Un artist a folosit niste porumbei sa furiseze tigari din Cuba in SUA si sa filmeze operatiunea

Unii artisti folosesc vopseaua ca modalitate de exprimare, altii folosesc lutul. Duke Riley din Brooklyn a folosit porumbei calatori. Duke a antrenat 50 de porumbei voiajori sa faca trafic ilegal de tigari din Havana (Cuba) in Key West (Florida, SUA). Alti porumbei din stolul de traficanti au filmat calatoria de 160 Km. Porumbeii traficanti au primit nume dupa traficanti celebri, iar cei care filmau dupa regizori celebri.

23 de porumbei din echipa au pornit in misiune si din acestia doar 11 au reusit sa ajunga la destinatie.

Sugerat de Zorbea
Sursa

26 comentarii la “Un artist a folosit niste porumbei sa furiseze tigari din Cuba in SUA si sa filmeze operatiunea”

 1. Sa vina acasa din Cuba nu este mult.treaba e cum i-a dus acolo?

 2. prezentati un topic de-re traficantii de droguti din Avganistan si Pakistan care prin intermediul porumbeiilor treceau sute de kg.de droguri pe-te frontiera…merci antc…

 3. Distanta aeriana ar fi undeva la 130 km…In viitorul apropiat calutii inaripati vor transporta tigari si halucinogene in loc de sperante , bucurie si emotii.
  Cred cu tarie, ca voiajorii preteaza diverse ” intrebuintari ” in alte zone in defavoarea sportului columbofil…pacat, mare pacat.

 4. am folosit si eu o camera tip breloc si sunt imagini foarte frumoase de acolo de sus de unde zboara ei , dar asta anu trecut in iarna si dupa cateva minute ingheta imaginea :))
  o sa incerc si de la distanta sa vad cum se vede dar cand o sa am timp

 5. A fost un experiment pentru a demostra ca niste bieti porumbei pot pacali echipamente de supraveghere la granita de milioane de $$$$.

  Mi se pare mie sau porumbeii din filmulet sunt cam gutanosi?

 6. Printre primele conexiuni pe care le faci sunt drogurile. Cine are interes sa dribleze autoritatile? Ghici ciuperca!

 7. De ce porumbei ai nevoie sa nu piarda ,,pachetelul’’ , banii , ?
  Un nou tip de concurs porumbeii curieri, din ce bani ar face cu ei ar trebuii foarte ingrijiti…
  Cel mai frumos este sa ramanem la acelasi tip de concurs legal care ne bucura asa de mult…O zi buna!

 8. Sunt doar 160 de km iar din 23 de porumbei doar 11 au ajuns.. ceva nu a fost in regula ori cu porumbeii ori cu echipamentele improvizate, avand in vedere ca porumbeii au fost antrenati. Totusi este interesant si curios cum au ajuns porumbeii in Cuba .

 9. Le dati idei :)).
  Oricum , inca o data lucrurile simple si naturale precum porumbeii se ridica deasupra oricarui lucru artificial.

  Foarte faine articolele din ultima vreme, felcitari dl.Andrei!

 10. Individu’ are volierele in Florida. Daca are un yacht, atunci este simplu. Pune porumbeii in custi pe yacht si pleaca spre Cuba. Acolo se pare ca are destule conexiuni si de vreme ce militeaza pentru ridicarea embargoului cu Cuba, probabil are si sprijin tacit din partea autoritatilor de acolo.

  In orice caz, are mai mult spatiu de manevra in trucarea actiunii. Porumbeii lansati de pe tarmul Cubei puteau avea doar camerele video, iar cei cu trabucuri, sa fie lansati ulterior de pe yacht – de aici, o mie si una de combinatii (inclusiv aceea ca de fapt, nu a avut loc nici o contrabanda – ar fi o prostie sa furnizeze probe impotriva lui si sa incaseze o arestare).

  In opinia mea, contrabanda efectuata cu ajutorul porumbeilor este usor de combatut prin patrulare si controlul ambarcatiunilor care se deplaseaza dinspre State, catre Cuba sau oricare alta tara. Actiunea individului nu reuseste sa demonteze actualul sistem de supraveghere pentru ca nimeni nu-si permite sa piarda zeci de grame de droguri, pietre pretioase, sau orice altceva, cu un sistem ineficient si fara garantii. Din ce se scrie in presa despre persoana respectiva, se pare ca nu este la prima “extravaganta ilegala”.

  Cred ca si Andrei, ca voiajorii aia erau cam corciti. A propos Andrei, pe situl sursa sunt cateva articole care merita traduse (cele “referite” din articolul cu contrabanda)…

 11. Astea sint pvesti , filmuletul nu demonstreaza nimic .
  Cred ca cineva a facut o experienta cu porumbei punindu-le o camera si atit .
  Chestia cu traficul de tigari e poveste de I Creanga.
  In primul rind trebuie adusi porumbei din Cuba sau de oriunde vrei sa-I trimiti numai asa se pot intoarce inapoi asta o stiu toti columbofili.

 12. nici macar nu au adus un pachet de tigari.cred ca ar costa mai mult transportul porumbeilor la locul de lansare decat tigarile pe care le aduc ei.nici cu droguri nu cred ca se poate face cine stie ce.la cat sunt de scumpe drogurile,nu cred ca si-ar permite cineva sa piarda cativa porumbei cu pachet.

 13. eu am cusut un saculet ce vine exact intr picioarele porumbelului … si trimiteam biletele acasa cand eram la facultate :P

  din lipsa de timp cand nu avea ce face ieseam e balcon luam un porumbel ii puneam saculetu , hartiuta si pleca acasa :)) in 3 ore o sunam pe mama … “i vezi a venit porumbelu’ala cu saculet’ ” ?? :) ii foarte amuzant

  tigarile , nu prea ce stiu ce sa zic e ilegal si imoral

  Vant in pene !

 14. unu i-a porumbeii si ii duce cu masina cu avoinu etc dilaru le liseste alea pe poet sa le leaga si le da drumu asa e toata chestia si o repeta asa mereu dar sa fii om mai inteligent ca Albet Einstein sa iti treaca asa cv prin cap

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *