Buna seara,
Ma numesc Ionut, sunt din Ploiesti si cresc porumbei de ceva ani. De 5-6 ani ii cresc in voliera actuala dar este prima data cand intalnesc o astfel de situatie. De 1 saptamana imi tot dispar puii de porumbel din cuib, la inceput cei mici de 1-2 saptamani iar mai apoi chiar din cei mai marisori care au iesit deja la zbor pe care ii gasesc dimineata partial mancati.

In prima faza m-am apucat sa caut o gaura ceva prin plasa volierei banuind ca pe undeva se strecoara un sobolan si asa se petrece minunea. Cum nu am gasit nici o gaura m-am apucat sa caut prin cuibare, pe sub cuibare, prin toate colturile sperand sa fie ascuns pe undeva si sa il prind si sa il omor.. dar n-a fost asa; am gasit doar cativa soricei mici 5-6 pe care i-am si omorat.

Nervos si frustrat ca nu am gasit ce cautam am inchis porumbeii si am plecat spre casa, mentionez ca eu locuiesc la 10-12 km de voliera si nu ajung zilnic la porumbei, dar se ocupa bunicii de ei in lipsa mea.

Astazi de dimineata primesc telefon de la bunica mea ca 5 pui sunt partial mancati si unul este viu dar nu-si poate folosi unul din picioare… deci sar in masina si ma duc acolo.

De nervi nici nu ma mai schimb, mut porumbeii in alta voliera cu pui, oua si tot … si ma apuc sa scot tot din voliera, cand ajung la boxe si trag primul rand de boxe de langa perete sar in toate partile zeci de soricei mici, dinaia comuni cum sunt peste tot … cred ca erau peste 30-40. Incep sa dau frenetic cu o matura in ei si reusesc sa omor cativa insa majoritatea scapa.

Am gasit deci “criminalii”, haita de soricei de casa imi omoara puii de porumbel si nu stiu cum sa scap de ei cat mai rapid posibil. Cu otrava e cam riscant in voliera porumbeilor, e posibil sa imi otravesc porumbeii incercand sa scap de satane iar capcanele mi se par inutile avand in vedere numarul mare de soareci… e invazie de-a dreptul. Si nici in cealalta voliera nu-i pot tine prea mult pentru ca e mai mica si e suprapopulata… iar de aici pana la cine stie ce boala nu e mult.

Situatie se prezinta nasol… n-as fi crezut vreodata sa am atatea probleme din cauza unor soricei de casa.

Orice sfat e binevenit.

Topic 2 (din 2011; comentarii noi de la #75):

Salut, ma numesc Militaru Marian si am o mica problema! Intr-o dimineata mergand la porumbei sa-i hranesc am observat pe podeaua crescatoriei 2 soareci dintre care unul am reusit sa-l omor! Nu stiu ce sa ma fac cu ei deoarece mai multe persoane mi-au spus ca mananca picioarele puilor de prin cuibare,ba mai mult pot manca si oua.

Acum nu stiu ce sa cred dar va rog pe voi dragi columbofili cu mai multa experienta sa-mi adresati cateva sfaturi cum pot scapa de ei,va multumesc si numai bine. VANT IN PENE!!!