Transformarea unui club columbofil intr-o societate non-profit

Buna ziua,

As dori si eu sa dezvolt un subiect controversat despre transformarea unui club columbofil intr-o societate non-profit. In acest topic as dori sa aflu mai multe parareri de la alti columbofili si daca mai exista asa ceva.

Va multumesc,
Baloi Marin

Categories Diverse

20 comentarii la “Transformarea unui club columbofil intr-o societate non-profit”

 1. pai dupa cate stiu eu asa erau cluburile columbofile (societate non profit) si acum e tot la fel dar au crescut si cresc non stop cheltuielile pentru zbor si fondurile de club (niste bani care nu sunt justificati niciodata)asta e ,discuti pro si contra or sa fie intotdeauna,noi membri nu cred ca o sa fim niciodata multumiti/numai bn ,vant in pene si cotizatiile la zi ca astfel nu mai zburam

 2. nu anteleg principile de functionare la unele cluburi am vrut niste inele pentru porunbei de ornament si mi sa raspuns ca e prea tarziu bani sau dat de mult ok le spun la pasari sa scoata si ei pui la anu sau cand fac ros de niste inele inprumut si sa le dau la anu anapoi
  sau poate ma ajuta cineva ?
  ami trebuie 20 inele pentru porunbei de ornament

 3. pai ar fi o idee sa cautam sponsori si sa punem panouri foto cu akordul primariilor … dar…. cine sa ia initiativa ? si cu porumbeii totdeauna o sa fie nonprofit … profitul columbofililor in Romania e doar sentimentul cand iti claseaza ,,canpiionii´´ caci afara e o afacere……….. numai bn si resp pt admin si la cat mai mooolte postari …..

 4. pe mine nu m-ar deranja sa fie o afacere cu profit…tot ce doresc de la majoritatea cluburilor este, SERIOZITATEA!

 5. Eu cred ca se castiga din acest sport…nimeni nu m-ai face ceva din placere,sa vorbim serios.

 6. ar trebuii ca toate federatiile de la noi din tara sa dea un ordin ca toate cluburile columbofile sa capete personalitate juridica ca sa nu ne mai jucam cu banii si inscrierile. asa ar putea fi mai usor de controlat din punct de vedere financiar !

 7. nimeni nu mai e serios in sportul asta toti cei care le vin porumbeii d virf aleg clubuti mai slabe pentru a avea cit mai multe rezultate

 8. eu cred ca ati observat si voi ca sportul columbofil nu mai exista pt toti acum in 66% este o afacare. VANT IN PENE!!!

 9. Un club columbofil nu ar trebui sa fie o afacere, ci sa fie un loc unde membri sa poata beneficia de aceleasi lucru fiecare, doar daca sunt uniti pot crea conditii pentru toti membri. Dar ca si forma de organizare cred ca societate non-profit este o varianta foarte buna, s-ar putea crea tot felul de evenimete, se vor putea dona bani fara a fi nevoit sa platesti taxe si impozite pe sumele respective.
  De regula tot ceea ce este un hobby este de regula ceva care consuma timp si bani. Asa ca daca din acest hobby se poate obtine si bani, bravo celor care reusesc sa faca acest lucru, eu cel putin in acest moment, nu reusesc sa fac acest lucru, doar investesc ca intr-o buna zi sa ajung la acel nivel. Oricum chiar daca nu a s reusi sa faca bani din porumbei incat sa pot spune ca am iesit pe plus tot nu as renunta l aporumbei.

 10. Tocmai infiintarea cluburilor pe baze legale ii scoate din schema pe cei care au facut o afacere din hobby-ul celorlalti. Mai putin cei care au deja firme ce se ocupa de mancare, medicamente si accesorii. In cazul clubului ca si societate non-profit, practic toti banii sunt la vedere si astfel se pot vedea incasarile, cheltuielile si realizarile clubului cu banii ramasi(daca este cazul). Banii intra in contul clubului si nu in buzunarul conducatorilor.
  Nu stiu care este situatia inelelor in cazul voiajorilor dar pentru ornament/agrement exista doua organizatii nationale. Fiecare organizatie pune la dispozitia cluburilor afiliate inele genealogice. Fiind recunoscuta international Uniunea a primit anul acesta in continuare inele genealogice cu inscriptia EE. Personal inca nu am vazut inelele pe 2010 distribuite de Federatie deci nu ma pot pronunta asupra lor. La oricare dintre organizatii inelele se comanda cu ceva vreme inainte, cum de ex pt 2010 s-au luat comenzi pana in decembrie 2009.

