sursa foto

Pornind de la mesajul de mai jos, am deschis acest topic. Tin minte ca se vorbea de un concurs pe zona Moldova anul acesta, cand porumbeii au avut sosiri pe timpul noptii, ceeace pare fantastic. Rog pe cine are detalii concrete despre acel concurs sa ni le scrie. Multumesc.

Mesaj primit de la Liliana:

Buna ziua,
Nu ma pricep deloc la porumbei, dar am avut o experienta foarte placuta. Ma aflam in concediu la Olanesti si intr-o noapte mai precis pe data de 7 septembrie ora 23.30, stand pe baloconul unui hotel din statiune, a poposit un porumbel. Pe balcon fiind foarte putina lumina am crezut initial ca este o cioara, dar???. am observat ca de fapt era un porumbel si nu oricare ci un porumbel calator.

I-am facut poze, am observat si am notat seria de pe inelul pe care il avea pe piciorul stang (RO?.) si am notat si seria de pe celalat picior.

A stat la noi pe balcon pana in dimineata zilei de luni 8 septembrie ora 7.30 cand spre marea noastra bucurie si-a luat zborul.

Initial, am crezut ca este bolnav si ma si vedeam plecand cu el, spre casa. Aceasta presupunea sa ii cumpar o cusca sau colivie si sa ii duc la veterinar, dar??? nu a fost nevoie si am fost foarte bucuroasa cand a zburat. Daca cineva doreste sa ii dau mai multe detalii (poze, seriile de pe inelele de la picioarele porumbelului) sa imi raspunda la mesaj.

Toate cele bune si multa admiratie pentru cei care se ocupa cu cresterea acestor porumbei – banuiesc ca este destul de greu.