Procentul de clasari


Salut! Numele meu e Marian si as dori sa va spun ceea ce am citit intr-o revista de curand,care pe mine m-a impresionat mult.Sper ca si voi sa fiti de acord cu mine si sa va impresioneze. Este vorba despre 3 persoane: x,y,z. Persoana X are un nr de 70 de porumbei. Persoana Y are un nr de 40 de porumbei, iar Persoana Z are un nr de 15 porumbei.

Persoana X claseaza la un concurs locuri 1,2 si 4, persoana Y claseaza locurile 5 si 6, iar persoana Z claseaza 7 porumbei locurile de la 10 in crestere. Cu toti admiram 10 locuri…si laudam persoanele respective,dar niciodata nu ne intrebam de ce din 70 de porumbei a clasat doar 3, si nu dam atentie si celor care sunt mai sus de locul 10? Care reusesc sa claseze aproximativ jumatate din porumbei… toti “ne aruncam ochii” in primele 10 locuri. Nu dam valoare si persoanei Z… trageti concluzia singuri… eu unul am zis ca are dreptate… Va multumesc.

54 comentarii la “Procentul de clasari”

  1. In principiu de acord, dar stiti cum e… din numere mari sunt mai multe sanse sa apara niste super pasari. Clasamentele si normele sunt facute de asa natura incat conteaza doar varfurile, nu procentajul de clasati. La final in carte nu vezi cate pasari a angajat omul in sezon.

    Daca acele varfuri claseaza asa bine pana fac norma e una, dar pot fi doar stele cazatoare la o singura etapa. Astfel cei de la 10 in sus daca sunt mai constanti fac punctaj mai bun pana la final.

    Daca tragem linie, da, procentajul de clasari da valoarea crescatoriei ca un intreg, dar ma tem ca intotdeauna un crescator cu un campion national nimerit printr-un noroc intr-o crescatorie de ciori fara norme este mai apreciat decat un crescator care a zburat 20 de pasari si a facut norme cu 15 din ele.

  2. PROBABIL PERSOANA”X” CARE CLASEAZA 1 ,2 SI 4 ARE CATEVA PASARI BUNE CU CARE ZBOARA VADUVIE IAR CU RESTUL NATURAL SI PROBABIL NU MAI ARE TIMP PT. ANTRENAMENTE IAR CEL CU NUMAR MAI PUTIN DE PASARI ANTRENEAZA TOT LOTUL FARA MENAJAMENTE SI JOACA LA NATURAL…(parerea mea)

  3. Adevarul este ca locul 1 este locul 1 ,nu conteaza cati ai bagat la concurs.Daca nu vrei sa recunosti valoarea porumbelului si a crescatorului ,atunci ii cauti nod in papura si incerci sa gasesti tot falul de motive sa te crezi mai bun decat el.Daca la sfarsitul sezonului cel care a luat locul 1 la prima etapa reuseste sa ramana locul 1 la sfarsit de sezon jos palaria ,daca nu inseamna ca a fost doar o simpla intamplare.De preferat este sa clasezi un procent de peste 50%din totalul pasarilor angajate si sa ai o constanta la porumbeii care iti vin printre primii.

  4. Doar in cazul concursurilor de VITEZA se intampla asta , cand se intinde ” coarda ” nu mai este chiar asa , de aceea cei cu numeric mare joaca viteza la vaduvie.

  5. In principiu sunt de acord cu voi ( este un aspect mai mult teoretic).

    In realitate, noi cei care zburam tot planul de zbor suntem prin rotatie si X si Z si Y de la etapa la etapa.

    Bineinteles ca cel mai bun este cel care claseaza un procentaj cat mai mare. Daca reuseste sa faca lucrul asta etapa de etapa va asigur ca va avea o varietate de locuri de la locul 1 la ultimul loc din clasament.

    Imi place sa citesc literatura columbofila, povestea de mai sus este foarte frumoasa insa trebuie tratata doar ca o istorioara.

  6. Hehe, buna remarca. Majoritatea incepem ca X si sfarsim ca Z sau mai rau, ca numar de porumbei angajati… =))

    Cel mai mult ma amuza expresia “mi-au mai ramas porumbei de o etapa”… parca ar fi fise. E cinic dar o parte din sportul columbofil asta e – bagam fise la “aparat” si asteptam norocul.

  7. Pai depinde la ce te uiti mai atent,daca urmaresti cei mai buni porumbei i cauti in primele locuri,daca te intereseaza un crescator te uiti dupa cat mai multe pasari clasate din cele angajate.Primul caz reflecta calitatile porumbelului,explozia lui si pozitia fruntasa ocupata,al doilea caz reprezinta omogenitatea pasarilor bune la un crescator care chiar daca nu au locuri fruntase reusesc in numar mare sa claseze,ele reprezinta mai mult priceperea crescatorului de a reproduce porumbei buni.Daca ar fi sa aleg un campion as alege un loc 1,2, daca as alege un crescator bun atunci as cauta sa aiba cat mai multe pasari clasate.Si mai este si expresia “cu o floare nu se face primavara ” dar cand apar mai multe……!

  8. apropo de expresii :-mi-au mai ramas porumbei de o etapa
    -cu ce mi se mai strange,mai am de o etapa -dupa a 2 etapa de fond m-am curatat complet – pana la kelm sunt gata -…..si preferata mea: – trag tare pe matca ca sa am ce zbura la anu
    …… pana mea…. noi defapt nu crestem porumbei ci doar multe fise si apoi tragem de maneta(imbarcarile), iar cand jocul se opreste, si vedem rezultatul o luam de la capat(sosirile),,,,, si apoi iar cumparam alte fise mai bune, si mai scumpe(alti porumbei)…… si uite asa….

  9. Adevaru-i ca sunt destul de multi care angajeaza sute, pentru a clasa doar citiva. Dar este bine asa pentru ca daca n-ar fi astia etapele ar costa mult mai mult, n-ar fi asa de multi porumbei in clasifica si nu s-ar remarca asa de usor adevaratii campioni. :))) La fel de bine, daca lumea columbofila ar deschide ochii si ar intelege, ar dispare bussines-ul de medicamente ”miraculoase” si preturile exorbitante platite pe porumbeii ”de carton”. Normal ca-s mult mai importanti porumbeii aceluia care claseaza in procent mai mare in raport cu numarul de porumbei angajati mai ales ca nu-i o regula (cam asa se intelege din cele scrise de voi mai sus), ca daca angajezi porumbei putini care claseaza in numar mare tre’ sa te afli neaparat in coada clasamentului, cine te impiedica sa ai porumbei in primii zece?

  10. Probabil la Schaerleckens ai citit asa ceva… idee e ca trebuie luate in calcul mult mai multe detalii cu privire la cursa respectiva,,, viteza cu care au venit porumbeii… pozitzionarea celor 3 crescatorii… si bionenteles conditiile meteo.. vant lateral, vant din fata, vant din spate, canicula sau ploaie, etc, dupa care concurenta cine sunt ceilalti crescatori cu care a concurat,,,, nu e tot una ca te lupti cu nishte crescatori cu experienta care au aavut rezultate pe plan natzional sau cu niste incepatori. Relieful pe care au venit porumbeii… nu e tot una ca zboara la campie sau la munte. Distanta… etc etc….

  11. Mircea-Galati
    Salut toti columbofilii cu acte si fara.
    Vedeti dumneavoastra, pe mine personal, nu ma intereseaza locurile clasate de X, Y, Z la o singura etapa, in schimb, daca urmaresc toate etapele si ma refer la fond si maraton(nu vorbesc de viteza), si vad in clasament pasarile lui X, Y, Z, deja incepe sa se schimbe situatia, acesti columbofili devin interesanti pentru mine, si nu pentru locurile ocupate ci pentru constanta clasarilor la fiecare etapa si bineinteles a unui procent cat mai bun de pasari clasate. Haideti sa va spun, la mine in Asociatie, exista un om de o modestie cum rar mai intalnesti in ziua de azi, pe acest om, practic nu-l intereseaza primele locuri in clasament, nu se bate dupa locul I pe etapa, dar acestui om orice pasare angajata ii claseaza, cu mici exceptii, sa spun asa, iar pe clasamentul final, acest om ocupa numai locuri fruntase, dar vreau sa va mai spun ca ajuns aici dupa o munca titanica de peste 20 de ani, un om care a promovat si a ajutat “n”columbofili, fara sa-i fie teama de concurenta, ba dimpotriva, l-am vazut cu cata fericire si cu cata stralucire in ochi a inmanat cupa unui tanar columbofil la sfarsitul anului 2010 in asociatia noastra felicitandu-l, acest om nu vorbeste prea mult, doar numai cand este intrebat si la obiect, eu spun ca daca toti columbofilii ar fi ca acest om, Columbofilia in Romania ar fi departe, si ca sa nu va las asa in suspans, este vorba despre domnul Butucanu Stefan.
    Inima buna la toti.

  12. Esti un norocos Mircea sa ai asemenea coleg de club. Am avut ocazia sa comunic cu Dl. Butucanu si este exact asa cum spui… altii cu rezultate mai slabe decat el sunt plini de aere si figuri.

    Un lucru e clar… o pasare campion garanteaza ca este ea buna in primul rand, pe cand procentajul mare de clasari din angajati garanteaza ca este bun crescatorul. Asta e lege, si atunci cand faci achizitii cred ca e esential sa analizezi chestiile astea.

  13. Buna ziua domnilor, vad ca parerile despre rezultate sunt foarete variate, eu sunt de acord cu articolul, deoarece un crescator care claseaza constant locuri de 1,2 inseamna ca e si el bun si porumbeii sunt buni. Dar un crescator care an de an din 15 prumbei are clasati in primi 10 si un pic dupa si din 15 minim 10 clasari, parerea mea este ca acel crescator si si porumbeii sunt mult mai valorosi decat cei cu locul unu, eu prefer sa cumpar porumbei dintro crescatorie care de 40 de ani e constant in clasari avand si clasari de varf decat dintro crescatorie noua care ajunge peste noapte cu multi bani renumit. La belgieni si olandezi e mai mare competitia si puterea financiara si nu castiga un concurent 5 ani la rand ca in romania, ba unu ba altul si asa e frumos si palpitant. In concluzie in romanaia crescatoria care reuseste sa ramana constanta si nici nu e multimiliardar crescatorul e mult mai valoroasa.

  14. E ca si cum mati intreba… ma tu dece ai pun 10 bilete la loto si nu 1 ca mine si ai castigat . Asta este concurenta nu va mai intrebati cum si ce , Daca iti vine esti bun daca nu esti prost, la asta am ajuns si eu si asa o sa ajungeti si voi , fara investiti in rasa , masa si casa nu o sa aveti porumbei si lasativa de intrebari si incepeti sa aranjati porumbei mai este putin si incepe DANSUL.

  15. daca vrei porumbei campioni, desigur ca vei cauta la X sau Y, insa parerea mea este ca singurul care are o familie puternica de porumbei e Z…e foarte important de vazut de ce vin asa porumbeii lui Z…in spate sunt ani de munca…asta cel putin e parerea mea

  16. sunt de acord cu voi dar poate z nu le da ce la da x mai conteaza si asta adik produsele si mancarea si ingrijirea dk le ofera si z ce le ofera x poate o sa aiva locurile 1,2,3,4,5……………..
    parerea mea

  17. La porumbei ar trebui sa urmarim in special constanta lor in competitie. Sint zeci de campioni la diverse categorii care nu au luat vreodata un loc de 1 .Cei mai apreciati porumbei in vest sint cei din clasamentele primus inter pares pentru zboruri de maraton, in care se face clasamentul porumbeilor angajati 5 ani consecutiv la Barcelona.
    In alta ordine de idei chiar daca unii nu sint de acord , pentru faptul ca fac prea multe eforturi pe saracia asta ,ar fi foarte bine ca sa se mareasca la 30% procentul de clasari asa ca macar aceasta satisfactie s-o aiba cit mai multi columbofili, sa se vada in clasamente.

  18. stiu pe cineva care a bagat 5 porumbei si a clasat locul 1si2 dar asta se intampla prin anul 1999

  19. Foarte bun articolul dar va intreb eu cati dintre dumneavoastra au cumparat porumbei constanti. Parerea mea e ca toti mergeti sa luati porumbei de loc 1 si nu porumbei cu 10 loc de 10. Va doresc sa aveti parte de ochii buni si sa vedeti clasamentele care trebuiesc si care va intereseaza. Intotdeauna mergeti pe ideea PUTINI BUNI SI CONSTANTI. Va doresc tot binele din lume si porumbei buni !

