Buna ziua tuturor. Sunt int-o mare dilema si nu stiu cum sa o duc la capat. Cresc porumbei voiajori , dar de ceva timp m-am atasat si de cei de ornament. Astfel am achizitionat acum un an jumate 2 pui jucator de galati, frati de cuib, s-au dovedit a fi femele amandoua , am reusit sa fac rost de un mascul , cu care am imperecheat una din femele anul trecut.

Din diferite motive la fiecare ciclu de clocire , mi-a clocit cate un ou (au spart celalalt ou) , din ouale clocite am constatat ca m-am mai pricopsit cu inca doua femele (!?) In toamna mi-a facut cineva cadou un pui voltat , s-a dovedit a fi si acesta tot femela. Acum doua luni am facut schimb cu cineva, dandu-i doi masculi voiajori ( paradoxal la voiajori pot spune ca am avut mai multi masculi , dar am ajuns sa-i echilibrez numeric) , in schimbul a doua femele superbe de satinet (el nu avea ornament , facuse rost de ele de la cineva). Le-am luat stiind ca satinetii sunt destul de scumpi , sperand ca voi face rost si de masculi.

Acum doua saptamani , cireasa de pe tort , am fost la un mare crescator din zona , care are multe rase de ornament ( gusati , gat golas , la hore , king , etc) , in speranta ca voi cumpara doi masculi de satinet. am fost la om acasa , m-a invitat in curte , sai mi-a zis ca nu are decat un mascul disponibil de satinet . am negociat cu el , si am luat satinetul impreuna cu un mascul de voltat(Am dat 100 ron pe amandoi). Nu ma gandeam ca pot exista asemenea oameni . Eu nestiind sa deosebesc masculii de femele la ornament , mai ales la satineti , care cred eu mi se par la fel , mi-a dat tot femele. I-am lasat sa se acomodeze , crezand ca poate isi vor lua o boxa , se vor imperechea , cand surpriza , astazi , imi venea sa-mi dau palme la ce-am vazut . “Masculii” mei se lasau calcati de alti masculi de voiajori care ii am in acelasi compartiment (mentionez ca mai am trei perechi de voiajori in acelesi compertiment , din lipsa de spatiu).

Sper sa rezolv maine ceva cu omul, ca ma duc la el acasa sa vad ce zice , macar sa iau o pereche de altceva, dar nu prea as crede, ca e cam ciufut omul.

Stau si ma gandesc ce sa fac cu atatea femele, macar de as avea sa fac schimb cu cineva prin apropiere, dar prin zona nu mai sunt crescatori de ornament. Am dat acest anunt in speranta ca poate e cineva doritor, macar sa facem schimb, dar de aici de prin apropiere, eu sunt din Filipestii de padure, Prahova.

Sper ca nu v-am plictisit cu povestea mea dar sunt intr-o mare dilema, si nu-mi permit nici sa-i dau pe degeaba, ca am dat zic eu destui bani pentru bugetul meu. O zi buna tuturor.
Radu