Urias cu ochi diferiti

Am o intimplare destul de interesanta! Am o porumbita de urias (din 2011), dar abia zilele acestea am observat ca are culorea ochilor diferita, unul fiind galben si altul sur negru!

Din cite tin eu minte parintii lor sunt: mascul negru (ochii negri) + femela alb-rosu (ochii galbeni)
A mai avut cineva asa situatii, de ce poate fi provocata asta?
ochi ciacar
ochi ciacar
ochi ciacar

Ruet

Categories Diverse

23 comentarii la “Urias cu ochi diferiti”

 1. am avut si eu un mascul voiajor argintiu exact la fel si lav vandut ca nu-mi placea?

 2. Vrea sa.ti spun ca si eu am avut la fel un porumbel cu ochii asa dar era curcan, era baltat si f frumos. Mi.a facut pui la fel ca el si am avut si o porumbita de aceeasi culoare ca si el , insa DUMNEZEU a vrut sa le rup gatul sufereau de o boala, nu stiu sigur cum se numeste dar stiu ca isi intorceu capul pe scape. Mi.a fost o mila de ei, in timp s.a luat si la ceilalti curcani si le.am rupt gatul si lor. dDin aceea zi m.am lasat de porumei curcani si am inceput cu cei voiajori si uitema azi particip cu ei la toate compezitiile si am castigat multe premii cu ei. Iti urez bafta cu ei.

 3. am si eu un mascul rosu voiajor cu ochii diferiti (unu e alb si celalat alb spre rosu)

 4. nui nici o problema .porumbeii cu astfel de ochi se numesc ceacari.

 5. da se numesc ceacari si de cele mai multe ori indradevar apar la jucatori dar si la voiajori la sport am vazut dar nu si la standard!!si vad ca pozitia 8 are o poveste pescareasca sau vanatoreasca:))) citez “am inceput cu cei voiajori si uitema azi particip cu ei la toate compezitiile si am castigat multe premii cu ei.”cum nu stii ca au avut Paramixoviroza???

 6. cei curcani sau voltati daca ai renuntat la ei din cauza ca isi dadeau capul pe spate si teai apucat de voiajori, si nu te intalnesti cu unele boli care se lipesc de ei in concursuri/zboruri?

 7. am momentan 3 porumbei si 2 porumbite cu ochi de culoare diferita agrement;)

 8. si la si eu am opereche de capucini cu ochi ceacari

 9. @alexandra: voltatii (curcanii) asa fac ei ,nu erau bolnavi,le-ai rupt gatu degeaba nu ca a vrut Dumnezeu pacat, eu am voltati. bafta cu voiajorii. mie imi plac toti porumbeii indiferent de rasa (sau corcitura).

 10. am si eu un porumbel de agrement cu un ochi galben si unul negru cu toate ca multi zik k este urat eu le spun k asta il face special….

 11. Am patit si eu chestia asta frecvent, insa desi cresc in general ornament si voiajori pe plan secund, am avut doi voiajori albastri cu ochiul diferit. Tin minte ca unul era si baltat.

 12. Acești ochii se formează datorită diferențelor de culoare al irisului celor doi parinti .Eu am o porumbiță de voiajor cu un iris roșu iar celalalat maroniu spre roșu am participat cu ea la concursuri vreau să spun ca are rezultate foarte bune și nu reprezintă vreo boală știu asta deoarece cel mai bun prieten al meu e veterinar diferența de iris reprezintă o mică defecțiune dar nu este o boală porumbelul vede cu ambii ochi.sper ca vam liniștit vânt în pene.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *