Poze din arhiva istoriei columbofile romanesti

Iata niste poze cu inaintasii nostri, maestri emeriti. Unul dintre ei este dl. Nahorniac.I. Vasile. Timpuri frumoase cind nu contau decit primii 10 sositi pe masina. Zi buna. Florinel Vasilescu

Categories Stiri

10 comentarii la “Poze din arhiva istoriei columbofile romanesti”

  1. Emotionant. Multumesc Florinel Vasilescu!
    Ma intreb ce discutau acei domni la birou, probabil nu despre ultimele produse de conditionare si medicamente. :)

    Observ pe birou si un schelet de porumbel gen statueta. Oare cati dintre noi au asa ceva pe acasa pentru a cunoaste anatomia porumbelului in detaliu? Cred ca pe atunci lumea era mai putin grabita, avea mai mult timp si placere sa observe, sa invete.

    Am avut sansa sa am in crescatoria debuturilor mele prin 2003 doua exemplare cu sange Nahorniac, de la regretatul Col. Georgica Popescu… si acum ii tin minte, porumbei negri, blanzi, calmi, cu penaj matasos si zbor fara pic de zgomot.

  2. respect pentru acei maestri.
    atunci se vedeau care sunt porumbei cu adevart campioni, acuma toata lumea le da vitamine si diferite “medicamente” pentru a fi in forma.

  3. Sportivii nu au avut voie sa se dopeze si nu au nici acum. Porumbeii de ce se pot ‘dopa’ in prezent cu tot felul de chestii sau substante? Doar pentru faima si castigul detinatorului? Se prea poate…sau nu!
    In fine…poate nu e aceeasi chestie, la porumbei si la sportivi, la sportivi si la porumbei!…
    Frumoase si unice fotografiile…

  4. Voi o tot dati cu medicamente,produse de conditionare si alte chestii.

    Pai sincer, traim in 2013… Comparati timpurile acelea cu vremurile astea????????????????

    Am urmarit 20 de ani clima si relieful din zona mea, niciun anotimp nu a fost la fel si mereu in continua schimbare.

    Ce pretentii aveti de la bietele pasari? Daca ar fi si acum la fel ca atunci, normal ca nu ar avea nevoie de suplimente…. s-ar zbura la fel, dar in conditiile de fata…

    In orasul natal curgeau 2 rauri, unul mare, altul foarte mare. Dupa 15 ani, cel mare il treci fara sa te uzi, este paraias, iar cel foarte mare este mai mic ca cel ce era mare acum mult timp. Asta e efectul incalzirii globale…

    TERRA SE ADAPTEAZA SCHIMBARII. ADAPTATI-VA SI VOI CU PORUMBEII VOSTRI! IN FELUL ACESTA CASTIGA SI COMERCIANTII BANI!

  5. Pe vremea aia ,in loc de vaccin le dadeau palinca de pere la porumbei si zburau de numa numa.
    Vremuri bune erau atunci.

  6. Vremuri frumoase pe care nu le vom mai gasii niciodata. Si in privinta porumbeilor la fel, numai ca pasiunea nu moare niciodata. Iubiti porumbeii…

  7. Intotdeauna mi-au placut oamenii pasionati.

    O poza este o poveste, surprinde momente din viata unor oamenii pentru eternitate.

    Frumoase/impresionante poze dar……prea triste.

  8. pe vremea aia decat foarte putini aveau acces la porumbei de foarte buna calitate si tot ei eram merau campioni, nu oricine mergea in tari occidentale sa importe porumbei, toti erau la mana acelor cativa care aveau cei porumbeii.Acum altfel sta situatia, ai bani te duci si iti iei singur

  9. Un mare ,,LIKE”din partea mea!!Ce bine ar fi ca noi toti sa cautam in ,,lazile cu zestre” ale inaintasilor nostril!Cate povesti ,cate intamplari care la vremea lor au facut senzatie,iar acum ne-ar putea fi exemplesi din care am avea de invatat!!!!Lucruri simple,la care am gasi acum explicatii(capitol la care nu ne intrece nimeni!)O discutie cu un ,,porumbar”de 70 de ani, in termenii pe care ii folosea atunci cand era el in voga,te ,,teleporteaza”in timp ..si cat este de frumos!!!!Hai sa ii pretuim ,atata timp cat ii mai avem printer noi!!!!







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *