Documentarul “The Future of Food” aduce in discutie o problema cat se poate de serioasa: organismele modificate genetic. O companie care vindea pesticide fermierilor, a modificat genetic seminte de porumb sau soia pentru a rezista la acele pesticide, si astfel, cand se trata o recolta, mureau doar buruienile. Au descoperit o bacterie care este imuna la pesticide si au introdus secvente din codul ei genetic in seminte. porumb-mod-genetic Ca sa poata interveni la nivel celular si sa lucreze cu genele au folosit virusi care pot penetra mecanismul de aparare al celulei. Deci, au bagat in ele un intreg cocktail… seminte cu gene de bacterii. Suna bine? Aceste plante modificate genetic nu mai sunt asa cum le-a facut natura de mii de ani, si, dupa cum au aratat diverse studii pe animale in laborator, pot produce tulburari grave in organism. Cercetatorii care au demonstrat aceste lucruri, au fost dati afara de la locul de munca. In magazine, nu se indica pe produs daca este facut din plante modificate genetic. Mai mult, compania a patentat acele seminte. Ce inseamna asta?

Pai simplu: ca sa poti insamanta, trebuie sa le platesti o taxa. Problema abia acum urmeaza: prin incrucisarea dorita sau NEDORITA, culturile clasice “curate” asa cum le stiam au inceput sa fie inlocuite cu acestea modificate genetic, pentru ca hibridarea in natura este la liber. La exterior arata identic. Se vorbeste de o problema la nivel mondial si ca in curand nu vor mai exista seminte normale, fiind inlocuite de cele modificate genetic. Deja s-au gasit plante modificate genetic si in culturi izolate din zone rurale, departe de civilizatie.

Un fermier in varsta care traia de o viata din agricultura clasica, cu seminte produse chiar de el, a avut surpriza sa descopere ca i-au fost invadate culturile de plante modificate genetic. Mai mult, a fost dat in judecata de compania care detinea patentul pe acele seminte, si si-a pierdut toata agoniseala de o viata, penru ca nu le-a platit taxa de utilizare a semintelor “patentate”.

Pe la noi au ajuns? Cum stam cu porumbul, graul? Sau viteji cum suntem, nu dam 2 bani pe toate astea? Nu mai vorbim de porumbei…dar e vorba si de sanatatea noastra. Si nu numai de sanatate.