Salutare ! Stiu ca nu e bine sa lasam porumbeii sa scoata pui iarna dar a fost o perioada cu temperaturi mai ridicate si am crezut ca pot sa ii las (presupunere falsa). Asa ca, pe data de 03-02-2012 pe un ger de -23 grade au aparut primii pui la o pereche. Unul din ei nici nu a apucat sa iasa din ou decat pe jumatate si a inghetat, iar celalalt parea a fi sanatos.

Peste 2 zile alta pereche a scos 2 pui frumosi . Stiind ca dupa o perioada de 8-10 zile perechea nu va mai incalzi puii am improvizat la puiul singur un cuibar de burete iar pe ceilalti 2 nu i-am mai deranjat pentru ca am zis ca se incalzesc amadoi. Pe data de 11-02-2012 am fost sa vad cum se prezinta. Puiul singur deja nu mai era incalzit si rezistase o noapte la -25 grade. Eram mandru de realizarea mea inlocuind cuibarul iar ceilalti 2 erau numai buni de inelat .

Ziua urmatoare , cand ma duc o surpriza neplacuta. Cei 2 pui de la o pereche erau practic statui . Au inghetat de vii si parca erau 2 pietre . Cand m-am uitat sa vad ce face celalalt singurel era aproape inghetat si dadea capul pe spate , find foarte slabit. L-am luat grabit si m-am chinuit sa il tin in viata pana acasa.

Dupa ce a stat o ora pe calorifer a scos primul sunet. De atunci incerc sa il ingrijesc cat pot de bine. Tin sa precizez ca il hranesc cu mazare, porumb, grau, floarea soarelui, paine si o data la 3 zile coji de ou (pentru calciu) .

Acum puiul are 26 de zile si as vrea sa stiu care e parerea dvs. (daca e dezvoltat normal si daca nu ce ar trebui sa fac). Am postat cateva poze cu evolutia lui.

Alex