Primul Porumbel Sosit de la Barcelona in Provincia Oltenia

In fiecare weekend merg la tara la porumbei, neavand timp in cursul saptamanii, reusesc sa ajung la ei ori sambata, ori duminica. Asadar weekendul trecut am reusit sa ajung duminica 03.09.2017 si am avut surpriza placuta sa-l gasesc acasa pe 0509784 2014, porumbel care pe data de 07.07.2017 a fost lansat de la Barcelona.

As vrea sa mentionez faptul ca acest porumbel a fost zburat in anul 2016 la Harkov 1204 km in Ukraina iar in 2017 a zburat pana la Palanca 560 km in Moldova si apoi a fost imbarcat direct la Barcelona 1750 km. Asadar acest porumbelul a reusit sa soseasca de la Barcelona in conditiile in care a zburat pe o directie inversa fata de ce zburase pana atunci si cu un salt de 1750 km aerian, fiind si primul porumbel sosit in Oltenia.

Elvis Ochea

11 comentarii la “Primul Porumbel Sosit de la Barcelona in Provincia Oltenia”

 1. Si s.a mai sfaramat un mit creat de batranii acestui sport!

  Avem porumbei sositi in 9 zile de la Barcelona, avem porumbei sositi la 2050 km de la Barcelona…avem porumbei.

  Ce s.ar fi intamplat cu aceste sosiri in era inexistenta a internetului? Ar fi ramas tot la nivel de mit sau barfa de targ.

 2. Felicitari!!!! Un luptator adevarat, un maratonist….Din pacate in Romania nu sunt apreciati adevaratii porumbei de Maraton. Mereu apare cate unu care are de comentat cate ceva despre orice sosire, despre orice performanta(mai mult sau mai putin). Sa nu te descurajezi niciodata la comentariile acestor oameni. Porumbelul tau e valoros !!!

 3. Felicitari, asta inseamna maraton, bucurate de acest porumbel si nu lasa pe nimeni sa-ti strice bucuria.
  FELICITARI

 4. Felicitari! Un porumbel ambitios care nu renunta atunci cand da de greu. Sa te bucuri cat mai mult de aceast porumbel minunat si sa-ti aduca urmasi si mai valorosi decat el.

 5. Dorul de casuta lui draga , l-a ajutat sa treaca peste o multime de pericole … si dupa ce a parcurs sute si sute de km … a reusit sa invinga toate obstacolele si a revenit acasa , un porumbel deosebit , un maratonist adevarat si un crescator pe masura , i-ti doresc SUCCES in continuare si felicitari !

 6. Frumos, felicitari! Maratonist ce provine dintr.o familie de maratonisti. O performanta suberba, un porumbel frumos si un pedigreeu ce ne arata niste origini de maraton pur.-Linia Jan Aarden!Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *