pui-porumbel-revenit-la-viata0
In primul rand as vrea sa salut toti columbofilii de pe acest site si administratorul, bineinteles. Povestea mea cu un pui de porumbel aproape mort si reinviat la caldura incepe cam asa. Eu am porumbeii in pod, le-am facut boxe, conditii, toate cele. Mentionez ca sunt elev la liceu-16 ani.

M-am dus sa verific niste pui (stiu ca pe vremea aceasta nu se mai tin oua la cuiburi) dar am zis sa vad ce pui ies. Si la o pereche avand doar un pui scos il gasesc aproape mort si inghetat, numai deschidea ochii si “tragea sa moara”. De mila l-am luat si am suflat putin spre el iar apoi repede l-am bagat intr-un prosop si l-am pus pe calorifer la caldura si rugandu-ma sa supravietuiasca peste vreo 15-20 de minute isi revenise aproape complet. Bucuros l-am mai tinut cam o ora la caldura si apoi l-am dus inapoi la parinti, doar ca acestia se pare ca nu-l mai accepta.

pui-porumbel-revenit-la-viata2

Asa ca l-am luat si am sa-l hranesc eu. Acum as vrea sa-mi spuneti si mie daca il hranesc corespunzator: boade de grau si boade de porumb mai micute umezite, paine in care bag cateva pietricele in ea pentru digestie si apa cu seringa. Deja a papat cateva mese dar nu stiu sigur cate pietricele sa-i dau. Mentionez ca puiul are un jur de 7, 8 zile.

pui-porumbel-revenit-la-viata

Este corect cum procedez? Aici si cateva poze cu dansul. Este primul meu pui de porumbel pe care il voi creste eu. Vant in pene! Multumesc!

Gabriel