 11. pai baieti dece nu va ginditi altfel si va ginditit doar la ce va doare oare o masina de transport daca e inchiriata nu trebuie sa fie bani stati sa stringeti in ultima clipa bani?+cine se ocupa de club oare nu are alcev ade facut decat sa rezolve problemele clubului fara sa aiba profit ,cine ar face asta ? eu nu recunosc sunt unele cluburi care exagereaza dar sunt si cluburi care nu sa stiti ca nici unul dintre noi nu ar face ceva degeaba asa ca nu mai vb prostii va salut si vint in pene

 12. ***CLUBURILE CARE ISI IAU PERSONALITATE JURIDICA ,CA FIRMA NON-PROFIT BINEINTELES,O FAC DIN DOUA MOTIVE FOARTE BINE INTEMEIATE:
  -1-CONDUCEREA CLUBULUI A FACUT ROST DE SPONSORIZARI.INSA UN CONTRACT DE SPONSORIZARE NU POATE FI FACUT INTRE O FIRMA SI ,,NEA ION ,,CA E PRESEDINTE ,TEHNIC,SAU CE O MAI FI EL PE ACOLO.CONTRACTELE DE SPONSORIZARE SE FAC INTRE DOUA FIRME CU PERSONALITATE JURIDICA.
  -2-SE POT FACE IMPRUMUTURI,ANGAJAMENTE SI ALTE FORME LEGALE PT:CEASURI CONSTATATOARE,MASINA DE TRANSPORT-IN RATE,CA DOAR NU O SA VINA MEMBRII CU CATE 500 DE EURO DE ACASA SA CUMPERE MASINA,SI TOTODATA SE POT GESTIONA BANII CU CHITANTE SI FACTURI,ELIMINAND ASTFEL ORICE DISCUTIE DE DETURNARE DE FONDURI ,ETC.
  –CINE DORESTE PERSONALITATE JURIDICA ,ACELA IUBESTE SPORTUL ACESTA IN ADEVARATUL SENS AL CUVANTULUI,SI IN ACELASI TIMP VREA SA L FACA ACCESIBIL PT TOATE CATEGORIILE SOCIALE

 13. Eu cred ca cluburile columbofile ar fi bine sa ramana sacietati non-profit(sa se plateasca doar cotizatile absolut necesare,si zborurile).ca sa se poata inscrie si un om cu salariu minim pe economie dar si un copil pasionat de porumbei.bafta in noul sezon!

 14. bravo d_le radu bine gandit ……..numai bine sanatate

 15. Nu este numai bine gandit ce spune dl radu,dar este si adevarat. Toate cluburile au obligatia sa devina personalitate juridica. Si e mai cinstit acest lucru.

 16. Banii pot fi deturnati in ambelle cazurii club sau societate non profit diferenta ca un club nu poate avea urme fiscale si controalele fiscale nu pot face nimic.In schimb la societatea non profit controlul este maxim si fiscul isi poate face controlul bine (DAR ROMANUL ESTE INVENTIV DE-A INTRA BANII IN CLUBURII NON PROFIT SI DE-A IESI BANII LICHIZI IN BUZUNARELE ACELOR PERSOANE CARE AI VIREAZA IN CLUBURI ACESTA SE CHEAMA SPALARE DE BANII).Totul depinde de persoanele care ne conduc cit de corecti sint fata de noii simpli membrii sufletul care il depun in acest sport(in general cei care investesc in acest sport crescatorie porumbeii,masina etc….. EU cred ca putem avea si incredere.Sa nu uitam ca o masina de transport costa 15-20 de mii euro cel care investeste trebuie sa scoata banii cum ai poate recupera?In cit timp? daca este club.La fel acelesi intrebarii daca clubul devine o societate non profit? Sa nu uitam ca numarul crescatorilor creste de la an la an si poate in 5 anii trebuie luata alta masina mult mai mare cum putem face ca in 5 anii sa recuperam banii si plus sa investim intro masina mare? Daca acea suma de banii 15-20 mii euro este data cu dobinda cit pote aduce profit fara sa transpiratie si cit este media pe luna profit?Cite luni camionul de porumbeii lucreaza si cit profit aduce ?Cum este mai rentabil dati cu dobinda inprumut sau sa cumparati camion?Domnii meii eu ai consider curajosi pe cei care investesc in masini transport porumbeii(in special in masinile moderne din vest mai putin in cei care leau inprovizat) fiinca EU prefer sa platesc mai mult pentru zborurii de bucata dar sa fie transportati cu o masina mai serioasa(vest) fiina domnii meii pieredrile sint cauzate si din cauza conditiilor de trasport una este camion pe perna de aer si alta camioneta pe foie se arc suspensia.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *