Cu un an in urma demaram acest proiect numit RCR, demers care isi propunea readucerea in prim plan a raselor romanesti cu calitati de zbor si/sau joc. Si ca in oricare alt inceput,desi entuziasmant in sine,lucrurile s-au urnit destul de greu.Insa faptul ca acum,in al doilea an,avem un numar dublu de participanti la etapele cu maturi ne dovedeste ca suntem pe un drum bun, atat cresterea numarului de participanti cat si diversificarea localizarii acestora in tara fiind argumente in acest sens.

Sigur ca “oferta” pare oarecum saraca avand in vedere ca s-a participat cu o singura rasa, respectiv jucatorul de Galati,insa exista semnale ca pe viitor,poate chiar incepand cu etapele de tineret din toamna ,sa avem si alte rase inscrise in concurs.

Relativ la rezultatele inregistrate,ele sunt fara indoiala in progres fata de anul precedent oferind si o mica radiografie a tipului de porumbei crescuti in diferite zone ale tarii insa ele dau si masura exacta a drumului pe care trebuie mers in selectia pentru concurs a acestor porumbei fiindca este un lucru evident ca la capitolul selectie si pregatire pentru concurs mai e mult de lucru.

Acest mic pas in trecerea de la vorbe la fapte,precum si toate corectiile ulterioare in ceea ce priveste selectia porumbeilor, antrenamentele si pregatirea pentru concursuri, regulamentele de zbor si maniera de arbitraj,care cu siguranta vor fi imbunatatite pe viitor,ne dau sperante ca rezultatele vor fi din ce in ce mai bune.

Rezultatele finale pe site-ul clubului RCR »