Remigele principale si zborurile de maraton

Pozele sint din data de 25.07.2012, ziua imbarcarii porumbeilor pentru WURZBURG ce trebuia sa fie DERBY pentru zona 1-a si a 2-a dar pe considerentul ca vara nu-i ca iarna, ardelenii au migrat subit spre alte zone rupind intelegerile rezultate in conformitate cu R.N.S.. Aveti posibilitatea sa analizati stadiul aripii celor unsprezece porumbei angajati, sosirile si rezultatele anteriore.

Rezultate anterioare (click aici).

Se aflau pe oua de sapte zile, exceptindu-i pe 306058-09M si 456713-10M care au venit dupa opt respectiv noua zile de la NATIONAL BERLIN, trecindu-i la semivaduvie.

Am ajuns in aceasta situatie cu penajul, adica cel mai grav cu doua pene aruncate deodata in urma furajarii experimentale cu alune. In ultimele zece zile dindu-le cinci grame de porumbel combinat cu JOKER ROHNFRIED in hranitor comun nu individual ceea ce inseamna aproximativ 12,5% din ratie, mentionez ca pina la aceasta etapa am dat doar cite cinci alune per porumbel “pe cioc” in ziua imbarcarii.

Autor: OBO

13 comentarii la “Remigele principale si zborurile de maraton”

 1. cum ii afceti sa-si arunce asa de greu penele ? imi puteti explica si mie ca nu rea ineleg am porumbei de prin 2009 si sunt pe la pana 4-5 deci aproape jumte de aripa schimbata astept raspuns

 2. Wow, 684 a sosit primul, in ciuda celor 2 pene aruncate simultan. Din cate vad totusi, celalalt porumbel cu 2 pene aruncate nu a mai venit.

  Multumesc pentru acest material foarte interesant si UTIL prin prisma experimentului facut. La o schimbare, un experiment, l-as face doar pe o parte din porumbei pentru siguranta si claritatea efectului.

 3. nu mai stiu ce mare columbofil isi hranea porumbeii numai cu fasole,da doar cu fasole,si porumebii lui erau neintrecuti..

 4. poz 4, e un topic aici dedicat acelui crescator din strainatate, dar nici nu avea multi porumbei, parca vreo 4-5 perechi si o cusca mica in draci, verde.:))

 5. domnilor imi pare rau dar trebuie sa va contrazic folosesc o metoda asemanatore si dieta este bazata pe alune in perioada de naparlire de vreo 5 anisori deci metoda este deja fumata ca sai zic asa.IN CONCLUZIE NU ESTE UN EXPERIMENT.ERA ACUM 6 ANI CAND AM AUZIT DE EA.
  Oricum am dat asa zisa reteta si la alti columbofili si au constatat sin guri ca perioada de naparlire ESTE MAI SCURTA CU 16 SAU 21 de zile
  NUMAI BINE

 6. Porumbeii incep naparlirea dupa cea de-a 10 zi a celei de-a 2 a perioada de clocire. In legatura cu alune date la comun,in mod garantat unii vor apuca mai mult altii mai putin deci nu este ceva exact…..am administrat in anii trecuti incepand cu ziua de miercuri alune cate 2.3 in boxa,anul acesta am administrat doar ca si grasime un numar de zile echivalent cu numarul zilelor petrecute in masina de pasare impreuna cu canepa,in,rapita,foarea soarelui …..pe data de 3 /08 porumbeii aveau aruncata 3-a pana sau incepuse sa creasca . Am avut de asemenea la concursul de NIKOPOl porumbeii cu pana 1 crescuta 3/4 si pana 2 nearuncata perioada in care este riscul pierderii dupa cum spunea un articol de pe un sait columbofil (au venit toti ) deci nu exista reguli exacte.Eu personal cred ca doua lucruri influneteaza cu adevarat naparelirea -data imperecherii si lumina, este si ce-a de-a 3-a -semintele mici dar intr-0 mai mica masura influenteaza cred . Parerea mea personala . Fiecare face asa cum crede ,testeaza si foloseste ce ii merge mai bine….

 7. da intradevar, felicitari si sanatate porumbeilor d-ra.

 8. da porumbelu bun vine acasa ce e asa de greu de-n teles oameni buni?atitea combinatii mincare vaduvie curvarie ce tot borozgoditi sau sunteti la circiuma si naveti ce discuta?va zic eu una cunosc om ce nu are timp de ei1,2gainatu de 50cm in cotet acoloi vaca capra gaina porc tot in grajd la el,3medicamente nu,vaccin nu inafara de albastru de metil si usturoi cind vrea el in apa aruncat pur si simplu eu cred cas bate jok de ei intr-un fel sint afara tottimpul nui inperche el cu mina boxe si rahat si rupe polonia-n 2ua si gdansk slupsk nui de ici colo deci pur natural si antrenamente nu face ca zice cai alearga uliu destul ia zicetim si mie ce le face cum i face bani multi no dat si nu cheltue deabia scoate sasi plateasca inelele si cotizatia deci ceam scris nu fac misto e drept ce spun am avut pui dela elceva isi aratau valoarea etapa de etapa dar din pacate ma distrus dihorul spuneti nare dv,nl.sau belgieni asta cum suna sau carei raspunsul alti cmpara verselaga si mor pe rupte medicamente ride cind aude adevarul cind pune-n baschet nare mila are pui fara inele pentru ca nu intra la ei regulat i da gratis la copii…..secrete nare e om

 9. lipidele ajuta la napirlire,alunele in cantitate mare grabesc napirlirea datorita continutului ridicat de grasimi

 10. Arahide

  Nume latin: Arachis hypogaea
  Alte nume: alune de pamânt, alune americane
  Familia: Fabaceae
  Date generale: Planta este originara din America de Sud.
  Principalele elemente cunoscute (la 100 g)

  Protide 24,24 g
  Grasimi 51,8 g
  Glucide 17,16 g
  Celuloza 1,90 g
  Apa 6,3 g

  Compozitia arahidelor în vitamine si minerale

  Potasiu 780 mg
  Fosfor 410 mg
  Calciu 65 mg
  Celuloza 6 mg
  Fier 2,3 mg
  Valoare energetica 650 kcal
  Vitamina C 1 mg
  Vitamina B 1 0,25 mg
  Vitamina B 2 0,14 mg
  Niacin 14,3 mg
  Caroten 350 mcg

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *