Proiect voliera noua

proiect-crescatorie-noua-05Salut tuturor columbofililor tineri si care sunt la inceput de drum in sportul columbofil. Vreau sa va prezint proiectul noii crescatorii pe care am inceput-o cu efort si cheltuieli costisitoare.

Crescatoria este construita pe 8 stalpi de beton de 25 pe 25 cm. Lungimea ei este de 7m. In interior este sectionata pe trei compartimente de 2m. Inaltimea fiecarui compartiment pana la tavan este de 2,10m, deoarece cred ca oxigenare si aerisire de calitate se face prin inaltimea compartimentelor si nu prin largimea lor.

Apoi tavanul este facut cu plasa prin care circula aerul. Podeaua este formata din plasa, ca sa impiedice tentativele dihorului, sobolanilor de a intra, peste plasa am pus dulap. Acoperisul este facut cu tigla 20m patrati. Cele trei compartimente sunt desemnate doua pentru zburatori si pui iar unul pentru reproducatori. In compartimentele zburatorilor am pus sputnik.

Salutare si succes tuturor, Adrian

14 comentarii la “Proiect voliera noua”

 1. frumos dar pe podea cum calci sau mai faci si gratare sa tina

 2. Inaltimea este cam mare,o sa.i manuiesti greu si or sa devina speriosi!Pt aerisire este ok dar vezi ca aerul trebuie sa iasa pe undeva.Asa ca parerea mea,pune plasa la inaltimea de 1.80 si restul este aerisirea!

 3. com. 1 Nu ramane numai plasa, ci am pus plasa apoi dulap de 5 cm ca podea. Plasa ramane dedesubtul podelei, ca sa impiedice dihorul sau sobolanii, etc sa roada sau sa faca gaura.

  com.2 Pana acum in jur de 3500 lei. Dar o sa mai bag inca pe atat, deoarece o sa fac peretii in interior cu vata de 10 cm, apoi o sa pun placa de USB. Apoi mai am de lucrat la celelante doua compartimente unul pentru reproducatori, iar celalant pentru pui, la care trebuie sa pun un al doilea SPUTNIK. Apoi pe spate si laterale tabla, si pe fata vopsea. MAI AM MULT DE LUCRU!!!

  com.3 Stiu ai dreptate, dar am facut tavan din plasa si nu mi se pare asa de inalt. Apoi sunt facute aerisiri in tavan si aerul urca si iese prin lateralele acoperisului. O sa revin in viitor cu alte imagini. Momentan am acoperit lateralele deoarece vine iarna

 4. E bine ca iti faci…dar NU TE GRABII….mai cauta informatii referitoare la aewrisire si amenajare interioara…de ex in compartimentul de zburatori sa nu ai odihnitori…doar la pui si matca….inaltimea sa fie exact cat ai tu inaltime…jumatate de javan din plasa….si aerisirea f buna e pe la bazia acoperisului…deschideri cu plasa in fata si spate controlabile….gratare pe jos…la minim 30cm inaltime….de preferat ar fi ca totul ce e lemn sa il vopsesti cu vopsea buna ca altfel intra microbii in lemn…..cauta pe net INTERVIURI CU COBZARU DANIEL…..si o sa vezi ce si cum e bine sa avem fiecare…spor la treaba..

 5. Multumesc Florentin pentru sfaturile tale care imi sunt de ajutor!

 6. Nu ai pt ce sa imi multumesti….sfaturile din punctul meu de vedere sunt ieftine…sa punem in practica e mai greu….daca mai ai intrebari…sunt bine venite….sanatate tuturor..

 7. eu pe la 10 ani aveam o crescatorie nu tocmai sigura,datorita materialului din care era construita(scanduri) prin care sobolanii rodeau la imbinarile dintre scanduri si astfel intrau de fiecare data in alta parte dupa ce astupam locurile roase,personal consider ca este esential sa avem o voliera foarte sigura fara sa lasam vreun punct slab in constructie,voliera dvs este foarte frumoasa,mult succes in continuare

 8. M-ai bine o faceai de 8 m si o imparteai in 4 sa ii poti si vaduvi daca vrei .La inceput si eu credeam ca ma multumesc cu 3 si in 2 ani am ajuns la 5 compartimente . Iar cu aeriserea lasa doar pe mijlocu tavanului o portiune de 30 40 de cm de plasa nu tot tavanul . Asta e parerea mea .In rest pare ok

 9. Initial asa m-am gandit sa o fac de 8m, Dar nu ma pasioneaza vaduvia, nu am timp. Oricum multumesc!

 10. Sincer ma socheaza afirmatia NU AM TIMP DE VADUVIE….la natural iti trebuie mai mult timp decat la vaduvie…..au pui,oua,se alearga,te chinui sa ii tii pe pozitie de cuib,cand la vaduvie e f simplu….hrana de vaduvi…antrenamente pe deasupra casei sau cu masina ca si la natural,si nu e stresul ca se oua,ca au pui..etc….in plus in cotet la vaduvie nu mai e mirosul ala de excremente ca atunci cand au pui…anul asta am incercat vaduvie pt prima data si deja a iesit loc 5 nat as fond maturi…..iar anul trecut la natural abia o norma amarata…..5 compartimente sunt f bune…eu am doar 3 si acum vad ca nu e prea bine…Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *