Vanatorul vanat


Fiecare nas isi are nasul.

Categories Diverse

16 comentarii la “Vanatorul vanat”

 1. Ohoooo, ce precizie!!! Si singura informatie pe care o avea bufnița era cea oferita de auz, de aceea l-a si luat pe cel ce se purica de zor…?.
  Ce e comic e ca celalalt nici nu isi da seama bine ce s-a întâmplat, se trezește buimac si parca zice: ” ce e moșule, care e treaba?!”???.
  Stiam ca bufnița mare este principalul dusman al uliului porumbar, nu imi dau seama bine despre ce specie e vorba in filmuleț, pare ca e vorba de o acvila tipatoare mica( ma refer la pasărea vânată).

 2. Dupa multi porumbei disparuti si altii veniti acasa “ciuruiti”ma incearca un sentiment de multumire, ma simt razbunat de natura.

 3. Ar trebuie sa populam mai mult cu bufnite ..poate asa scapam de ulii :))

 4. @Ilie: ma gandeam ca a vazut si miscarea, dar cred ca esti mai aproape de adevar cu auzul. Morala: se selecteaza pasarile care noaptea stau nemiscate, nu se pigulesc aiurea. :)) Bine, probabil in cazul asta bufnita aia are cel putin 3 cine asigurate ca deja stie unde e restaurantul. Cred ca asa se selecteaza si voiajorii ramasi peste noapte afara la maratoane.

  Stie cineva daca Bubo Bubo, bufnita mare care e dusmanul soimului cuibareste la noi in tara? Daca nu, cum o introducem? :)))

 5. Da,Andrei cuibareste si la noi.
  Alta chestie: bunicul meu (90 ani) are in pod gutani,la libera stabulatie. Erau ani in care ii intra bufnita,in pod si manca gutani.Acum ce bufnita era nu stiu,n.am vazut.o.Bunicul meu imi povestea,uneori suparat. Porumbeii erau terorizati

 6. La cum zboara de silentios bufnita, ii trebuia un senzor de miscare uliului pt a o dedecta.

  Din imagine, se observa doi pui mari de uliu ai un adult care cuibareste. Bufnita a luat un pui.

  Nu cred ca avea curajul sa se apropie de o femela matura.

 7. Mi-a placut morala de la punctul 3:
  “se selecteaza pasarile care noaptea stau nemiscate, nu se pigulesc aiurea. :))”
  E valabila pe mai multe paliere :))

 8. Da, bufnita mare traieste si cuibareste la noi. Cu muuulti ani in urma am avut privilegiul sa o si vad , imensa – asa mi-a parut – vie si superba si cel mai important libera….Asta pe undeva prin muntii nostrii prin luna august in amurg, statea intr-un brad mai tanar, inspre varf, nemiscata. Am luat apa dintr-un parau, si cand mi-am ridicat privirea, atunci am vazut-o cu totul iatamplator. Statea absolut nemiscata, dar cu fata la mine. Andrei trebuie sa stie zona era undeva pe traseul cabana Voina – cabana Batrana langa un parau in muntii Iezer.

 9. Andrei, din cate știu majoritatea strigiformelor se bazeaza aproape exclusiv pe auz cand vânează.
  Si totusi este vorba de trei pui de uliu?
  Nu stiu, parca forma capului nu prea e chiar de uliu porumbar si nici cuibul, pe stâncă, nu e caracteristic uliului. Poate ma înșel, sunt curios daca ne lămurește cineva avizat daca e vorba de uliu sau de acvila tipatoare mica.
  Iar faptul ca l-a luat pe cel ce se purica nu e deloc o intamplare, bufnița a detectat miscarea de la distanță si poate doar atunci când s-a apropiat suficient s-a folosit de vaz pentru a-l inșfăca in asa fel incat sa fie sigură ca va fi o pradă sigură.

 10. Mi se pare interesant modul brutal in care il “colecteaza”, mai mult ca sigur ca izbitura are rolul nu doar de a înfige bine ghiarele ci si pentru a nauci bine prada…

 11. Cuib de uliu sigur nu e, sau cel putin eu nu am mai vazut pana acum sa cuibareasca pe stanci, am vazut numai in copaci.

 12. Salutare tuturor.La un zbor in jurul crescătorie a stolului de zburători,dintr-o mică neglijență a mea mi-au rămas câtiva porumbei afară pe timpul nopti,și cum stăteam privindu-i pe la ora 23:00 dintr-odată am auzit un sunet de bufniță și un porumbel minus de pe crescătorie,atunci toți ceilanți porumbei rămași afară au sărit in bezna nopți și duși au fost,a doua zi dimineață toți erau prezenți pe crescătorie inafară de unul:((.Atunci mi-am dat seama că porumbei sunt vânați noaptea de păsările și animalele nocturne fără aa avea vreo sanșă.Numai bine tuturor

Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *