Salut, am vazut o intamplare cu un uliu in Bucuresti pe care vreau sa v-o spun si voua. Mai intai sa precizez, ca acest lucru s-a intamplat in zona unde stau mai precis Bucuresti, cartierul Drumul Taberei zona Valea Argesului.

Cei din Bucuresti mai cu seama cei care stau in zona stiu ca este un cartier cu multe zone vezi si multi copaci mari, cartierul fiind construit in jurul anilor 70. In zona blocului in care locuiesc sunt si multe pasari incepand de la micile vrabiute, sticleti, cotofene, gugustuci (o pereche are un cuib chiar langa geamul meu, au scos si pui anul trecut) si terminand cu porumbei salbatici (gutani) dar si porumbei de rasa probabil voiajori pe care ii vad mereu in stoluri de 20-30 rotindu-se pe deasupra blocurilor.

Pana aici nimic neobisnuit dar zilele trecute am vazut o veverita, o ciocanitoare, vietuitoare care stau de obicei in zone salbatice (ex. paduri), totul culminand azi cu un uliu care alerga de zor porumbeii si gugustucii din zona, spre norocul celor din urma acesta nu a prins nimic, acestia ascunzandu-se prin balcoanele oamenilor si aterizand prin gradinile din fata blocurilor, ori nu a avut curaj sa ii urmareasca ori ii este frica de oameni…? ( sau din cate stiu eu ne fiind un specialist, el ataca prada doar in aer). Din pacate nu l-am putut fotografia in timpul actiuni deoarece nu aveam o arie vizuala foarte mare, dar l-am fotografiat dupa aceea cand se odihnea intr-un tei apropiere si am atasat pozele.

In final termin cu o intrebare. Am distus noi oameni habitatul acestor vietuitoare, in speta defrisand padurile si construind cartiere in fostele zone agricole sau acestia gasesc o sursa de hrana mai abundenta si mai usor de procurat aici in mediile urbane?

Mai multe poze pe http://xiciis.sunphoto.ro/Uliul porumbar
Multumesc
Xiciis