Vopsirea volierei

Salut! Ma numesc Andrei, sunt din Slobozia si v-am scris pentru a va intreba cu ce este mai bine sa imi vopsesc cusca, pentru a o intretine cat mai bine si pentru o durata cat mai lunga a lemnului.

Mi-am facut cat de curand o noua voliera si nu stiu cu ce sa o “acopar”. As opta intre lac si vopsea. Voi ce parere aveti? Am mai vazut voliere vopsite si cu ulei, var lavabil, stiu ca vopsita va dura mai mult dar totusi astept o parere cu ce e mai bine.

43 comentarii la “Vopsirea volierei”

  1. Cel mai bine ar fi sa dai intai lemnul cu ulei de in, care protejeaza foarte bine de ploaie si apoi sa dai cu vopsea peste ulei. Eu asa am facut si n-am probleme, lemnul arata foarte bine. Multe salutari si spor la treaba!!! -:)

  2. sal, parerea mea este sa optezi pt lac pt ca patrunde altfel in lemn si protezeaza totodata mai bine decat vopseaua si e si mai estetic, ai foarte multe nuante intre care sa alegi.

  3. sall , eu sunt de parere cu razvan cred ca asa este mai bn . vant in pene!

  4. Lac de exterior cu teflon, rezistent la ultraviolete. Nu trebuie sa cumperi toata cantitatea dintr-o data, dar trebuie sa aplici cel putin doua straturi. Lacul se vinde in mai multe culori. Cred ca despre acest tip de lac zice @razvan (comentariul #2).

    Vasi

  5. Cezar, uleiul de in da o culoare usor inchisa lemnului? Imi place mult cum arata scandura “invechita” si cred ca am sa plachez cu un fel de scandura peste OSB, dupa care o dau cu ulei de in.

  6. acoperisul fa- l portocaliu porumbeii vad aceasta culoare si de la 2 km. iar puii vor avea un reper puternic (strident) .

  7. parerea mea ca o voliera vopsita intr-o culuare nu arata asa bn!!!! cel mai bun si frumos este un lac de lemn cu o nuanta cat mai frumuasa!!!!
    bafta la toata lumea

  8. salut ! si eu sunt tot din slobozia, iar parerea mea este sa dai cu lac este un lac special care rezista foarte bn la umezeala se numeste Dyo-marin dupa kum obseri k se numeste si lacul dak vrei sa te ajut ma poti gasi pe id-ul danny_break2007 . Este doar o parere..dar eu unul asa as face arata bn si estetic,si protejeaza lemnul…bafta!

  9. baga in uleiul de in ocsid de orice culoare vrei si ai rezolvat problema,nu folosi vopsea in 2, 3 ani se exfoliaza de la soare si iti faci mai mult de munca

  10. vrei sa faci o treabae buna? ulei de in doua trei straturi(nu se va aplica pe vant pentru ca se aseaza praful ) este de preferat la o temperatura de 20 grade dupa care doua straturi lac rezistent la ultraviolete.Daca aplicarea uleiului se poate face cu pistol acest lucru nu este valabil si pentru lac sau mai bine rasina epoxidica( cel putin primul strat este de preferat aplicarea cu pensula, prin frecare).
    Eu personal nu am finante pentru aceasta metoda in consecinta voi aplica grund de tabla Rost dilua in ulei dintr-o intamplare am aplicat pe lemn si au trecut aproape 5 ani si nu s-a luat deloc.Daca alegi si vopsirea la interior mare atentie la vapori de diluant uneori sunt nocivi
    Orice ai alege spor la treaba.
    Cu respect
    C.N.

  11. vopsirea crescatoriei trebuie sa se faca cu o culoare tipatoare sa fie vizibia din aer de porumbei ,ceva mai deosebit fata de celelente cladiri din zona
    succes.

  12. Eu cred ca este o idee buna, sa conservi lemnul, iti recomand un bait de exterior, e un pic scumpa dar e foarte eficient, si rezistent la apa, se numeste BORI Lazur se gaseste la Bricostore dar si la alte firme. Succes, si vant in pene!

  13. Pentru porumbei.ro
    Da, uleiul de in intra in lemn f. repede, ai sa vezi cum lemnul il suge ca un burete,bineinteles daca lemnul este uscat , si dupa ce se usuca ramane aspectul acela de lemn invechit,batut de vant si ploi. Daca iti place asa poti sa nu-l mai dai cu vopsea, si eventual,dupa cateva zile, sa-i mai aplici 1-2 straturi pentru o mai buna protectie. Ai grija sa nu fie ploaie sau vant puternic in ziua in care te apuci de treaba pentru ca nu e recomandat. Cel mai bine este sa-l dai cand sunt peste 18-20 grade afara. Spor la treaba!!!!

