Buna seara! Apelez din nou la ajutorul dumneavoastra!

In urma cu ceva timp, mai bine zis pe 23/01/2010 (http://www.porumbei.ro/juniori-columbofili-ilie-calin/), incercam sa iau legatura cu suflarea columbofila ca un junior columbofil. A trecut un sezon in care am realizat, oarecum, care sunt cerintele acestui sport, ce greseli am facut, ce trebuie schimbat si ce nu, etc.

Am facut toate cele 5 greseli ale incepatorului, pe multe le-am corectat sau sunt in curs de a le indrepta! Una dintre ele si, dupa parerea mea, foarte importanta pe care trebuie sa o indrept, cel putin intr-o oarecare masura, este porumbarul. Am inceput cu un porumbar foarte simplu dar care s-a dovedit a nu fi de ajuns, si am tot schimbat pe rand in functie de ceea ce credeam ca e nevoie!

Am considerat ca e nevoie de o voliera in care porumbeii sa se bucure de aer proaspat in perioada cand stau inchisi si nu numai, apoi am observat ca am probleme cu umezeala din cauza acoperisului, am incercat sa fac o iesire care sa rezolve problema, dar nu s-a rezolvat decat intr-o oarecare masura, etc.

Nu mai conteaza, am reusit sa rezolv problema umezelii cu schimbari radicale dar care mi-au oferit posibilitatea de aduce totul la un nivel mult mai bun, dupa parerea mea!

Dar sa trec la subiect:

In compartimentul masculilor se gasesc 12 boxe, insa as vrea sa am undeva la 15 perechi! Deasupra volierei exista posibilitatea de a mai crea 4 boxe cu dimensiuni potrivite (L=50, h=40, l=40) pentru masculii ce ar ramane fara boxa. Este indicat in situatia compartimentarii mele(spatiul nou are latimea de 90 si inaltimea de 150)? Ar fi mai potrivit sa pun doar odihnitori sau sa las loc liber?

In cazul volierei, as vrea sa pun si acolo cateva odihnitori, tot in V, pe care sa le foloseasca pentru relaxare. Ar fi o problema? Exista posibilitatea ca unii sa doarma si noaptea pe ele, ar influenta cu ceva faptul acesta?

Ce e mai potrivit la intrare? Ce ar fi de preferat intre sputnic si ace? Mentionez ca am deja 2 schelete de sputnic cu dimeniuni potrivite!

Sper sa se inteleaga din poze si din indicatiile date exact situatia pentru a primi sfaturi cat mai bune! Am apelat la ajutorul dvs din cauza ca poti pierde si timp si bani daca faci de capul tau, fara a avea parte de sfatul unu coleg mai experimentat.

In final, fiindca am ramas dator cu porumbelul favorit, acum pot sa spun cu mana pe inima 776764-09! A zburat etapele Asociatiei “Voiajorul” Radauti pana la Losice (550 km) considerand ca la varsta de 1 an e de ajuns! Din pacate, ceasul a cedat chiar inaintea primei etape si nu a putut fi constata, dar am mare incredere in ea anul viitor, an ce sper sa fie mult mai bun mai ales datorita selectiei destul de riguroase pe care am facut-o la nivelul maturilor dar mai ales al puilor!

Va multumesc!

Cu respect,
Ilie Calin!