  20. este adevarat articolul..este sigur si adevarat ca daca ti un numar mai putin de porumbei dar foarte valoros , te poti ocupa mai bine de ei , nu e asa costisitor si normal ca fiind un numar mic de porumbei intr-o crescatorie destul de mare pentru ei aranjata frumos si porumbeii de valoare cum am mai zis..e imposibil sa nu faci rezultate bune , daca nu faci in acest caz numai sanatatea e de vina.Multa sanatate!

  21. Discutiile pe marginea acestui subiect nu pot fi terminate niciodata dar citindu-le imi permit sa va supun atentiei un columbofil de care multa lume nu a auzit pentru ca nu-si face reclama, nu are ferma pentru vanzare… Se numeste Marc Capelle si …cel mai bine urmariti-i sistemul de zbor si selectie. Aveti acolo si rezultatele obtinute. Este columbofilul pe care ma straduiesc sa-l “imit”. Vizionare placuta.
    http://www.pipa.be/artikels/latestarticles2009/capelleas8eng.htm

  22. In cazul in care nu sunt aceeasi porumbei,care claseaza X claseaza 3 din 70 ,3 in primii5- procentaj clasati 4,2 % y claseaza 2 din 40 ,2 in primii 10-procentaj clasati 5% z claseaza 7 din 15 ,dupa locul 10-procentaj clasati 45% deci?………… Conteaza sa ai CALITATE sau CANTITATE?

  23. …am uitat sa spun legatura dintre ce am scris eu si tema discutiei. Nu intotdeauna cantitate inseamna si calitate.

  24. aici ai dreptate si sti dc o zic pt ca din proprie experienta am mers cu un porumbel la un fond in polonia nu se mai zburase deloc pe polonia la noi la club si eu ”mama polonia” hai sa bag si eu ….ma duc cu unul si fac astia mai mari care se dau importati mama ce venisi si u cu un porumbel si eu da …..bun si astia baga cate 20 30 si eu unul …vine ziua cand trb sa soseasca …lor le vin 2 3 porumbei si mie unul astia toti au ramas cu gura cascata si sunt incepator ;) asa ca sa nu se mai uite lumea la primele 10 locuri sa uite si mai sus ;)stima marian

  25. tot timpul locul unu se cauta si la ala se uita mai toti columbofili……este cel mai important pana la urma!!!

  26. cel cu numar mare de porumbei se vede in fata …iar cel cu numar mic de porumbei se vede dupa el la 2 sau 3 porumbei diferenta” concluzia” este ca cel cu numar mic este mai apreciat

  27. indiferent de nr de porumbei angajati,locul 1 e unul singur asa ca,nu conteaza nr ci valoarea si forma individuala a fiecarei pasare in momentul concursului…adevarat e ca daca iei locu 1 la o etapa mai este si vb de noroc,mai ales la viteza…in 2006 la o etapa de 220 km cu 5 porumbei angajati am luat locurile 1,6,13,18 si 51 din 900 de porumbei….cu 3 dintre ei am zburat pana la 930 km,cu sosiri si clasari bune ceilalti 2 pierzanduse la o etapa catastrofa la 600km undeva in Ucraina”Liptovschi’ …

  28. acum dupa 5 ani lucrurile sau schimbat putin la etapale de viteza particip cu 70 de porumbei dar este fffff greu sa ei locu 1 chiar si asa,pt ca valoarea porumbeilor din fiecare crescatorie este foarte apropiata…cred ca dintrun nr de 1000 de porumbei care participa la un concurs cel putin 700 au o valoare apropiata….sa nu mai vb de concursurile de maraton ,la o etapa de peste 800 km,toti porumbei care au ajuns pana acolo au calitate, iar nr conteaza mai putin,..importanta este forma porumbelului in acea zi,..sanatatea,si norocul…vant in pene

  29. POTI SA AI CEI MAI BUNI PUI DIN CEI MAI MARI CANPIONI DACA NU AI GRIJE DE EI SI SE INBOLNAVESC POTI SAI PERZI SI DE ACASA
    SI FRATI LOR IN ALTA CRESCATORIE POATE SA FACA NORMA

  30. parerea mea este faptul ca atit crescatorii y cit si z chiar daca au clasat porumbei in masa!!!tinjesc(isi doresc)sa aiba locurile fruntase ale lui x!!!!degeaba clasezi multi porumbei daca nu ai ceva in primele locuri atunci porumbeilor le lipsesc cv!!!si problema e a crescatorului bineinteles!!!!!

  31. eu as prefera sa fiu in locu lui z ,de ce sa concurez cu o 100 de porumbei si sa am 2 , 3 in expo ,okpe locuri fruntase,pe cind as putea sa concurez cu 15 din care jumatate sa mi faca norma,pun pret pe porumbei care fac norma in mai multi ani consecutivi aceia sunt porumbei constanti,chiar daca nu claseaza in frunte.

  32. Inspirat din revista,si din propia experienta,angajand ,4 porumbei la concursul prezmyl maturi ,sosind in prima zi la 20:01 primu porumbel p clubu moreni,iar a 3 zi al 2 lea porumbel locu 18,,,a 2 etapa d fond chelm 1 singur porumbel imbarkt adik cel mentionat mai sus ,kre a ocupat locul 1 p club,ocupa locul 2 p club la oara .15:09 fiind la 2 min din kte imi aduk aminte d locu 1,,deci prima etapa 50%,a doua,100%,pe a treia na incasato,,ajungad dupa o sapt aksa,neclasand

  33. da x nu am fost decat odata dar prefer por z. cred ca au valoare si cand intri la ei an voliera toti sunt dragi dar cand ai 70 te uiti doar la 2 sau 3 favoriti. parerea mea.putini si buni .mai e putin toti asteptam cu nerabdare nu? succes 2011 la toti!!!

  34. Stimati columbofili ,eu sunt un incepator,insa pana la am achizitiona super pasri ,ma informez foarte mult de unde pot mai bine,sh deci ,cu ceva timp in urma,am citit un articol in care marele scriitor in “arta columbofiliei”,Ad Schaerlaeckens,publica un articol in care explica ca daca spre exemplu un columbofil are 100 de porumbei sh obtine locul 1,2 si 3 dar la o cursa din cei 100 angajati la zbor 70 se pier e o mare problema.Mai de graba un columbofil ce angajaza 10 porumbei sh obtine locul 7-8 la mai multe etape ,este mai bun.
    Parerea mea oricum este ca mai bine este sa detii un numar mai mic de porumbei valorosi,decat multi porumbei ….care sa iti produca doar dezamagiri.

  35. Eu TOTDEAUNA AM MERS PE CALITATE si CONSTANTA. Iar EXPERIENTA in ani isi spune cuvantul la un columbofil. MULTA STIMA PT DOMNUL BUTUCANU STEFAN(mereu ai urmaresc evolutiile) chear daca nu l-am cunoscut personal,iar porumbeii de la dansul JOS PALARIA.

  36. Cei care spun: “Locul unu e locul unu si gata!” nu vor fi niciodata crescatori de locul unu. Locul unu la o etapa inseamna de multe ori locul zero. Am intalnit destule cazuri in care un porumbel ia locul unu la o etapa si la a doua crapa. Am vazut si crescatori cu cateva locuri unu intr-un sezon dar la final avea doar doua pasari cu barem facut si alea incarcate cu o gramada de puncte. Exista o vorba care spune: “Toamna se numara bobocii.” Ca sa stii sa citesti si sa interpretezi corect clasamentele iti trebuie ceva mai mult decat matematica elementara.
    Toate cele bune!

  37. unii sunt foarte buni ca si crescatori, si au un lot valoros, si altii au un lot acceptabil dar printrei 2-3 pasari de foarte mare valoare! pe scurt la ce ne-ai povestit tu, eu unul m-as duce sa achizitionez de unde e o balanta cat mai mica intre cel mai bun, si cel mai prost din crescatoria respectiva! multa bafta!

  38. Personal am inceput sezonul 2010 cu 12 pasari de 2009, dintre care 5 tardivi. A terminat cu 7.

    Cel mai bun tardiv (jucat pe scurte si medii) 9 clasari.

    Cel mai bun porumbel 7 clasari. Norme: general, fond mare fond si as fond:
    1. Loc 1 AS fond tineret judetean
    2. Loc 1 Mare fond tineret judetean
    3. Loc 2 porumbel etapa Regensburg 1
    4. Loc 2 AS fond tineret ZONA I – VEST
    5. Loc 2 Mare fond tineret ZONA I – VEST
    6. Loc 4 Fond tineret judetean
    7. Loc 6 Fond tineret ZONA I – VEST
    8. Loc 6 Expo FCPR Piatra-Neamt
    9. Loc 9 As fond tineret NATIONAL

    Dupa cum puteti observa … din pacate nu are niciun loc 1 pe etapa. Dar cand “tragi linie” e si el pe acolo. :)

    Sunt persoane care se bucura daca incep cu 100 si termina cu 20. Ce sa mai zicem de norme.

    Profesorii mei Stan Mircea (TM) si Matei Romulus (CJ) m-au invatat ca mai bine ai 2 buni decat sa ai 100 mediocrii.
    Asta am putut vedea si la ei. UN LOT de o mare valoare, dar si fff apropiata!

    Inchei prin a spune ca personal cred ca VALOAREA LOTULUI CONTEAZA si NU A UNEI EXCEPTII fie ea pe etapa sau crescatorie.

  39. Dar ce spuneti de dl profesor Vasiliu care a inceput concursurile de maraton cu 12 porumbei ( Elblag peste 800 km ,Gdansk 900 ,Slupsk996 ) si a reusit 5 norme la maraton in primii 300 NATIONAL , iar la derbiul Slupsk a ocupat locul 2 crescatori unde au participat toate judetele din Moldova , la o virsta de invidiat 79 ani …!

  40. ,,Z” (zorro) ;)) este mai bun , are pasari mai valoroase, cele 3 pasari ale lui X sunt bulan p fata , nu se poate ca din atatea pasari doar 3 sa claseze..e o intamplare si drept urmare acei 3 muschetari sunt sigur ca nu vor transmite, fiind pure intamplari..p de alta parte pasarile lui ,,ZORRO” se vede ca au spate, arbore genealogic, sunt mai lucrate, mai constante in concursuri. De exemplu la concursu de BARCELONA o pasare ia locu unu , fara ca inainte de aceasta sa mai aiba vreo clasare, iar alta pasare ar lua locul 15 , inainte de asta avand clasate inaca alte etape grele..cine e,, columbofil” va sti ce sa aleaga.Mai mult decat atat sa nu uitam de Y, si el e un columbofil bun , in care ne identificam multi dintre noi, acuma el , cum sa zic, parerea mea ca niciodata nu va deveni un columbofil ,, vazut” , daca nu va indrazni mai mult , va investi mai mult in pasarile sale..el e singurul dintre cei trei care va ramane neremarcat..si ca sa fie remarcat va trebui sa cumpere ceva pasari de la Z.. vant din spate!

  41. Cipriane felicitari pt. acceste rezultate, cat despre profesori… MESERIASI. Deci se poate si cu 12 porumbei, e o mare diferenta intre calitate si cantitate.

  42. Pt. com. 40!
    Loc 2 porumbei Regensburg 1, Rivis Tipei Lucian!!!
    Acesta a început sezonul 2010 cu 38 porumbei din 2009 și 17 maturi(doar 1 porumbel a realizat barem la fond)!!!!!!!!!
    Nu induce oamenii în eroare.
    Ai profesori extraordinari la sfaturile unuia dintre ei apelez și eu când am nevoie…îi mulțumesc pe această cale!

    Nu vreau să fiu înțeles greșit, dar mai sunt și oameni care verifică ceea ce se scrie.

    P.S. 0107636-09, loc 2 As fond tineret, Zona 1-Vest, este un porumbel de excepție!

  43. Daca ar sta asa treaba miar face mare placere sa ii fac domnului “Z” o vizita.

  44. Multumesc D-le Lucati. Sunt foarte onorat sa fiu felicitat de un crescator ca dvs.

    Pt. Dl. Timpa Dan. Stiu ce spun, 12 dintre cei 56 sunt porumbeii mei. Daca tot apelati la sfaturile lui nea’ Matei (probabil) atunci intrebati-l cum sta treaba. Iar daca apelati la cele ale tandemului Stan+Ilie cu atat mai mult. Ei cunosc problema in amanunt. Bafta multa.

  45. Cu scuzele de rigoare … d-le LUCACI.

    Cat despre nume, domnule Timpa … e mai putin important, e “doar un nume posesor de CNP”, discutia era despre numarul de pasari.

  46. Toate aceste detalii trebuia sa le precizezi de la început.
    Eu am cautat și am descoperit ceea ce am prezentat în postarea precedentă.Crescătoria respectivă a început cu un număr de 38 porumbei tineri, se putea întâmpla ca excepția să facă parte din ceilalți 26……
    Felicitări pentru ”EXCEPȚIE”!!!!!!!!!
    Referitor la topic, contează un lot omogen, adică porumbei apropiați ca valoare .Dintre aceștia vor răsări mereu câte 1,2 foarte valoroși.
    ”Calitate, nu cantitate”…..spunea cineva ….adevăr grăia….!

  47. Domnule Timpa, spre deosebire de altii am invatat sa respect si cand spun asta ma refer la faptul ca nu retin sa ne fi baut banii impreuna. Cat despre detalii, e vina mea ca nu am specificat.

    Spuneati de “exceptie”, nu e chiar o exceptie avand in vedere ca la 12 pasari am reusit sa fac 13 norme.

    In alta ordine de idei, pasarile au fost zburate din curtea lui Rivis Lucian si pe numele acestuia pt. simplul motiv ca ma ocup de pasarile lui. Au fost in cotet alaturat, dar avand aceeasi corectie au fost jucate pe acelasi nume.

    Poate reusiti sa ne spuneti si dvs de niste rezultate cu pasari crescatute si zburate de dvs fie si pe alt nume, pt ca stiu ca le aveti, asa ca sa revenim la subiect.

    Andrei scuze pt. off-topic.

  48. Ups, scuze domnule Timpa, m-am aprins putin. Acum am recitit si am inteles la ce va referati cu “exceptia”. :D Ca o paranteza, e scos din mascul tandem julean+Todan si fem orig. Matei romulus, iar tardiva din mascul orig Stan+Ilie. Daca doriti sa continuam subiectul, mi-ar face placere sa discutam la tel sau pe mess. Asta ca sa nu umplem cu off-topic.

    Multumiri si pe aceasta cale profilor si nu in ultimul rand lui Andrei pt rabdarea de a modera unele unele mici “iesiri”. :)

  49. Nu m-am referit la rezultatele dumitale, care sunt foarte bune, ci la faptul ca nu ai dat toate detaliile.Acum m-am lămurit.Voiam sa aflu mai multe despre crescătorul Ciprian Todan și căutam în van…aceasta a fost cauza intervenției mele.
    Scriu foarte rar pe net pentru ca de multe ori se înțelege greșit la fel s-a întâmplat și acum, ai crezut ca am ceva cu tine.Nu am nimic de împărțit cu nimeni și știu ce înseamnă cuvântul RESPECT.
    Nu cred ca din comentariile mele s-a înțeles ca nu te respect.
    Te aprinzi cam repede, asta nu e bine și nu am înțeles ce voiai să spui în legătură cu banii băuți împreună….
    Referitor la rezultatele mele, deși sunt foarte bune la nivel județean în special la Maraton și Fond, începând cu anul 2007, nu o să precizez nimic la acest topic și nici în altul….
    Felicitări pentru rezultate și apreciez munca depusă știu ca nu este ușor, ca o paranteza-fac naveta zilnic la porumbei cam 18km dus…18 întors!
    Dacă dorești să afli detalii și să mai discutăm, cu mare plăcere ”timpadan75”-messenger.

    Ultimul comentariu la acest topic!

  50. Performanta conteaza nu mai conteaza porumbeii pierduti.Din
    aceea care iau venit va scoate pui buni care ii vor aduce multe avantaje

  51. porumbeii se intorc acasa din doo motive ; 1 dragostea de partenera ;2 dragostea de columbarie . aici intervine crescatorul ..daca nu e motivat cel putin de 1 din 2..pasarea ramane unde doreste iar crescatorul ramane cu privitul spre locul de unde ar trebui sa apara ;;;; porumbelul nu e o masina pe care o pornesti inpins ca nu ai baterie ;;maria sa trebuie sa fie apt de zbor

  52. Da, se pare ca asa este… Am zburat in toamna la Curtea de Arges (www.mmanolewembley.com), numele me este Andrei Robert. Am plecat cu 5 pui, de la zborul de antrnament de 100km, ceasul care este mecanic l-am pus in functiune ultimile 5 etape, unde aveam patru porumbei, caci unul, desi sosit, a fost luat de rapitor, am clasat etapa de etapa si peste asta la o catastrofa-ca de la Bacau- am avut inscrisi 3 in cursa din care din 3 clasati, nu am pierdut nici un porumbel…







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *