De vreo 3 saptamani am luat un catel – este primul pe care-l vad de aproape porumbeii. Evident, s-au speriat groaznic, daca se apropia la 5 metri de cotetul lor, deja zburau spre tavan si spre spatele cotetului disperati. Am sperat ca le va trece aceasta teama cu timpul insa tot nu e in regula.

Acum cativa dintre ei raman la fata cotetului la plasa uitandu-se la caine care merge pe langa cotet, dar tot se uita speriati gata sa zboare. Unii mai calmi chiar nu il mai baga in seama, dar e suficient sa vina unul mai sperios care pleaca disperat agitandu-i pe toti si in scurt timp sunt iar cu totii agatati prin spatele cotetului unii peste altii privind ingroziti. Nici la mancare nu coboara. Imi vine sa bag cainele peste ei si sa-l las acolo!

La multi crescatori vad caini mergand pe langa cotet si porumbeii nici nu ii baga in seama. La vechea locatie am avut caine si il ignorau. La fel, in copilarie am avut o catea lup si porumbeii chiar coborau pe spatele ei sau ii mergeau printre picioare. E drept ca s-au nascut cu cainele in curte. Pentru cei de acum cainele e ceva nou. Chiar ma bucuram ca fiind iarna se pot invata cu el pana in primavara dar nu dau semne. Deja ma gandesc la un sezon cu maturii compromis, porumbei care nu mai intra in cusca si alte tampenii. Poate doar cu puii de 2013 sa reusesc. Cred ca o problema e si faptul ca scot cainele doar odata pe zi cand ies si la porumbei, in restul zilei ei nu il vad.

Daca ati avut o situatie similara va rog sa-mi spuneti cum se poate rezolva, sau cat timp dureaza sa se invete cu cainele (este pui, de marimea unei pisici, poate si asta ii sperie – desi am vazut destule crescatorii in care pisicile crescatorului stau cu porumbeii fara probleme).

Multumesc.
porumbei.ro