Salut! Numele meu este Catalin si vreau sa va prezint o mica povestioara. Desi sunt incepator, cresc doar de doi ani porumbei, cu ajutorul acestui site “porumbei.ro” (este singurul site pe care il urmaresc zi de zi) am citit aproape toate topicurile care sunt tocmai de prin 2006 si majoritatea mi-au fost de ajutor. Cand mi-am cumparat cativa porumbei (aceia fiind batrani) i-am tinut inchisi punandu-mi in gand sa fac 10-15 puisori si sa le dau drumul tuturor, daca batranii plecau ramaneam cu puii.

Le schimbam apa de doua ori pe zi, mancare de trei ori pe zi si cu nisip cernut. Avand 4 perechi de batrani ziceam ca intr-un an sigur voi face 10-15 pui dar in primul an din aceste 4 perechi nu am ramas decat cu 5 pui. Dupa o saptamana puii imi mureau, nu puteau sa mearga bine ba chiar mai mult se tarau (nu stiu cum de au trait acei 5 pui).

Am zis ca poate este vreo boala ceva sau nu sunt porumbeii buni reproducatori. Ei bine anul acesta am fost in vizita la un crescator ce detine si ceva porumbei cu rezultate frumoase si dansul mi-a spus sa le iau grit cu scoici si polivit in apa. Pe la 15,20 februarie deja au inceput sa oua si acum am 16 pui (toti au trait). Grit cu scoici la discretie iar polivit 5 zile le pun in apa si apoi 3,4 zile pauza. Din aceasta experienta putem trage o concluzie -> Gritul si vitaminele in apa sunt obligatorii pentru porumbeii inchisi ce nu isi pot procura vitaminele din natura. Vant in pene!

Catalin