  14. daca vrei sa fie rezistant a la apa si de aste dao cu ulei ars o sa miroase cam naspa vreo 2 3 zile dar apoi o sa intre in scandura si nu o sa se lipasta nici o picatura de apa si dak vrei sa nu faci boala inautru dao cu var alb si cand faci cuaratenie o dai mereu cel putein au asa fac cand fac curatenie dau si cu var il pun in pompa de stropit si termin repede

    cum au spsu colegii mai adineaori peste ulei cdred ca se lipeste vopseaua

    mult noroc

  15. “o data pe saptamana este folosit aspiratorul astfel incat praful nu se aseaza.se da cu peria si cu matura regulat pt a dezinfecta.o data pe an se face curatenie generala ,cand totul e spalat cu apa si CLOR , dupa care peretii sunt VARUITI…da…VARUITI..nu vopsiti”—fratii janssen.

    varul “arde” orice acaren, e natural, ecologic, ieftin, usor de dat, si nu face rau porumbeilor.

    lacul e scump, chimic ,poluant, greu de dat, si diluantul din el face rau la nasu:)) porumbeilor…..aaa si omoara carii.

    intrebare: porumbeii de orienteaza dupa culori?…intreb ca nu stiu, si vreau sa aflu…sunt incepator.

    cu respect si deosebita consideratie!

  16. VA MULTUMESC MULT PENTRU SFATURI!…cred ca o sa fac asa cum spune razvan (poz 2) lac apoi vopsea…ms mult si bafta tuturor in 2012

  17. Salutare la toata lumea!

    Eu am facut cusca din OSB. Cu ce pot sa vopsesc OSB-ul?
    Am vazut pe unele site-uri crescatorii din OSB vopsite cu un fel de lac si aratau foarte bine. Am intrebat la Baumax si mi-au recomandat un lac, dar din pacate costa mai mult decat tot OSB-ul pe care l-am folosit.

  18. un lac foarte bun este de asemenea la 18 ron /cutia si este special pentru puntile iahturilor(foarte rezistent la razele solare si apa-se aplica doua straturi)-are poza unui iaht pe cutie.

  19. cel mai bun este uleiu de in dupa care cu grunt de lemn maro si o sa reziste mult si bine

  20. salut! cred ca cea mai buna solutie ar fi lacul de barci.Se gaseste in comert este 11 ron cutia de 900 grame.Este FOARTE REZISTENT la razele solare,apa,etc. PENTRU O EFICIENTA MAI BUNA I-TI RECOMAND SA-L DAI IN DOUA STRATURI,CU PENSULA.Lemnul capata culoarea ciresului…..iar peste ani luciul nu piere…Eu am dat pe OSB la garaj acum 2 ani si….parca ar fi fost aplicat de ieri.

  21. Andrei dar nu ne arati si nou voliera :)?Noile achizitii daca ai facut :) si de astea :)!

    R: da clic pe nume, sunt acolo cateva poze.

  22. stii sa vopsesti?atunci va dura mai mult,daca nu, poti sa dai si cu draci pe ea!!la com 14 ceva mai simplu si mai practic(ieftin)

  23. SUNT GABI SI CEL MAI BINE ESTE SA O VOPSESTI CU VAR ALBU SI DUPEA FAI O POZA SO VAD

  24. pe lemnul de exterior se da intodeauna cu 2-3 straturi de ulei si pe urma cu vopsea sau lac sau orice altceva doresti. pentru rezistenta in timp te sfatuiesc sa faci asa pe exterior iar pe interior cel mai bun este varul bulgare cu putina soda caustica amestecat 1-2 pe an. la 1kg de var 15g de soda sau o lingurita

  25. Salut…cea mai sanatoasa vopsea pentru lemn este Grundul…protejeaza lemnul de ploaie…si nu corfeste(crapa) scandura.iti spun din propia experienta…100% bun

  26. salut. eu am dat cu vopsea dar se exfoliaza in timp din cauza soarelui,asa ca la 2 ani o revopsesc. anu trecut i-am dat cu deruginol pt ca tine mai bine la soare. indicat ar fi sa dai intai cu ulei nears apoi cu deruginol. succes

  27. Trebuie sa facem asta pentru a proteja porumbei de boli pentru ca dezimfecteaza !

  28. DAI CU ULEI DE 2,3ORI SI DUPA DAI CU VOPSEA.DACA FOLOSESTI DIN PRIMA VOPSEAUA O SA-TI CRAPE LEMNUL.

  29. salut.am si io un foisor din lemn si as dori sa stiu si io cu ce sa al tratez ampotriva umezeli.uleiul de in sicativat este bun?

  30. Tuturor glumetilor… care cunoaste ei.

    Pt a rezusta lemnul in afara este obligatorie “insiroparea” cu ulei de in. Se lasa sa se usuce …cateva saptamani… de preferabil vara la cald.
    Apoi vopsit daca se doreste schimbarea culorii. (Atentie vopseaua nu protejaza lemnul!!! doar il coloreaza)
    Dupa ce a fost vopsit( sau nu ), se da cu lac (care poate contine bait pt colorare).
    Lacul este singurul care poate astupa porii lemnului eficient.

    Mai sunt multe de zis (tehnic) dar ma opresc aici…







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *