Rosu recesiv

O explicatie buna pentru transmiterea culorii “rosu recesiv”.

Spre deosebire de rosul obisnuit care e culoare dominanta, rosul recesiv prin natura lui de recesivitate poate face ca din 2 solzati purtatori de gena rosu recesiv care nu se manifesta la ei, sa apara totusi pui pe rosu recesiv, daca ambii parinti transmit gena respectiva.

“Rosu recesiv” se numesc acei porumbei rosii/caramizii/ciocolatii care au inclusiv remijele rosii (ex. celebrii Meulemans).

6 comentarii la “Rosu recesiv”

  1. Acel “bronz” de care spune ca apare pe porumbeii purtatori de rosu recesiv dar care nu il manifesta, cred ca apare si pe porumbeii care au in spate “Stichelbaut” daca nu ma insel? Am vazut pe unii porumbei inchisi o nuanta roscata pe fulgii negri.

  2. Cel mai bun si mai simplu model de a înțelege cum se transmite o caracteristică este cel facut de Mendel cu boabele de mazăre. El este parintele genetici

  3. Ce fain vorbeste omul. Clipul este foarte reusit, aproape de champions league.

  4. Foarte tare clipul, chiar si prezentatorul. Ideea e ca.. buni nebuni, dominant nedominant, ne plac rau de tot ”ciucalatile” astea.

  5. Totul este un mister…pînă la urmă cine știe exact,așa doar din practica doar versiuni, dar uneori mă miră că doi porumbei dau niște pui absolut diferiți…părinților săi.

  6. porumbei.ro bronzu de pe porumbei “Stichelbaut” este o alta gena numita “kite” si este dominata

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *