Sistem de evaluare genetica la porumbeii calatori

FNCPR a semnat recent un protocol de colaborare cu INNOVATIVE AGRICULTURAL SERVICES din Marea Britanie, care are drept scop implementarea unui sistem de evaluare genetica la porumbeii calatori.

Scopul proiectului este realizarea unui soft care prin analize complexe statistice si matematice a rezultatelor porumbeilor si rudelor acestora, sa evidentieze care sunt exemplarele si familiile de porumbei care au cele mai bune aptitudini genetice de a fi buni reproducatori.

Mai multe detalii.

Categories Stiri

7 comentarii la “Sistem de evaluare genetica la porumbeii calatori”

 1. Fix pooooooola !
  Viata bate filmul si pe unii in CAP !
  “exemplarele si familiile de porumbei care au cele mai bune aptitudini genetice de a fi buni reproducatori.” Hahahahahahahhaahhhahahahahhahahahahahahhahahahahahahahahahahahahahahahahhahahahahahahhahahahahhahahahahahahhahahahahahhahaha…….hahaha!
  Baaaaaa treziti-va baaaaa!
  Abia astept sa vad care vor fi primii fraieri care vor cumpara softul de la Tunduc , abia astept.
  Unu deja il “miros”, “The king of POPcănele” cred ca e prima musca in panza paianjenului cu guşă ! Are toate calitatile, bani gramada, pasari “ghiveci”, sfetnic prost si e normal sa se intzepe ! Iar curiozitatea de a afla ce vor spune “matematicile englezesti” este ca momentele nastur card: “priceless ” !
  Ba , e dati dracului domnule englezii astia ! Mai urmeaza sa inventeze un dispozitiv de masurare a “vitalitatii” si un soft pentru citirea “motivatiei ” in ochiul porumbeilor inainte de imbarcare. Asa am sti si noi de la care porumbei sa ne luam “adio” cand ii bagam in masina de transport . Ar fi bun si un dispozitiv cu ajutorul caruia sa numaram si sa tinem socoteala tuturor penelor de pe un porumbel. Foarte util in perioada de naparlire.

  Cum sa nu razi ? Cum sa nu ii iei pe poola si sa-i sufoci acoperindu-i cu preputzu ?

  Astia chiar cred ca sunt asa de multi timpiti in Romania ?
  Baaaaaa “noi” suntem aia care va golesc bancomatele si va dau tzepe online an de an. Daca nu era asa greu de pronuntat in loc de “hacker” ii zicea “vâlcean” !

  Tare ii curios ce are de gand “FNCPR”, sanki, Tunduc toata ziua, sa faca cu softul asta.

  Multa MINTE baaaaaa, MINTE sa aveti ca noroc sa ajuga “sus” au toti prostii !

 2. Extraordinar!!!!!!!!!!!!
  Nu-mi vine sa cred pe ce se mai gandesc smecherii astia de la FNCPR sa zica in ce fel s-au cheltuit banii.Nu le aduce si un sistem de astrologie care sa spuna in ce zi sa fie fecundate ouale ca sa iasa numai campioni?
  Domnilor columbofilia este foarte frumoasa in speta pentru ca apar zi de zi sau an de an intamplari care ne uimesc care ne surprind etc.Cred ca astia chiar fac misto sec de bietii cotizanti,deoarece cred eu asociatiile din cadrul FNCPR au tot ce le trebuie……..
  Ce sa mai zici pur si simplu numai bataie de joc si mistocareala la adresa turmei.

 3. O initiativa extraordinar de buna!
  Probabil deja sunt si metode privind realizarea, dar pentru inceput este necesar luarea in evidenta a stramosilor (pedigreul) porumbeilor care vor fi analizati, deci practic a intregului efectiv. Acest lucru este posibil numai de catre crescatori si pot sa va garantez ca nu este ceva usor, dar nu imposibil.
  Ar fi si o solutie mai simpla folosind numai numele crescatorilor si rezultatele lor, dar de parte nu ar fi ceva real din punct de vedere genetic.
  Ar mai fi intrebarea, daca acest program de pedogree (ca despre asa ceva este vorba, ba cu ceva mai mult) va fi accesibil gratuit pt. toata lumea, sau va fi cotra cost. La fel si vizualizarea rezultatul analizelor.
  Pe langa beneficiul genetic, ar mai fi si posibilitatea urmaririi originii porumbeilor, prin urmare eliminarea pedigreelor false.
  Deci, asa cum am scris la inceput, este o idee geniala si realizabila, dar numai cu contributia majoritatii columbofililor.

 4. “Sistem de evaluare genetica”, nu au belgienii, nu au olandezii, nu au nemtii, nu au inca chinezi dar o sa avem noi in curand prin “protocol de colaborare” cu INNOVATIVE AGRICULTURAL SERVICES din Marea Britanie.

  SUNA HIGH TECH … sau doar “suna”. ;-)

 5. DOAMNE EEE mare ti-e gradina , dar cum de 25 de ani ne complacem cu ,,DEMOCRATIA ” asta care ne distruge cultura , probabil ca daca nu vom renunta la porumbei vom accepta orice tampenie care poate deveni obligatorie daca vrem sa fim membri columbofili o sa ne oblige sa facem cotete STANDARD se stie ca poti avea porumbei buni fara rezultate daca nu ai conditi( sau pate vreau sa cumpar din campionii lu’M T si asta ori nu imi da ori salta pretu ca la mine nu or sa obtina aceleasi rezultate si nu o sa devina, o linie celebra de la el din crescatorie ) , cursuri de intretinere si tratament ca tre sa-i intretinem toti dupa acelas tipar , ce rahat la noi in tara jumatate din pedigree sunt false , prin 2009 am cumparat de la Braila 2 pui dintr-o celebra pereche de fondisti da eu si alti vro 20 de columbofili in total peste 40 de pui in al carui pedigree erau aceias parinti TOTI IN 2009 INELATi . Astia sau gandit sa schimbe ei ceva in columbofilie si sa dea nume noi la liniile de porumbei si cum altfel daca nu sa pacaleasca si ceva romani dar le va fi cam greu .

Comments are closed.