Help!!!
De trei zile m-am lovit de problema și tot odata și dilema aceasta. Femela nu prezintă semne de boala, are un comportament normal, mănâncă, zboară că ceilalți, fecalele sunt în regula, in trecut nu s-a îmbolnăvit, chiar a fost cel mai de succes porumbel al meu in 2016, dar în ciuda acestor lucruri lui “De 417” i-au apărut aceste două “movile”, una in frunte, iar a doua la nara stânga.
Precizez că astăzi de dimineață i-am spart cu un ac sterilizat umflătura de la nas, iar mare mi-a fost mirarea când a început să curgă un sânge de culoare inchisa concomitent cu puroi. In câteva ore s-a colectat la loc, puteți vedea pozele.
Întrebarea mea este daca exista cineva care mă poate ajuta cu sfat pentru un tratament?
P.S. Sa nu va aud cu replica “rupe-i gâtu”, în niciun caz, mi-a adus prea multa satisfactie.
Adrian
Antibiotic cu spectru larg
tricomonoza .fai o incizie stoarce afara tricomonadele plus tratament pentru trcomonoza si lai scapat
Mă gândesc și la o căpușă.
Stafilococ. Matrix de la Tollisan .
http://www.porumbei360.ro/produse/matrix-5-plicuri-5gr/67
sau Streptococ-coli
http://www.pigeonclinics.com/default.asp?ContentId=1745&LanguageId=40&MainProductId=106&st=1&pt=Cura+Streptococ-coli+
Poate fi o salmonela, variola, ceva infectie pe sinusuri.
Ca tratament Fosbac T Plus. Un antibiotic puternic cu spectru larg.
Tind spre salmonela in perioada aceasta.
S.ar putea sa fi fost muscata de vreun paianjen. Un prieten a patit.o si era porumbelul umflat la gat.
Daca ar fi salmonela, sa incerc sa o vaccinez 7 zile cu Spectam?
Comentariul nr. 2 e cel mai plauzibil…daca asculti de ce a spus dl groza vei fi cel mai castigat…
astia gen groza marius,george……tricomona…salmonela….variola… Voi ati avut vreodata porumbei sau i-ati vazut doar in poze? unde ati vazut desteptilor vreodata in vreo carte despre boli sau in vreun tratat o poza cu manifestarile astea la salmonela/ tricomona/ variola? Daca e asa cum zice el ca dupa ce l-a spart a curs puroi e pur si simplu o infectie locala care poate fi din diverse cauze(intepatura, muscatura de insecta, capusa…). Pur si simplu lasa locul sa se vindece, cel mult dai un antibiotic cu spectru larg pentru a vindeca mai repede infectia si a preveni raspandirea ei in organism. Atat
Am aceeasi problema la o femela cu localizare pe varfurile aripilor si au afectat foliculii penelor. Afectat zborul si aspectul dar in rest e fara alte probleme vizibile. Tind spre tricomonoza insa probabil un laborator te va conduce spre un diagnostic corect. Si cum tricomonoza este suportul tuturor relelor poti sa gasesti si ceea ce spuneau colegii de mai sus, streptococi si salmonele. Ar fi utila opinia dr. Tudoran, persoana avizata in domeniu. Sper sa ii dam de capat impreuna, sunt interesat, repet, la femela mea difera doar localizarea…
Cred ca Robert are dreptate…daca este asa, sistemul imunitar al porumbeilor tai este slabit….cel mai indicat ar fi sa trimiti dejectii la laborator,dupa aia sa urmezi un tratament.
Trichomonoza apare sub barbie sau in lateralul ciocului….. ca buba.
Andrei, am vazut ca nu ai postat mesajul meu…nu e problema …dar sa sti ca e perfect adevarat si arata identic cu porumbelul din imagine…..porumbelul nu a avut nici un fel de rana vizibila la exterior…pur si simplu acea alica a intrat prin nara si sa fixat pe fruntea porumbelului…
A fost primul porumbel al meu care a venit de la 500 de km….era de suflet la acel moment
Intradevar dupa aproximativ un an de zile a trebuit sa il sacrific deoarece nu a mai reusit sa isi revina
O zi buna
Poate fi de la spicul unui bob de orz
Am renuntat la comentarii din cauza multor prostii care se tot scriu aici.Nu te agreez Vasile dar comentariul tau este cel mai bun pana acum.Eu personal am avut un mascul cu aceiasi unflatura ca cel din prima poza si tin sa va spun ca de 3 ani nici nu sa mai unflat,dar nici nu sa desunflat.Nu l-am tratat si nici nu ia afectat corpul sau sa transmita mai departe.Eu personal cred ca este o muscatura sau antepatura de insecte,ceva de genul.Daca si la tine acea unflatura este tare si nu se raspandeste la altii,lasal asa si nu ai da nimic.O va duce multi,multi ani fara alte probleme.
din cate vad daca prostia ar durea multi ar fi in agonie. Bine ca chiar si Adrian cel cu articolul e “de top” : “Daca ar fi salmonela, sa incerc sa o vaccinez 7 zile cu Spectam?”
Deci dupa parerea ta Spectam e vaccin? Daca habar nu ai sa faci diferenta intre un tratament injectabil cu antibiotic si un vaccin , scuze Adriane dar esti “naiv” cu spume! Sa nu mai zic si de groza marius :”.fai o incizie stoarce afara tricomonadele plus tratament pentru trcomonoza si lai scapat”, bravo bai groza, tricomonadele alea microscopice le scoti tu storcand rana, asta presupunand ca ar fi tricomonoza cum zici tu. Ma mir ca nu s-a mai gandit nimeni la tratamente din astea, tu revolutionezi medicina, deci in tehnica ta daca te f.ti cu una cu sida si dupa aia o “storci” bine( o iei la mana) inseamna ca gata , ai scapat. Bravo! De fapt se vede clar ca esti un tip citit si incarcat de cultura din felul in care scrii
Controleaza bine nara daca nu este obstruita cu ceva si impiedica curatarea sinusurilor. Am avut asa ceva. Ii intrase in nara un “spic” de iarba si dupa cateva zile incepuse sa se umfle si sa faca puroi. Odata eliberata nara sa vindecat singur fara antibiotice. Controleaza bine cu o lupa si o lumina puternica.
Citesc si ma minunez !
1 . Daca avea tricomonoza la acest nivel toata crescatoria era la pamant. Tricomonoza se ia ca raia . Tricomonoza in forma cronica apare si intern …. porumbeii erau praf. Nu sunt alte cazuri – deci nu este. In schimb se poate dezvolta pe fondul infectiei actuale si te va induce in eroare.
2. Salmonela – la fel – tot efectivul varza ! Dar nu e cazul – nodulii in salmonela apar la nivelul articulatiilor. In forma cronica – aripi cazute , incapacitatea de zbor , gainat verde si mucilaginos.
3. Bob de orz , alica , intepatura , capusa , etc … ar trebui sa va concentrati pe formarea unei baze minime de cunostinte medicale in ceea ce priveste bolile si tratamentele la porumbei. Asta pentru ca nu avem in Romania doctori specializati in asa ceva , si trebuie sa fim autodidacti. Lasati povestile cu imunitatea fara tratamente. Nu va mai bazati pe tratamente naturiste si basme despre X sau Y care nu trateaza sau vaccineaza porumbeii. Toata suflarea columbofila de top face asta , dar nu recunosc. In schimb sunt foarte informati si o fac numai cand este cazul . Se pricep si stiu exact cind , cum si cu ce sa trateze . Sunt laboratoare performante in Romania. Ex – Synevovet .
3. Sa nu va ganditi la diftero-variola – nu este sezonul pentru asa ceva – si iar , ar fi avut aproape tot efectivul de pasari tinere.
3. Aici este vorba despre infectie purulenta . Stafilococ sau streptococ. Ganditi-va la un furuncul. Se ia greu de la un porumbel la altul. In timp vei gasi din ce in ce mai multi cu aceste simptome. Dureaza o luna – doua sa ajunga la acest nivel . Netratat se ajunge la septicemie si deces.
Deci , repet – tratament cu antibiotic plus , daca se poate incizie chirurgicala si curatarea focarului infectios .
Ok Robert, tratam dar cu ce antibiotic?
Merita sa tratam tot efectivul pentru un caz izolat?
Indragesc comentariul 19!Slava domnului ca mai exista si oameni pregatiti,cu experienta care stiu abecedarul bolilor in columbofilie si nu numai!Domnul Robert sigur este un specialist,dupa scris pare un doctor orientat catre sportul columbofil!De la dansul si alti cativa oameni avem numai de invatat!
Variola
Ptr Pigeon Loft – facea variola numai un singur porumbel ? Nu cred…la nivelul asta era avansata si aveau cel putin un sfert aceeasi simptoma.
Ptr Jerry – daca citeai com. 4 si 5 vedeai care antibiotic.
Ma vei intreba de ce ? – si de ce nu face o antibiograma – poate omul nu are bani sau nu are unde, etc.
Iti voi explica de ce Matrix – care defapt este amoxicilina + clavulanat de potasiu . In farmaciile umane combinatia asta poarta multe nume. Unul dintre ele este Augmentin . Ptr pasari la noi in tara se gaseste injectabil ex -Synulox RTU . Singurul produs care se da pe cale bucala este Matrixul .
Este o combinatie care acopera cam tot , si smecheria , ca zic asa sta in clavulanatul de potasiu , deoarece Amoxicilina aparţine grupului de medicamente numit “peniciline” cărora le poate fi blocată funcţionarea (pot fi inactivate). Cealaltă substanţă activă (acidul clavulanic) previne întâmplarea acestui lucru.
Citez :
”Augmentin este un agent antibiotic cu un spectru de activitate deosebit de larg, impotriva agentilor bacterieni patogeni intalniti de obicei in practica medicala generala si in spital. Activitatea inhibitorie a clavulanatului de potasiu asupra beta-lactamazelor extinde spectrul amoxicilinei la o gama larga de microorganisme, inclusiv la multe dintre cele rezistente la alte antibiotice beta-lactamice.
INDICAŢII
Preparatele de Augmentin oral sunt indicate in tratamentul de scurta durata al infectiilor bacteriene cu urmatoarele localizari: Infectii ale tractului respirator superior (inclusiv nas, gat si urechi): de exemplu, amigdalite, sinuzite, otite medii; Infectii ale tractului respirator inferior: de exemplu, bronsite acute si cronice, pneumonie lobara, bronhopneumonie; Infectii ale tractului genito-urinar: de exemplu, cistite, uretrite, pielonefrite, gonoree; Infectii ale pielii si tesuturilor moi; Infectii osteo-articulare; Infectii dentare: de exemplu, abcese alveolodentare; Alte infectii: de exemplu, avort septic, infectii puerperale, infectii intraabdominale. Desi Augmentin este indicat doar in situatiile de mai sus, orice infectie produsa de microorganisme sensibile la amoxicilina poate fi tratata cu Augmentin. De aceea, infectii mixte cu microorganisme sensibile la amoxicilina si microorganisme producatoare de beta-lactamaza si sensibile la Augmentin pot sa nu necesite adaugarea altui antibiotic. Augmentin este bactericid pentru un numar mare de microorganisme incluzand: Germeni grampozitivi: Aerobi: Streptococcus faecalis, Streptococcus pyogenes, Staphylococcus aureus; Stafilococi coagulazo-negativi (inclusiv Staphylococcus epidermidis), Bacillus anthracis, Streptococcus pneumoniae, Streptococcus viridans, Corynebacterium spp, Listeria monocytogenes; Anaerobi: Clostridium spp., Peptococcus spp., Peptostreptococcus; Germeni gramnegativi: Aerobi: Haemophilus influenzae, Proteus mirabilis, Klebsiella spp., Shigella spp., Neisseria meningitidis, Brucella spp., Pasteurella multocida, Moraxella catarrhalis, Escherichia coli, Proteus vulgaris, Salmonella spp., Bordetella pertussis, Neisseria gonorrhoeae, Vibrio cholerae, Helicobacter pylori, Gardnerella vaginalis; Anaerobi: Bacteroides spp. (inclusiv Bacteroides fragilis), Fusobacterium spp., Leptospira ictero-haemorrhagiae, Treponema pallidum; Altii: Borrelia burgdorferi, Chlamidiae.”
Deci:
-cumperi Matrix (si crede-ma ca nu fac reclama)
-cumperi Synulox (sau alta denumire) si il injectezi
-cumperi Augmentin solutie ptr copii si ii dai pe cale bucala
Nu trebuie sa aiba acces la grit sau probiotice derivate din lactate , si marele dezavantaj in tratamentul cu peniciline este aparitia candidozei in momentul aplicarii tratamentului pe cale bucala.
La comentariul 5 am sugerat un complex de antibiotice de Sluis de Pharma ptr e un tratament tinta pe streptococi si produsele lor sunt de calitate (insa nu spune care este subtanta activa – doar ca sunt cinci antibiotice)
Nu sunt doctor , dar am trecut prin multe necazuri si am invatat din toate . Caut si citesc mult , discut cu multi doctori veterinari si in timp mi-am format un bagaj de cunostinte. Bineinteles ca in cazul in care apare ceva grav fac analize intr-un laborator specializat , dar trebuie sa-ti dai seama si fara analize cand o boala banala cum e tricomonoza sau coccidioza iti strica bunul mers in voliera.
Sper ca v-am fost de ajutor , si va las ca v-am plictisit destul.
Personal, de ceva timp incerc sa nu mai administrez antibiotice. Sunt hotarat sa nu mai intervin deloc.
Doar produse naturale(otet de mere, avidress, usturoi, drojdie, sedochol).
Sper sa nu mai fac nici un tratament de tricomonoza (cred ca au in jur de 9 luni de cand nu am administrat nimic).
Mi se pare un lucru super incomod sa stau cu lista de medicamente langa mine, cele 365 de zile ale anului sunt putine si nu ajung sa ,,tratam” tot ce misca.
Cred in imunitate naturala, in porumbei cu sistem imunitar puternic.
Imi plac distantele lungi, porumbeii pt lungi nu sunt tocmai domnisoare de salon.
Cred in mancare buna la sac, in electroliti, in probiotice, minerale diverse, grit, porumbei aerisiti-neaglomerati si achizitii rare si foarte rare.
Nu te supara Robert dar cred ca pentru tine porumbeii (intretinerea lor si managementul) cred ca e o lupta si un chin.
Eu sper ca porumbeii tai sa nu aiba parte de toate cele de mai sus. Sper ca totul sa fie doar la nivel declarativ.
In fine, fiecare cu ,,metoda” lui. Eu scriu in special pt incepatori.
Dragilor bucurati-va de porumbei, de viata si natura.
Credeam candva in lectura columbofila…si acum citesc, dar o fac doar inainte de somn.
Inainte conspectam din carti, reviste columbofile. Timp irosit.
Acum imi notez din propria voliera. Mult mai castigat.
daca a-ti fi citit cartea lui valter colin ar fi fost un singur diagnostic
Cred in proportie de 90% ca este vorba de tricomonoza, dar poate fi si o infectie purulenta!
ce variola…ce bob de orz…ce alica…ce intepatura…ce salmoneloza…ce vaccin spectam
Dragi colegi sunt sute si mii de articole cu si despre bolile porumbeilor, tot ce trebuie sa faceti este sa puneti mana si sa cititi inainte de a scrie o prostie.
Sigur ca fiecare are dreptul la o parere, dar de la acea parere si pana la jigniri cred ca ar trebui sa fie cale lunga, dar la noi cat este de dezbinata columbofilia nu ma mai mira nimic.
Multa sanatate si succes!
Asta seara dorm linistit !!! Din 2 cauze : prima este numarul impresionant de veterinari (amatori) specialisti in patologia aviara supraspecializare in colombide (il exclud de aici pe Robert care -chiar nefiind medic, daca bine inteleg ce spune- are un discurs corect de student medicinist, sustine cu argumente bune, convimgatoare ceea ce se numeste un ”diagnostic diferential”). A doua cauza a linistei mele : am aflat ca Spaniolul n-a murit, nu l-a ucis prietena, nici gripa spaniola, nici variola, nici vreo Salmoneloza agresiva : el a devenit intelept, tace si nu mai posteaza nimic – ca filozofii asceti, curat Seneca !! Sa dau citatul exact ”Am renuntat la comentarii din cauza multor prostii care se tot scriu aici.” – cata intelepciune, bun simt, cumpatare si masura, cat respect, ….. cu care el ne-a umplut din cap pana in picioare vreme de ani buni (eu credeam ca Andrei ca cedat psihic si a luat oarecere masuri ). Deci : suntem salvati, Spaniolul e (inca) cu noi !!! Eu votez cu el, ”ami ”place mult de ”iel” cum de iecsplica” despre ”unflaturi ” !!!
Bravo Radule.Ai scris si tu ceva inteligent,dar fara relevanta.Culcate linistit ca nu am sa te jignesc cum ai facuto tu,asa pe ocolite.Ce mica o sa fie lumea asta !
Variola nu arata asa, exista tricomonoza sinusurilor, dar nu cred ca e cazul aici. Inclin spre infectie stafilococica, sau spre un herpes interior al cavitatii bucale care a urcat la nas. Si ala ajunge tot la infectie si puroi, netratat. Este necesar un antibiotic, mai mult de 10 zile, in ambele cazuri.
Demult, pe vremea practicii agricole in facultate, ne-au dus la Jegalia, unde din cauza mizeriei, am facut un herpes de toata frumusetea. In 10 zile s-a facut o umflatura mare de tot peste jumatate de buza, infectie in toata regula. Nu durea si l-am ignorat. Din greseala m-am lovit si s-a spart, iesind tot puroiul, o lingura de puroi. Pana am ajuns acasa, se refacuse complet, fara antibiotice. Mi-am adus aminte deoarece aratam la fel de desfigurata ca si porumbelul.
Numai bine!
http://www.referatele.com/referate/medicina/online3/ANTIBIOTICE-ANTISTAFILOCOCICE-SI-IMPORTANTA-LOR-TERAPEUTICA-referatele-com.php
Cel mai indicat este de dus extrasul de puroi la analiza si facut antibiograma (la ce este sensibil).
Am fost purtatoare de stafilococ auriu, toti anii copilariei, avand mereu complicatii in zona gat-nas-buze-falcute-urechi. Am trecut prin zeci de exudate cu antibiograme, si schimbarea antibioticului. Adultii purtatori nu au probleme, dezvoltand imunitate. Propolisul, luat 6 luni de zile, omoara stafilococii.
Numai bine!
are vreun sac cu aer spart ! cu siguranta ! mi sa intamplat si mie asa cv !