Porumbeii si culorile

Una scurta pentru cei care afirma ca porumbeii nu deosebesc culorile si degeaba vopsesc unii crescatori fetele boxelor in culori diferite. Azi am pus adapatoare albastra la pui, in locul celei verzi – adapatori identice ca forma. Nu s-au mai apropiat de ea decat tarziu cand i-a indoit setea.

8 comentarii la “Porumbeii si culorile”

  1. Si eu am patit cu doua boxe. Ambele erau albastre. Am pus peste una o folie rosie exact ca boxa de langa si se pare ca parechea a cam incurcat boxa si au intrat peste vecini crezand ca`i boxa lor :))) O bataie crunta s-a atatat si cum am observat imediat am tras folia rosie. Apoi perechea ,invinsa s-a retras in boxa proprie :)) ma mir cum de au recunoscuto :))))

  2. Cum pot sa isi explice acele persoane care afira macest lucru , ca atunci cand intri in crescatorie cu niste haine colorate fac niste ochi cat cepele… si se uita de parca au vazut un dihor…

  3. Bai frate ce au porumbeii vostri?pot sa intru la ei si imbracat in pielea goala,schimb adapatori,hranitori,intrarea in mijlocul sezonului.Am avut schele pe bloc.Fara sa exagerez intru la ei si dau gauri cu bormasina,bat cu ciocanul si…nimic.Aceeasi porumbei calmi si linistiti.O seara buna va doresc si mai eliminati din cei speriosi.

  4. stati linistiti ca porumbei vad mai bine ca noi toti, si cred ca mai vad pedeasupra si culoarea ultraviolet..?

  5. @fane: ar insemna sa ii elimin pe toti. :) Ii ai la bloc, sunt obisnuiti cu schimbari si stimuli din toate directiile. La mine sunt izolati in mijlocul naturii, multa liniste si foarte putine schimbari in peisaj. Atunci cand apare o schimbare e luata ca amenintare. Eu asa incerc sa imi explic cat de cat. Inchipuie-ti un stol de pui abia iesiti la zbor. Coboara prin gradina la ciugulit, se aude un zgomot ciudat sau misca o vrabie mai rapid, explozie, pleaca la zbor sfaraind cu suta la ora.

  6. :-) …acum o saptamana, mi-am achizitionat o a doua adapatoare pentru pui (schimb apa de doua ori pe zi folosind doua adapatori), iar tipul ce mi-a vandut-o si inca un prieten prezent, au ras cand am cerut o culoare anume, doar pentru a fi la fel ca cea pe care o am acasa! Nu am avut probleme folosind adapatori diferite, insa consider ca este mult mai comod pentru porumbei sa folosim acelasi tip/culoare de adapatoare, cel putin in cazul puilor!Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *