superhen
Va salut. Ma numesc Toma Iulian, tandem Toma Andreea+Iulian, UCPR, jud. DB, club Ghirdoveni. Va prezint in continuare al doilea porumbel (in top 10) al crescatoriei, o femela fantastica, Super Hen, 43364-07.

Este scoasa din:
-tatal ianssen(p.manders)+ ianssen/van de wegan
-mama consangvina ianssen(r venus ) +a vanbruaene (purcaru c-tin-carmazan i)

Cresc porumbei si particip cu ei la concurs de 18 ani, cum se spune, mi-au trecut multi prin mana, dar aceasta femela e unicat in ce priveste atasamentul fata de cuib. La ea nu conta ca are oua sau pui, era intotdeauna in primii sositi, sincer cred ca mare parte din rezultatele la nivel de crescator se datoreaza ei si lui “Sali” (la ucp echipa la crescatori se face din suma clasarilor primilor 2 din primii 5 din fisa) si am rezultate f. bune la categoria crescator viteza, demifond, general, as (pana la palmares 4 ani).

Imi aduc aminte ca in 2010 i-am pierdut masculul, abia ouase de 5-7 zile si ca sa nu se imperecheze si sa oua iar, am incercat sa-i bag un pui de 7 zile, am zis – poate sta pe el.

Culmea, l-a adoptat imediat, si l-a crescut singura, a clasat, pe acel pui, de nu-mi venea sa cred. Dimineata cand o scoteam la antrenament era belea, nu iesea din boxa. “Super Hen” a fost cel mai usor de motivat, inainte de imbarcare o scoteam din boxa si-i inchideam usa timp de 3-5 minute, era suficient sa o fac sa vina in primii pe zona.

Din 2009 de cand zboara la UCP a acumulat 37 de clasari si 10.455 km. Datorita faptului ca in 2008 am zburat la FRSC, clasarile au fost anulate.

Rezultate “Super Hen”:
2010-loc 15 national viteza palmares 2 ani
2011-loc 12 national viteza palmares 3 ani
2011-loc 2 viteza palmares 3 ani expo jud ,Ardealul,
2012-loc 3 viteza palmares 4 ani expo jud ,Ardealul,

Click pentru marire:
superhen-fisa

Mentionez ca porumbeii au fost zburati doar la natural, iar punctajele sunt numai pe judet si lansare.

Ganditi-va ce vointa are aceasta femela, la fiecare concurs trebuia sa treaca muntele, dar pentru porumbeii campioni nu exista rapitoare, nimic nu-i sperie, la ei conteaza doar cuibul, cu oua sau puisori.

Doresc tuturor un an nou f f bun si sarbatori fericite.