Poate pentru unii e o simpla intamplare dar pentru un incepator columbofil insemna mai mult decat o simpla intamplare ! Numele meu este George Racu sunt din Brasov si in data de 08.07.2012 fiind duminica dupa un serviciu de 24 ore, ca tot romanu am iesit la iarba verde cu familia pentru a ma relaxa pe o vale inconjurata de munti la vreo 30 km de oras spre DN1 A.Cheia.

Pe la ora 15 cum stateam pe scaun imi spune tatal meu ca 2 barbati vor sa prinda un porumbel, ma duc repede sa vad despe ce este vorba, chiar ii intreb pe domnii respectivi daca porumbelu are inel, mi se confirma si apropiindu-ma vad porumbita din imagine care nu putea sa zboare decat 3 m.

Mi-am dat seama ca e de la un concurs, le-am explicat oamenilor cum sta treba cu sportul columbofil, dansii chiar nu vroiau sa-i faca nici un rau ci doar sa o prinda, atunci am adus o cana cu apa dar nu era interesata, am adus paine ca boabe nu aveam si tot nimic, dar nu ii era frica de noi si gandindu-ma ca daca ramane acolo nu are nici cea mai mica sansa sa supravetuiasca din cauza rapitoarelor, am prins-o langa un tufis de pe marginea raului.

Le am promis domnilor ca ii voi cauta stapanul pe internet si dupa ce se reface oricum o eliberez. Porumbitza are inel RO FRSC 2011 seria 100863.

Poate sunt persoane care ma pot ajuta cu detalii pentru a o inapoia crescatorului care o asteapta acasa! M-a impresionat faptul ca nu a intrat in alta crescatoriea la 10 km distanta fiind slabita sau cu febra sau nu a fost refacuta inainte de zbor… a avut vointa dar nu si putere fizica sa ajunga acasa… mai are o sansa!

Respect adevaratilor columbofili!