Poze din expozitia “Columbofilia – Traditie si pasiune” 2009 Dorohoi

Categories Uncategorized

34 comentarii la “Poze din expozitia “Columbofilia – Traditie si pasiune” 2009 Dorohoi”

 1. pentru Corbu

  Porumbeii din imagine sunt zburatori(jucatori) din
  Uzbechistan.Da ,sunt variante de culoare din aceias rase
  Sunt porumbei de zbor dar si de expozitie.
  Exista o multitudine de culori, cu si fara mot,majoritatea incaltati.
  Varianta alb-rosu se numeste “tshini”
  Zboara si joaca destul de bine.In tarile europene cu
  imigratie di Rusia (expl.F.si D.) sunt deja foarte raspanditi.

 2. Pt. Torraiolo:
  Multumesc pentru explicatii!
  In Romania exista crescatori ai acestei rase?

 3. sunt 2 rase diferite.cei rosii sunt bimotati de botosani iar cei albi sunt jucatori tashkent-uzbec.sunt rase total diferite.bafta

 4. dak nu ma insel …. am citit intr-o carte k exista o rasa kre are culoarea exact invers decat jucatorii de botosani ….cred ca cei rosii cu capul alb sunt acea rasa ..acum nu mai stiu cum ii zice la rasa .

 5. Daca te uiti la coada,cioc,forma capului,ochi,mot sunt clar rase diferite…cei pe rosu sunt “jucator de bucovina” iar cei albi sunt puii lor,au evoluat si sunt “tremurator de bucovina” :))

 6. Pt. Tanase Valentin – tocmai pentru ca m-am uitat la forma capului, lungimea ciocului, culoarea ochilor, etc, am intrebat daca-s rase diferite sau doar varietati de culoare ale aceleiasi rase (din cate stiu eu sunt rase care au varietati atat de culoare cat si in ceea ce priveste culoarea ochilor si lungimea ciocului, sau prezenta ori lipsa motului sau incaltaturii).

 7. Sincer nu stiu ce rasa sunt, dar varietati de culoare pt mine inseamna culori multiple la exemplare identice sau foarte asemanatoare morfologic.Ele nu prea seamana morfologic si pariez ca nici la tinuta nu seamana deloc.Sunt rase care au varietati cu mot si fara dar marimea ciocului nu e o variabila in cadrul rasei.La fel stau lucrurile cu forma motului pt ca la pasarile de mai sus difera structura motului(cel putin in poze).La fel coada este ori lata ori ingusta,nu exista si asa si asa.

 8. albi sunt jucatori de uzbechistan si rosi cu capetele albe sant jucatori de blagador

 9. =))… din 15 comentarii numai 1 singur referitor la expozitie…. Felicitari domnului Ciubotaru

 10. felicitari domnilor ZAVATE si TURCANU si succes ptr parteneriatul zborurilor din 2009

 11. Pentru Ovidiu si Corbu

  Ieri m-am grabit.OVIDIU ARE DREPTATE
  Cei albi sunt J. de Uzbechistan
  Cei rosii sunt J. Blagodar/Rusia

 12. felicitari exceptionalului iustin ciubotariu face treaba buna de cand are aliati puternici ca domnul zavati si haj …bv lui k s a desprins de suceava si zboara cu domnul zavati acolo unde este o concurenta acerba de 30 de crescatori…sunt sigur k o sa aiba numai locurile 1 si 2 inca o data felicitari acestui minunat om urmas al lui Stefan cel Mare

 13. Porumbei aceia albi de care a intrebat Corbu va spun eu sigur ca sunt jucatori Nordcaucazieni mai pe romaneste “Pocnitori”

 14. domnule HAJ vi se pare rentabila afacerea care a-ti facut-o cu masina de transport tinand cont ca sunte-ti doar 30 de membri ?
  va intreb ptr ca si noi suntem aproape 50 de membrii in Falticeni si ne-ar interesa achizitionarea unei masini asemanatoare cu cea cumparate de d-voastra ,dar cate tepe s-au luat prin judetul nostru cu aceste masini ne este cam frica sa investim.

 15. Pentru cei care nu stiu si incearca sa ironizeze aspectele columbofiliei,asa cum a ajuns ea datorita “prietenilor”Zilele trecute am legalizat definitiv actele pt ASOCIATIA COLUMBOFILA DOROHOI.Vrem sa chemam acasa..oile ratacite.Relatiile mele,tot timpul au fost foarte bune cu toti columbofilii indiferent de apartenenta lor “federativa”In expozitie (asta este topicul)au participat columbofili dorohoieni indiferent de apartenenta lor-toti avem aceiasi pasiune.Ca au fost si vor fi carcotasi asta e..Noi o sa cautam sa ne vedem de treaba si sa luam locuri fruntase indiferent de cine organizeaza…campionatele.Multumim celor care au trcut pragul expoxitiei…si sa ne intalnim la cat mai multe.

 16. dupa 3 sau 4 etape se termina banii si k de obicei crescatorii numerosi(30) o sa trebuiasca sa mai aduca mici completari de bani…….de trei ura pt domnii zavati si haj…….ura ura ura!!!!

 17. La ce discutii ati ajuns de la niste poze cu porumbei de ornament… incredibil.

 18. Domnule Ciubotaru am o intrebare: Cine sunt aceste “oi ratacite” ? Cei care au zburat ori cu Botosani ori cu Suceava in ultimii ani? Sau cei care de 2 ani imbarca la Dorohoi?… Fiti bun si lamuriti-ma

 19. PT.Ionut nici vorba de ce spui tu ca sint jucatori nordcaucazieni.Sant jucatori de Uzbechistan toata ziua

 20. Va spun foarte sigur pt ca am intrebat un columbofil care se ocupa doar de porumbei de ornament ca acestia si mi-a confirmat ca sunt jucatori nordcaucazieni.Poti cauta pe net si ai sa te convingi… MULT SUCCES LA CONCURSURI si VANT IN PENE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 21. DACA DORITI SA VEDETI MAI MULTE FOTOGRAFII DE LA EXPOZITIA,,COLUMBOFILIA-TRDITIE SI PASIUNE.DOROHOI,INTRATI PE SAITUL SUNPHOTO-antoo.SPER SA VA PLACA.MULTUMESC MULT

 22. PT.Ionut.Prietene intra pe saitul sunphoto usergiu si ai sa vezi cum arata porumbei nordcaucazieni

 23. ionut,columbofilii din Dorohoi,au zburat,indiferent de Federatii,au demonstrat ca sint …buni .Carcotasi o sa fie si 0 sa mai vina indiferent de cate forme de organizare columbofile o sa mai fie…

 24. Daca ai fost la deschiderea expoxitiei(asta este topicul)ai fi vazut ca noi cei cu buna credinta in ale cresterii porumbeiilor ne-am unit si am realizat ceva fara ranchiunuri TRADITIE SI PASIUNE.Voi unde erati cei care puneti intrebari…cine nu va primea ..sau ..nu sunteti in stare de a expune ce valori aveti ?

Comments are closed.