tardiva-capostuCrescator: Apostu Catalin, Vrancea
Salutare din nou tuturor columbofililor! Revin cu prezentarea celei de-a doua piese de rezistenta din crescatoria mea care anul aceasta si-a aratat valoarea. Ea este “Tardiva”, al doilea tardiv din cei 9 achizitionati de la domnul Rotaru Marian care si-a aratat calitatile de zburatoare inca din primul an de viata.

Astfel in 2013 a reusit sa claseze toate cele 4 etape la care a fost angajata (3 fonduri si un maraton) reusind sa faca norma la Fond tineret cu 105 pct. Anul acesta ea a izbutit sa claseze pe pozitii fruntase toate cele 5 fonduri la care a fost angajata si a reusit sa faca norma la – Demifond Maturi (din 4 fonduri) – 29 pct; – Fond Palmares 2 ani – 123 pct; – Fond Maturi – 18 pct; As Fond Maturi – 50 Pct; La categoria As Fond Maturi femela ocupa locul 3 National FCPR.

Metoda de zbor a fost vaduvia dar ea s-a imperecheat dupa al doilea fond cu alta femela si s-a ouat. Le-am lasat sa cloceasca cca. o saptamana iar inaintea imbarcarii pentru fondul 3 i-am pus un pui mic si a venit foarte bine. “Perechea” ei am perdut-o la acea etapa si Tardiva a continuat sezonul vaduva fara sa se mai imperecheze. Tin sa precizez ca tatal femelei a fost 131281-2009 care a reusit sa claseze doua etape de maraton “Rozan” de 916 km ambele etape fiind caniculare: In 2011 locul 4 din 1359 porumbei (2,94 pct), in 2012 locul 4 din 2294 porumbei ( 1,74 pct). Multumesc pentru atentia acordata si pentru cuvintele frumoase! Succes tuturor!

Click pentru marire:
tardiva-capostu