rumbu.jpg

Cum spuneam, columbofilia e plina de surprize. Dupa un sezon prost cu tineretul, in care am macelarit mai tot lotul, inainte de “a pune lacat” si a pleca de langa porumbei pe perioada de iarna, am avut parte de o bucurie neasteptata care parca a sters cu buretele toate dezamagirile. Aseara mi-a venit “Rumburak junior”! … pierdut cu o luna in urma. Era favoritul meu dintr-un lot de peste 50 de pui, si cel pe care l-am asteptat mereu sa apara. De ceva timp am incetat sa sper sa-l mai vad iar acum cand l-am vazut pe policioara de langa voliera, nu mi-a venit sa cred ca este el…am luat la rand in minte toti porumbeii pierduti, pentru ca de la el imi luasesem gandul, trecuse prea mult timp. Dupa ce s-a dus la locul lui in cusca, si a inceput sa turuie bucuros, mi-am revenit din uimire si am constientizat ca este chiar el.

Avand si bilet la picior, l-am prins nerabdator sa ii multumesc celui ce a facut acest gest nobil, si am avut o surpriza foarte neplacuta… biletul este rupt si nu se poate citi tot numarul de telefon!!! Frustrant pana la cer! Cred ca l-a ciugulit, fiind destul de iesit de sub clema. De-asta pun aici detalii, poate poate, il recunoaste cineva. N-as vrea ca acest columbofil adevarat sa se gandeasca “alt nesimtit care nu suna sa spuna ca i-a ajuns pasarea”. :) E pacat de gestul lui.

Detalii:
– porumbelul a venit in seara de 27 septembrie (sau in dimineata de 28, desi judecand dupa “gramajoara” facuta unde l-am gasit, cred ca a venit de seara)
– a fost pierdut pe data de 2 septembrie, in zona Puchenii Mari +/-cateva sute de km…
– seria 749xxx
– negru, mascul
– numarul de telefon al crescatorului se termina in 754

Munca de detectiv…
Multumesc

rumbu-bilet.jpg