Salut tuturor columbofililor, as dori sa ma ajutati cu aceasta problema de care in mod ironic nu scap! Deci am anul acesta in jur de 15 pui scosi + vreo 5 pui cumparati iar concluzia la care am ajuns dupa ce majoritatea au inaparlit este ca sunt masculi. Cum la mine in cusca masculii si asa dominau ca numar, undeva pe la 12 masculi-7 femele acum treaba e chiar culmea!

Nu e de mirare ca tot timpul porumbeii sunt agresivi in cusca… As vrea sa va intreb daca stiti vreo modalitate de a cunoaste sexul puilor din ou, sa iti dai seama din timp care sunt F si care M, pentru a arunca oualele nefolositoare.

O persoana apropiata mi-a spus ca atunci cand avea porumbei el cunostea sexul dupa forma oualelor: Oul mai lung fiind femela, iar cel mai rotund fiind masculul; insa nu am avut niciodata un raspuns garantat la acest lucru deoarece nu am fost atent la oua.

Altcineva mi-a spus ca de obicei al doilea ou scos este femela insa stiu ca am avut cazuri in care mi-a scos si 2 masculi, iar o data(din nefericire) am avut bafta sa imi scoata si 2 femele.

Multumesc anticipat.

Liviu