pentru ca noi nu am fost niciodata.

 6. Trist..foarte trist .. cuvinte nu prea sunt de spus..
  Asta este dovada vie ca nu te poti lasa de porumbei..

  PS. Out of subject ..Cat despre discursul lui charlie chaplin .. ca si discurs jos palaria .. dar ca si om .. un jeg uman .. un pedofil care a ranit multe sufleteComenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *