Rezultate Roller Club Romania – Jucatori de Galati


Cu un an in urma demaram acest proiect numit RCR, demers care isi propunea readucerea in prim plan a raselor romanesti cu calitati de zbor si/sau joc. Si ca in oricare alt inceput,desi entuziasmant in sine,lucrurile s-au urnit destul de greu.Insa faptul ca acum,in al doilea an,avem un numar dublu de participanti la etapele cu maturi ne dovedeste ca suntem pe un drum bun, atat cresterea numarului de participanti cat si diversificarea localizarii acestora in tara fiind argumente in acest sens.

Sigur ca “oferta” pare oarecum saraca avand in vedere ca s-a participat cu o singura rasa, respectiv jucatorul de Galati,insa exista semnale ca pe viitor,poate chiar incepand cu etapele de tineret din toamna ,sa avem si alte rase inscrise in concurs.

Relativ la rezultatele inregistrate,ele sunt fara indoiala in progres fata de anul precedent oferind si o mica radiografie a tipului de porumbei crescuti in diferite zone ale tarii insa ele dau si masura exacta a drumului pe care trebuie mers in selectia pentru concurs a acestor porumbei fiindca este un lucru evident ca la capitolul selectie si pregatire pentru concurs mai e mult de lucru.

Acest mic pas in trecerea de la vorbe la fapte,precum si toate corectiile ulterioare in ceea ce priveste selectia porumbeilor, antrenamentele si pregatirea pentru concursuri, regulamentele de zbor si maniera de arbitraj,care cu siguranta vor fi imbunatatite pe viitor,ne dau sperante ca rezultatele vor fi din ce in ce mai bune.

Rezultatele finale pe site-ul clubului RCR »

26 comentarii la “Rezultate Roller Club Romania – Jucatori de Galati”

  1. Felicitari. Am auzit ca o sa aveti un proiect interesant de filmare a porumbeilor, astept cu nerabdare concretizarea.

  2. sa speram sa vedem cat mai multe rase romanesti pe acest minunat site cu performante ca acestea.

  3. Ca orice inceput, este greu, dar orice lucru inceput este pe jumatate facut!
    Cu rabdare si consecventa se va ajunge la indeplinirea obiectivelor propuse la infiintarea RCR, obiective deloc minore ci un scop maret, in interesul porumbeilor de agrement din Romania!
    Succes!

  4. O sa vedem cu siguranta mai multe rase romanesti la concursurile cu pui. Pana acum se pare ca cea mai mare problema e cea de mentalitate. Multi se lauda cu niste performante ce nu pot fi verificate si atunci cand se pune problema participarii oficiale intervine un blocaj de multe ori de netrecut. Unii chiar, ascultand povesti cu porumbei ce zburau toata noaptea si jucau in snururi de zeci de metri, refuza sa participe de frica sa nu se faca de ras. Multi din cei prezenti in clasament s-au lasat cu greu convinsi sa participe cu toate ca au obtinut rezultate foarte bune. Participarea la astfel de concursuri schimba mentalitatea de crescator si ofera un criteriu de selectie valoros, benefic tuturor rasele de agrement.
    Rezultatele obtinute la concursurile cu Jucatori de Galati demonstreaza ceea ce stiam cu totii: rasa este departe de posibilitatile ei maxime dar cu o selectie facuta dupa forma capului, geana, culoare, desen nu are nici o sansa sa isi atinga potentialul maxim, am ajuns sa nu mai vedem padurea din cauza copacilor. Visam la desene perfecte dar am uitat ca rasa se cheama jucator, tot cautand desenul ideal pasarile au uitat sa joace.
    Numai o participare regulata la concursuri si o selectie efectuata dupa performante de zbor poate aduce in timp o confirmare a caracterelor de zbor si joc precizate in carti si din pacate dovedite de foarte putine rase.

  5. Eu nu inteleg un lucru , cine este arbitrul aici ?
    Unde se duc porumbei sa ii urmareasca ?
    Unde se strang toti acesti crescatori ?
    Se fac lucrurile acestea de acasa de catre crescator ? Atunci jocul cred ca nu ar mai fi corect ca ar trece ce rezultate vrea … :|

  6. Concursul se desfasoara acasa la crescator sau in cazul concursului la cusca mobila, in locul ales si comunicat din timp de concurent.
    Arbitrii sunt membri ai clubului, concurenti sau nu. Spre exemplu la Turda s-au strans toti concurentii la primul dintre ei, au arbitrat si apoi au mers cu totii mai departe la urmatorul. La una dintre etape concurentii de la Turda au fost la Bistrita si i-au arbitrat pe cei de acolo iar cei de la Bistrita au mers si au arbitrat la Turda. Datorita distantelor mari ce ar trebui acoperite este destul de greu sa aduci la fiecare etapa arbitri din alta localitate.
    Concursurile de zbor si joc difera de cele cu voiajori. Pasarile nu pleaca de acasa. La voiajori se mizeaza pe dorinta porumbeilor de a ajunge acasa si se stimuleaza acest lucru prin diverse metode, la zbor si joc concursul este bazat pe placerea pasarilor de a zbura pasarile.

  7. Pentru Robi Oradea
    Arbitrii sunt desemnati de club, de obicei cate doi pentru fiecare concurent in parte, iar arbitrarea se face acasa la crescator deoarece concursurile se fac la cusca fixa, adica ridicarea in zbor si aterizarea se fac pe voliera in care sunt crescuti porumbeii. Arbitrii urmaresc evolutia stolului si completeaza fisele de zbor in functie de ragulamentul pe fiecare categorie (zburatori, tumbleri sau rolleri).
    S-ar putea ca din toamna sa apara si concurs la cusca mobila, cand intr-adevar se “strang” mai multi concurenti intr-un singur loc si sunt arbitrati toti de aceeasi comisie de arbitri, crescatorii intrand in concurs unul cate unul.

  8. Felicitari tuturor participantilor pentru rezultatele obtinute. Ma bucur foarte mult sa vad ca se desfasoara concursuri de zbor si joc dupa reguli mai adecvate rasei. Felicitari!

  9. Desi nu sunt un crescator de porumbei de ornament-agrement, vreau sa spun ca ma fascineaza frumusetea lor, multitudinea de forme si culori si nu in ultimul rand zborurile raselor de joc, durata si inaltime. Imi imaginez ca este o munca ampla pentru crescatori, in a selecta, pastra sau imbunatati standardele de rasa si performantele acestor porumbei, la fel cum si noi “voiajoristii” procedam. De remarcat pentru Romania este si faptul ca detinem nenumarate rase proprii, iar din cate am mai citit in presa de specialitate, sunt chiar si crescatori din tarile Europei Occidentale, care cresc rasele romanesti, fiind nu doar tinute ca atare, ci si apreciate pentru calitatile lor specifice! Felicitari celor ce sustin si implementeaza astfel de proiecte, celor ce muncesc din greu pentru conservarea si promovarea standardelor de rasa ale porumbeilor romanesti ornamentali si de agrement…! Foarte frumos!!!

  10. Sicora Fabian si Tanase Valentin va multumesc pt informatiile cu care m-ati informat deoarece eu sunt interesat de acest tip de ”sport” , pe viitor poate o sa imi achizitionez si eu cateva perechi deoarece imi place foarte mult sa ma uit la porumbei cum zboara decat sa ii astept sa vina de la un concurs . :P :)

  11. Cu placere, Robi, dar nu trebuie sa pui ghilimele la sport, pentru ca este tot un sport columbofil, sau mai bine-zis, o ramura a sportului columbofil!
    Poate mai putin costisitoare decat etapele cu voiajori, insa necesita cel putin la fel de multa munca si implicare din partea crescatorilor! :)

  12. Am auzit si eu de asemenea concursuri dar nu am fost de fata niciodata,dar cred ca tot concursurile cu voiajori sunt mai frumoase si mai pline de emotii.

  13. @ Aonofriesei Andrei BT

    Da, emotiile sunt mai mari daca astept voiajorii
    Dar sa nu uitam : este un zbor fortat.
    Sa cresti jucatori care zboara 2 ore numai de
    placere sau tipleri care zboara 20 de ore de buna
    voie este o arta.

    @ robi oradea
    Tot mai indragite sunt concursurile cu cusca mobila
    Crescatori se intalnesc undeva, stau de multe ori
    in corturi, petrec cateva zile frumoase impreuna.
    Concursul se desfasoara ca un turneu sportiv.
    http:/pigeon.vole.free.fr/pt.htm

    @ membrii RCR : felicitari!

  14. Felix, clubul al carui site l-ai dat are si roller de Galati! Pentru cine stie franceza, ar fi interesant daca da si un regulament de concurs sau
    rezultate, macar comparativ!
    Andrei BT. normal ca tu fiind voiajorist preferi comcursurile cu voiajori, fiecare cu “microbul” lui! :)
    Pana la urma, toti stam cu ochii pe cer asteptand ceva!

  15. @ Sicora Fabian

    Voi cauta si iti dau site-uri
    dar dureaza 2 zile , sunt pe drum.

  16. @ Fabian

    -Am vazut ca site-urile pe care am vrut
    sa le trimit sunt deja toate ca link la RCR.
    -In F,Be,Nl, D,CH si Serbia se zboara
    conform regulamentului EFU.
    -rezultate am gasit putine,poate nu stiu sa
    caut pentru ca sincer sa fiu, ma intereseaza
    totul la porumbei,dar cel mai putin “rezultatele ”
    de expl.:25 min/198 puncte
    23 min./117 puncte
    25 min/128 puncte

    Daca te intereseaza ,nu departe de voi,
    la Vrsac/Serbia este concurs international
    in 13 si 14 August. Numai bine!

  17. In primul rand vreau sa felicit toti colegii care au participat la aceasta competitie. Deasemenea felicitari tuturor celor care zboara porumbei intr-un cadru organizat. In spatele unui clasament si a unor fise de zbor se afla multa munca, multi nervi, timp si bani pierduti. Dar pasiunea invinge intotdeauna.
    In al doile rand, referitor la concursurile organizate de Rollerclubromania, din punctul meu de vedere nici in 2009 nu a fost invingator Barboianu nici in 2010 nu a fost invingator Hiriscau. Invingator a fost JUCATORUL DE GALATI. Imi place sa cred ca acest campionat din 2010 organizat de Rollerclubromania este cel mai puternic campionat al acestei rase din ultimii 20 de ani privit prin prisma rezultatelor si a numarului de participanti.
    In toamna la zborurile de pui asteptam un numar mai mare de concurenti iar de la anu’ speram la un clasament cu cel putin 30 de nume.

  18. Anul acesta la maturi au fost rezultate foarte bune si eram curios!
    Daca-i international intr-o singura locatie, insemna ca-i la cusca mobila!
    Interesant, multumesc mult!

  19. Vreau sa salut si eu pe aceasta cale toti colegii de club si sai felicit pe cei care au concurat la aceasta competitie, pentru rezultatele obtinute. In toamna sper sa fim si mai multi participanti la etapele cu puii. Ps. acum vreo 10 zile am pierdut in jur de 20 de Jucatori de Galati, pui 2010 si 3 maturi,2 dintre ei fiind cu inel cu numele meu (armando trd). Cei care sant de pe langa Turda sau inprejurimi si imi pot da detalii despre ceva porumbei prinsi va rog sa ma contactati la id sorinel_cretu2007.Multumesc anticipat. Vant in pene!!!

  20. In legatura cu acest subiect,as avea cateva intrebari.Sunt crescator si participant la concursuri cu porumbei voiajori dar as dorii sa asist la un concurs cu porumbei jucatori din rase romanesti si de ce n-as putea fii si eu concurent in viitor.Locuiesc intrun orasel de langa Resita si nu stiu daca exista vreun club sau crescator prin imprejurimi de la care sa aflu secretele acestui sport care sa fiu sincer imi place.Sper sa primesc un raspuns cat mai incurajator.

  21. Din partea clubului nu este nici o problema sa asistati la un concurs organizat de Roller Club Romania, asta daca, evident, si concurentul este de acord. Inca nu se stie exact cine o sa participe la urmatoarele etape, cele de tineret, din septembrie si cu ce rase. Puteti intra pe site-ul Roller Club, la sectiunea membri, sa vedeti cine este cel mai aproape de dumneavoastra dintre membrii cotizanti (cu drept de zbor in sezonul 2010), pana la data primei etape speram sa mai apara membri, poate chiar din orasul dumneavoastra.

  22. Pot spune ca si eu sunt unul din cei care sau lasat mai greu convinsi sa zboare anul asta la maturi, eram hotarat sa zbor prima data in toamna cu puii si nu imi pare rau absolut deloc . Sincer pana nu zbori intr-un concurs oficial sa te confrunti si cu alti crescatori nu prea ai o viziune clara fata de pasarile din cotetul tau. Sa nu mai vorbim de frenezia care te prinde in timpul etapelor eu zic ca se merita cu varf si indesat participarea la concursuri.Inafara de astea chiar ti se schimba optica in ceea ce priveste selectia si vezi altfel lucrurile.
    Chiar mi-ar placea si mi-as dori ca in toamna la etapele de pui sa fim cat mai multi pentru ca asa in mod sigur rezultatele din 2011 vor fi altele …….cu siguranta mult mai bune .

    P.S.
    Cu siguranta ne vedem si in toamna

  23. Salutari tuturor!La anul nu , dar peste doi ani sper sa am cu ce participa si eu!







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *