Porumbeii utilizati pentru descoperirea cancerului

porumbei-detectie-cancer
Unui grup de cercetatori i-a venit o idee incredibila: antrenarea unor porumbei pentru descoperirea de formatiuni canceroase in imagini in mamografii. Pe ce anume se bazau cercetatorii? Pe capacitatea porumbeilor in a se orienta.

Acestia au o capacitate incredibila in a folosi informatiile care provin din mediul inconjurator pentru a se deplasa in spatiu. Nu degeaba porumbeii au fost folositi inclusiv ca postasi care transportau meaje dintr-un loc in altul.

Imediat dupa o prima faza de antrenament (recompensare cu mancare la identificare corecta) porumbeii erau capabili deja sa descopere 50% din formatiunile tumorale.

Dupa 15 zile insa reuseau, in urma perfectionarii capacitatii de a descoperi in imagini tumoarea, sa descopere 85% din formatiuni, iar dupa 25 de zile se ajungea la 90%.

Articolul integral pe Evenimentul Zilei.

Categories Diverse

6 comentarii la “Porumbeii utilizati pentru descoperirea cancerului”

  1. Pe langa senzationalul utilitatii in medicina, noua experimentul ne arata cat de usor invata porumbeii si cum se perfectioneaza in timp.

  2. da,foarte interesant.ne uimesc in fiecare zi aceste micute fiinte.

  3. Pfff.. Oare cum o sa sune: “un porumbel, mi-a salvat viata”. Poate asa, o sa mai creasca nitel numarul de columbofili

  4. baliverne!Porumbeii loveau cu ciocul niste butoane cand descopereau in imagine o tumoare. trebuie sa fi copil la minte sa crezi asa timpenii !!!!!!!

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *