Regulament al Corpului National de Arbitri

Dragi columbofili,
Va fac cunoscut faptul ca simbata 06.09.2008, a fost adoptat la Craiova in cadrul unei sedinte a Corpului National de Arbitri al Federatiei Asociatilor Columbofile de Agrement si Sport din Romania noul “Regulament al Corpului National de Arbitri” si noul sistem de arbitraj.
Noutatea ar consta in aceea ca incepand cu Expozitia Nationala de la Craiova(ce se va desfasura in perioada 04-07.12.2008) arbitrajul se va face dupa sistemul consacrat in Uniunea Europeana, prin metoda descrierii porumbelului, pe fisa de arbitraj existand noi rubrici : calitati, defecte,cerinte,seria inelului, mai concret prin explicarea partilor bune si partilor mai putin bune ale porumbelului.
De asemenea s-a trecut si la un nou sistem de punctaj cel folosit in Uniunea Europeana, astfel ca atat crescatorul care expune, cat si vizitatorul expozitiei vor avea o reprezentare a calificativului acordat porumbelului precum si o justificare a acestuia prin explicarea calitatilor si a defectelor precum si a elementelor care ar trebui imbunatatite.
Cu stima,

Bogdan Grigore

6 comentarii la “Regulament al Corpului National de Arbitri”

  1. Din pacate asa e in Romania…………..
    Intradevar la acest moment exista 2 federatii una care cuprinde Clujul si inca cateva cluburi si alta care cuprinde Oltenia, Banat, Muntenia si Moldova.

  2. in sistemul de albitraj din uniunea europeana nu se fura si acest lucru nu trebuie omis ca despre cunostintele unora dintre albitrii facuti la apelul bocancilor despre rasele de porumbei ne-am convins demult

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *