Sosire nocturna la ora 2:00 de la maraton

nocturna1
Lumea ne cunoaste de foarte multi ani cu rezultate deosebite la Fond si Maraton. Unii ne-au cunoscut anul trecut mai bine cand am reusit sa castigam Loc 1 TROFEUL FCI 2013, Loc 1 Berlin Palmares 3 Ani 2013.

Anul 2014: La Seminationalul LEBROK 6070 porumbei am reusit sa ocupam locurile 2 si 3 pe tot concursul, respectiv locul 1 si 2 pe Botosani.

Intensitatea zborului LEBORK

Dupa o zi de asteptare, cu nici o sosire si cu mari sperante ne-am adunat noi Fratii Matei impreuna cu cativa prieteni columbofili botosaneni la un asa zis proces al etapei, tinand cont de faptul ca la TV era Finala Campionatului Mondial De Fotbal.

Dupa cateva ore de discutii, in jurul orei 2 noaptea am plecat spre casa, cu mari sperante privind sosirile de dimineata. Tinand cont de vremea frumoasa de afara si de luna mare care stralucea pe cer si de faptul ca in trecut am mai avut maratoane cu sosiri la ore tarzii am urcat la porumbei. In momentul in care am aprins lumina in cusca pana a ajunge la usa compartimentului am auzit ceasul tiuind, si cand sa vedem SURPRIZA femela 0420286-2011 a fost inregistrata pe ceas la ora 02:00:12.

In momentul acela nu ne venea a crede, am anuntat telefonic porumbita dupa care am sunat presedintele asociatiei pe domnul Turcanu Mihai care a venit sa vada si sa constate sosirea porumbelului.

Din momentul acela s-a dat alarma, telefonele au sunat toata noaptea iar noi cu cafeaua in mana am facut de garda in speranata ca vor mai sosi.

Nu a fost in zadar caci la ora 05:12:10 am avut surpriza de a mai avea o sosire, si anume porumbita 0418799-2011 care potrivit anunturilor telefonice ocupa locul 3.

nocturna2

Dupa aceste doua reusite, destul de multumiti cu ochii pe cer la soarele care rasarea am asteptat in continuare sosirea celorlalti porumbei…

fratiimatei

23 comentarii la “Sosire nocturna la ora 2:00 de la maraton”

 1. Felicitari Fratii Matei!
  A fost un concurs greu,cu multe pierderi!
  Meritati din plin toata aprecierea si felicitarile
  pentru aceste sosiri!!

 2. Felicitari, un porumbel cu o vointa extraordinara!..

 3. bravooo!
  Super porumbei! Am citit in reviste vechi despre sosirile nocturne pe timp de luna plina constatate de germani dar , in acea perioada, era sceptic la cele citit. Acum se confirma si la noi.
  Ciorile si pescarusii circula non-stop pe timp de noapte cu luna plina si nu cred ca-s singurele pasari care pot zbura si noaptea.

 4. Felicitari ! Grozave sosiri avand in vedere ce etapa grea a fost. Femelele au fost jucate la vaduvie sau pe pozitie de cuib?

 5. Felicitari fratilor matei pentru rezultate,se pare ca porumbeilor vostri le plac astfel de etape…

 6. Asa au fost intrarile si la Barcelona cu sosiri la orele 2-3-4-5 dimineata…crescatorii nu-si antreneaza neaparat porumbeii seara cum ar crede unii la ore tarzii pt. ca acestia sa fie obisnuiti cu intunericul, pur si simplu acea pasare simte ca poate zbura atunci si-o face…personal am avut porumbel sosit la orele 23 de la un fond, porumbeii mei seara la ora 21 zici ca-s dupa front, intra mai devreme decat gainile la culcare, asa ca nu-i nici un miracol ca un porumbel sa zboare noaptea cand este luna plina, dar este de apreciat pt. ca sunt sub 1% pasarile de acest fel.
  Felicitari si la mai mare !

 7. si domnul de la vaslui k a luat locul 1 pe concurs cred ca si porumbelul dansului a zburat noaptea.nu poti sa compari distanta de la botasani cu distanta de la vaslui

 8. Felicitari ii ia urma lui Man porumbita succes in continuare!!!

 9. uite de aia iubesc eu maratonul !!! iti da satisfactii pe care nici o alta categorie nu ti le poate da.BRAVO FRATILOR MATEI !!!

 10. Frumoase ca si infatisare ambele femele.
  Inteleg din articol ca omul a anuntat sosirea, telefonic, in miez de noapte.
  Avand in vedere si deplasarea pt. constatare, realizez ca la o astfel de cursa e’ ca la revelion. Nimeni nu doarme, toata lumea asteapta si se foieste.

 11. felicitari baieti…..mult noroc si la etapa urmatoare!!

 12. la acest articol am postat un cometariu pe site-ul porumbel.net si pe care dl. admin a considerat ca e mai bine sa il stearga! o sa-mi incerc norocul si aici sa vad.
  felicitari! nu am vazut nici o bufnita in pedigre(sunt uimit de faptul ca au venit noaptea) mi s-au parut prea multe coincidente cu venirea proprietarilor acasa la ora 2 odata cu porumbelul si am mai spus ca daca venea porumbelul la 1 sau ei la ora 3 si nu-l anuntau???? si ca nu-i normal sa dormim in voliera datorita unui RNS prost gandit.
  felicitari si locului 1! despre care nu s-a vorbit deloc!!!

 13. sorin sun tde acord cu tine,in legatura cu regulamentul,in legatura cu porumbelul sosit la 2 noaptea mai putin..porumbelul a venit de seara orele 22aprox..(propietarii uitanduse la finala)…..dormind afara,fiind negura,nu a vazut sa intre,cand a aprins becul,porumbelul a intrat..simpu..oricum deosebita pasarea,felicitari..

 14. Fratii Matei , sunteti binecuvantati de Dumnezeu… Cu siguranta aceste rezultate va for face mai buni si mai uniti ca niciodata. FELICITARIComenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *