Wallpaper porumbei.ro: “Explozia”

Wallpaper porumbei.ro: “Explozia”
(click pe poza pentru marire)

Uliul iti ia unul pe zi, etapa ia si cate 20!

Uliul din poza este un “trucaj ordinar” pentru ca n-am reusit niciodata sa-l prind in vreo poza, in SECUNDA pe care ti-o acorda sa-l vezi la fata cand te viziteaza.

Categories Stiri

52 comentarii la “Wallpaper porumbei.ro: “Explozia””

  1. Mie din primavara pana acum mia luat cam 25-30 de bucati … cam 10 maturi si restu puii . Si ce sal mai pozezi ca nai timp nici sal vezi .Orcum frumoasa poza…

  2. selectie aturala,na-i ce sa-i faci.problema e ca sa-u inmultit foarte rau.

  3. intr-adevar poza este “un trucaj” (priviti numai dimensiunea pasarii rapitoare in comparatie cu a porumbeilor) dar sunt multe situatii similare, reale.

  4. In …. mea, mi-a stat inima in loc cand am vazut poza!
    Esti nebun man?
    Am zis ca ai reusit ce sa chinuie profesionistii de atata amar de vreme si nu reusesc. O poza de exceptie cu aceasta eterna, omniprezenta si fascinanta lupta.
    Fi-ti-ar mouse-ul ala sa-ti fie!

    :))))))))))))))))

  5. buna ziua,mie din primavara de pe 20 martie pana in momentu actual nu mia luat nici un porumbel uliul,depinde si de zona eu stau in botosani poate de asta e o zona mai libera:P

  6. :)))))))))
    Corbule, pregateste aspacardinu’ ca tot il prind, daca nu in poza, pe video si tot nu scapa. Accipiteru e mai usor de luat, cu peregrinu e de munca.

    Sau poate mai incearca si altii, parca aveati cam multi porumbei pe acasa :p.

    Accesorii necesare:
    – lot de ninja pentru iarna
    – camera video HD
    – cojoc, cusma si manusi grrrroase
    – multa rabdare

  7. “Uliul iti ia unul pe zi, etapa ia si cate 20!” SE POATE SI MAI RAU SA IA SI MAI MULTI PE ZI SI DACA ATACA IN FIECARE ZI PANA LA URMA NU STIU DACA MAI AI CE ANGAJA LA MACAR O ETAPA. MIE DE EXEMPLU ANUL ASTA MI-A LUAT VREO 25 DE PASARI DIN CARE DOAR 3 MATURI. NU AM UN NR. MARE DE PORUMBEI, AROXIMATIV 30 SI DIN TOTI PUII DE ANUL ASTA MAI AM DOAR 6 MARI SI LATI IAR DIN ASTIA 6, 2 ABIA AU IESIT AFARA (NU STIU CAT TIMP VOR REZISTA) DIN PRIMA SERIE NU MI-A LASAT NICI MACAR 1 PUI. CE-I DREPT TIN PORUMBEII IN ZONA DE MUNTE DAR PANA ANUL ASTA NU AM PATIT ASA CEVA. SINGURA EXPLICATIE: PASARILE DE PRADA S-AU INMULTIT FOARTE MULT. PAI IN CAZUL ASTA EU UNUL CRESC PORUMBEI SA INTRETIN EFECTIVUL DE PASARI DE PRADA SI LE AJUT SA-SI CREASCA SI ELE PUII CA DOAR SUNT PROTEJATE PRIN LEGE SI TREBUIE SA SE INMULTEASCA. DAR NU CRED CA INTERESEAZA PE CINEVA PROBLEMA NOASTRA A COLUMBOFILILOR LEGATA DE PASARILE DE PRADA SI IN ACESTE CONDITII NOI CE TREBUIE SA FACEM? SA NE FACEM SINGURI DREPTATE? SAU SA NE LASAM DE PORUMBEI? SALUTARE TUTUROR

  8. @porumbei.ro
    pt a da la oparte rabdarea si cojocul, te pot ajuta eu cu un rapitor dresat, putem amenaja si cadrul si avem controlul timpului cat si al uliului cand si cum vrem sa atace. facem asta doar daca pui ca momeala porumbeii de suflet pe care ii iubesti cel mai mult :)))
    Pt a vedea potentialul protagonist al filmului, te invit sa faci un clic aici:
    http://www.youtube.com/watch?v=7KZyNoqpjl0

    P.S. pt comentariile agresive ce vor sa vina tin sa mentionez ca si eu sunt columbofil insa pasiunea pt pasari de prada nu a implicat niciodata vanatoare de porumbei, chiar daca imi hranesc ulii cu porumbei, niciodata nu am dat pasari vii pt a fi ucise deoarece nu am putere sa fac asta, Prefer sa folosesc prada vie prepelite si sobolani. cat despre propunerea de mai sus, este o gluma fireste.

  9. Ce chestie, sunt o multime de columbofili care s-au apucat de dresat rapitoare, cred ca stiu vreo 5. Si eu sunt fascinat de pasarile de prada dar doar in forma lor salbatica. Farmecul si misterul uliului care vine din negura padurii nu cred ca poate fi reprodus cu un exemplar captiv, totul tine de natura, suspans, surpriza, adrenalina, mister.

    Dar ce mielusel ai facut din uliu, e de exceptie imaginea cand mangai criminalul si el sta cuminte. :))

    Porumbei de suflet nu mai am pentru ca dauneaza la corazon daca stai langa padure, si daca-i mai si zbori in concursuri. De suflet e bine sa tii un caine, un pisoi sau porumbei de agrement care stau inchisi.

  10. @marius
    la tine in zona este posibil sa se fi instalat o familie de ulii care au scos pui in apropiere tocmai din cauza porumbeilor pe care i-au considerat o sursa vitala de hrana, iar despre faptul ca s-au inmultit rapitoarele multi e plang insa noi avem tendinta sa credem asta eoarece acestea sunt teritoriale si un singur uliu poate sa atace de mai multe ori intr-o zi pe o raza de multe zeci de kilometri pana cand reuseste sa captureze. O pereche de pasari clocitoare, folosesc un teren de aprox 100ha vara. Iarna insa, din cauza lipsei de hrana, teritoriile se restrang la dimensiuni mai mici, in jurul satelor.

  11. @florinc: se poate spune ca o crescatorie e atacata doar de o pereche de ulii? adica ei nu permit altui exemplar sa vina pe teritoriu?

    Daca da, iarna se “anuleaza” teritoriile? Pentru ca ataca mai multi ulii si oricat de putin m-as pricepe, vad si eu ca unii sunt mai negriciosi, altii mai rosiatici, unii alburii deschisi sau galbui. Stiu ca tine si de varsta sau sex, dar esential e ca sunt mai multi in aceeasi zona.

  12. @FLORINC: E POSIBIL CEEA CE ZICI TU, SI EU M-AM GANDIT LA VARIANTA ACEASTA SA FIE SI O PERCHE DE ULI CARE CUIBARESC IN APROPIEREA CRESCATORIEI MELE PT CA DUPA CE ELIBEREZ PORUMBEII NU TRECE PRE MULT TIMP SI APARE SI NASU. DAR AM SI ATACURI CARE PORNESC DE SUS DE PE MUNTE IAR DACA STOLUL ESTE SUB ULIU E CAM NASOL PT PORUMBEI. RECUNOSC CA AM SI O ZONA FFF PROASTA DE JUR IMPREJUR E PADURE SI IN SPATE E MUNTELE DAR SINCER CA IN VARA ASTA NU AM PATIT NICIODATA. UNII POATE CRED CA ABEREZ DAR AM AVUT ATAC DE 3 ULI IN ACELASI TIMP ASUPRA STOLULUI DE PORUMBEI. DACA PORUIMBEII SE ROTESC MULT DEASUPRA CRESCATORIEI ATRAG ULII CA UN MAGNET. SINGURA SANSA A PORUMBEILOR ESTE SA SE RIDICE REPEDE IN ZBOR SI SA ZBOARE LA DISPARITIE IN STOL COMPACT, ASA NU SE AGATA ULUI PREA USOR DE EI, DAR PUII ABEA IESITI LA ZBOR NU TIN PASU CU MATURII SI LA ATACUL ULIULUI ASUPRA STOLULUI SE SPERIE SI SE RUP DE STOL DEVENIND VICTIME SIGURE.

  13. @porumbei.ro
    vara este foarte valabil ca o singura pereche ataca porumbeii pe o suprafata foarte intinsa, Parintii pazesc cu strasnicie domeniul de vanatoare pe care il detin din 2 motive:
    1. Concurenta pt hrana atat pt ei cat si pt puii pe care ii cresc
    2. un intrus ar ataca cuibul perechii dominante si ar manca puii din el.
    Iarna, instinctul de teritorialitate se mai pastreaa doar la adulti insa nu pot controla prea bine zonele de vanatoare din cauza infuziei mari de juvenili care nu au deloc instinct de teritoriu in primul an. Acestia sunt hoinari pana la varsta de 2 ani cand devin apti de imperechere. de fapt, tocmai puii dau mari batai de cap crescastorilor de porumbei din cauza numarului mare cu care intra in iarna si pt ca vaneaza cu precadere porumbei. Pana spre primavara selectia naturala ii pastreaza doar pe cei mai sanatosi.
    Culoarea galbui-maronie este a puilor atat masculi cat si femele crescuti in primul an pe care o schimba incepand cu luna martie astfel ca pana da frunza vor deveni albiciosi ca parintii lor. diferenta intre masculi si femele consta in dimenisune forta si aglilitate, o femela depune eforturi considerabile sa prinda un porumbel pe cand un mascul este ,mult mai agil si nervos desi mai putin fortos pt ca este mai mic cu mult decat femela. Porumbarii sunt canibali astfel ca un mascul ce curteaza o femela trebuie sa fie foarte prudent. Daca femela nu il doreste, il prinde si il mananca, din acest motiv, sunt foarte greu de inmultit in captivitate pt ca nu se pot efectua imperecheri in spatii restranse, cand este introdus masculul in voliera femela il mananca inainte de al lasa sa se prezinte

  14. @Marius si ceilalti, singura metoda pt a diminua atacurile din pacate nu este la indemana fiecarui columbofil, este aceea de a dresa o pasare de prada, cred ca foare bun un uliu sorecar pt ca efectuiaza zboruri lungi si planate, cu care sa iesi pe terenul din imiediata apropiere a casei. Efectuand zboruri dese in fiecare zi, alte rapitoare nu se vor mai apropia avand in vedere faptul ca sunt teritoriale. cine este dispus sa acorde timp acestui lucru, va avea rezultate garantate insa e o problema cu zonele locuite si cu vecinii. Pentru tine insa cum zici ca esti la munte, presupun ca sunt mai rare gospodariile si se poate face acest lucru mai usor.

    @porumbei.ro
    daca poti sa imi dai adrese de contact a celorlalti columbofili care imi impartasesc pasiunea, te rog sa imi trimiti un mail pe adresa v_crauciuc@yahoo.com
    Multumesc

  15. FlorinC, sa-ti traiasca pasaroiul! Ai grija de el ca-i superb. ;)

    Porumbei.ro, in perioada de cuibarit si crestere a puilor, pasarile rapitoare devin foarte teritoriale si nu accepta prezenta altor pasari din aceeasi specie sau chiar a altor pasari de prada din specii diferite.
    Cu toate acestea, iarna, datorita lipsei de hrana, pasarilor pot deveni eratice sau pot chiar migra. In acest fel, este foarte posibil sa vaneze intr-un teritoriu mai multi ulii indiferent de sex, varsta si, foarte posibil, acel teritoriu sa nu fie al nici unuia dintre ei.
    O alta situatie, puii ajunsi la talia adultilor, pot ramane cu parintii toata iarna urmand sa fie alungati de indata ce incep a se pregati de depunerea unei noi ponte.

  16. si eu stiu la fel,adica pe o anumita raza este teritoriul unei singure familii,lupta pt teritorii se termina chiar cu moartea unui dintre membrii. Eu de-acum pana la primavara stau linistit,toti migreaza spre campie,iarna fiind mai dulce. Iarna trecuta porumbeii mei au fost tot timpul deschisi,auzeam lumea ca se plangea din cauza uliului,nu stiam eu ca iarna pleaca la campie. Pana in primavara! Cand s-antors,am crezut ca mi-i termina,intr-o zi 2,intr-o zi unu’…pana la urma nu mai stiu numarul. Am inchis porumbeii pt o saptamanain luna aprilie,altfel… Si nimerise si-un pestritu’ dreacu’ ca era si hot si iute,ataca dintre crengi,o porumbita mi-a mancat-o la 20 de m de voliera,altul pana sa ajung i-a rupt pielea gatului si culmea! Pe cei care imi placeau mai mult :) Dupa o saptamana nu l-am mai vazut,in locul lui a venit o familie de ulii mari,lenti,aia nu ataca porumbeii. Cine stie cum vor cadea sortii la anul :)) Florince,traite-ar cioara,iar venisi cu ea prin porumbei? :)) mi se pare mie,sau stii tu prea multe despre vulturasii astia,ha??? :) Ia zi tu,ce-i dai sa pape?! Cumva porumbei??? :) Vezi ca glumesc,nu te supara ca data trecuta!

  17. Si acum cumva on topic: Chiar a crescut numarul pasarilor rapitoare indiferent ca vorbim de vara sau iarna. Eu locuiesc intr-o zona de campie si pana acum 3 ani nu am avut nici un atac. Anul trecut statea intr-un copac la 3-4 m de sputnik si astepta sa iasa ceva. Deasemenea, am un prieten vanator care spune ca si ei au remarcat inmultirea sorecarilor care a inceput sa afecteze populatia de iepuri de camp.

  18. nu mai vorbiti ca nu s-au inmultit ca s-au inmultit rau, inainte era tinuti sub control de vanatori si nu se inmulteau foarte tare, acum sunt foarte multi, la fel si cotofenele, am o cunostinta intr-o zona de deal si imi spunea ca s-au prins la capcana foarte multi ulii in vara asta, la fel si anul trecut.Daca nu s-au inmultit de unde tot apar si tot mai multi columbofili chiar si din zona de campie se plang de uliu.In perioada 2000 pana acum 2-3 ani nu prea exista sa atace uliu vara cel putin in zona de campie insa acum ataca 12 luni din 12 pe an

  19. @florin: intre padure si cotet apar destul de des ulii sorecari. Iarna chiar trec destul de aproape de mine si mai jos. Pot cumva sa-i ajut sa treaca iarna si sa-i atrag sa stea mai mult in zona? Ma gandeam sa pun niste carne dar nu stiu cum, unde si ce fel, incat sa o vada si sa si vina la ea. Anul asta am avut unul care venea aproape zilnic si statea intr-un copac din apropiere. Dispare o perioada apoi iar vine si sta mai multe zile.

  20. Haha ! Subiectul meu preferat de discutat :D ! Dar acuma am iesit de la munca si sunt cam sec in fraze oricum FlorinC iti apreciez pasiunea, frumoasa pasare !
    Si in legatura cu poza exceptionala daca ar fi reala, cand stau si ma gandesc ca aceea faza din poza se petrece intr-o secunda pe care tu de cele mai multe ori o pierzi ori o captezi :)) si vezi dintr-o data ca ramane numa un urmarit si un urmaritor din toata actiunea aia superba ! Cat imi doresc sa imi vad iarasi soldatii in actiune, of ce vremuri ce amintiri, cum plang alti aici de atacurile lui asa as plange eu de bucurie daca as mai vedea unul la porumbei mei :))
    Bafta !

  21. pt a ajuta sorecarii cel mai la indemana sun cainii morti de pe sosele, daca pui un caine mor in gradina iarna si esti la padure vei avea parte de fotografii inedite. Astfel caine fiind, nici nu este consumat de alti caini asa ca ramane rezervat exclusiv pt pasari hoitare. Sorcarul se hraneste cu orice.

  22. 1. La aceasta distanta de porumbelul vizat uliul deschide ghiarele.
    2. Senzorul de miscare al aparatului foto nu exista pentru porumbei dar pentru uliu DA.
    Sigur “trucaj ordinar”

  23. @SB: nu mai stiu exact, cam 2,4 cu 1,8 si inaltime 2.

    @florin: decat sa umblu cu caini morti mai bine ma las de meserie :))). O sa incerc totusi la iarna sa pun niste bucati de carne pe zapada ca se vad mai bine… dar cel mai probabil o sa le ia ciorile pana se misca sorecarul. Presupun ca oase nu are sens sa pun.

  24. Cu toate ca am avut numeroase atacuri,am pierdere doar 2 puii ,care au cazut prada uliului!! In rest o duc binisor ,in primavara am avut putin de furca ca mi-a luat 3 femele,mature! In rest pana in prezent stau bine, imi permit sa las si voltatii afara, de la 8 dimineata pana la 18 seara!!! Cat despre voiajori,s-au obisnuit cu uliu,mai ales ca acum am mai taiat copacii din jur,si au o vedere mai mare, la orizont! Iar voltatii nu-mi fac probleme,toata ziua lenevesc intre trandafiri,stau la dos:-D

  25. frumoasa fotografia,chiar si trucata.la iarna porumbeii mei vor fi liberi,in premiera.deja vad ca au inceput sa atace ulii,dar deocamdata nu au succes,desi porumbeii sunt inca in stadiul marii naparliri.

  26. la asa imprejmuiri de copaci normal ca vin uliii .aia ataca prin ambuscada.au unde sa se ascunda pan gasesc momentul prielnic.

  27. Ps : stau la 500 m de padure! Si atacurile sunt dese! Probabil am noroc si de faptul ca in circca 600 m diametru,sunt vreo 7,8 care au porumbei! Si ma mai scutesc de atacuri!

  28. Asta nu mai este selectie naturala. Uliul, prin definitie, ar trebui sa prinda porumbeii bolnavi sau ,,slab pregatiti”,insa acum nu prea mai alege. Cum s-ar spune…ii cam ia la rand. Pacat

  29. si mie mi se intampla foarte des sami atece porumbeii de pe voliera o data era sa imi intre in voliera pe rampa a ratat la milimetru :))

  30. normal ca e trucaj porumbei normali se feresc de el pe cand e la vreo minim 10 metri de ei

  31. intrebare pentru porumbei.ro…stiu ca nu are legatura cu subiectul…de ce ati sters pozele de pe habitatproject….erau super si mereu ma incantau

  32. In juru casei mele sunt sorecari cite 10pe zi intre casa si autobanda este o padurice rezervata lor,in spate un cimp(sursa lor de hrana)care este plin de ei si de ciori mai vad in trecere cite un vultur,2 uli subtiri si iuti care merg spre padurea mare si citiva ereti care zilnic se invirt foarte aproape a trecut si pe sub nasu ciinelui si totusi ça anu asta niciodata nu à fost,pina sa cules griu à trebuit sai tin inchisi,cum le dadeam drumu o ora cum imi salta unu,mia luat un pui si vreo 4femele mature pe care 3ia mincat in fata casei linistit,pina si ciorile ii fugareau in ochi mei fara pb dupa ce sa cules griu desi sunt afara toata ziua nu mia disparut nici unu si uli se plimba linistiti pe cer trecind deasupra porumbeilor mei de parca nui vad.

  33. @Andrei B. – nu mai erau de actualitate, am zis ca fac alt site si n-am apucat inca.

  34. vorbe in vant!ia ba o pusca si dai jos ce tot atata cu caini morti ce ar fi sa scriu un anunt ‘colectam caini morti’ hai sa fim seriosi eu am ramas doar cu 5-6 por/pui prinsi de uliu faceti antrenamente cu ei si no sa mai ia nici unul si uitati unde e pozitionata voliara hai sall

  35. Norocul meu este chior pt ca am la 300 de m cam 500 de ciori unde isi au cuibarele.Din aceasta cauza se pare ca pierderile la mine sunt foarte diminuate.In momentul in care se apropie un uliu se iau toate ciorile dupa el si pana la urma se da batut.Mare liniste am din acest punct de vedere.:)

    http://flaviusdan.sunphoto.ro/

  36. Ce lovituri chirurgicale le aplica…
    Totusi sunt asa greoaie ratele, comparativ cu un porumbel sunt o prada mult mai usor de prins.

  37. Cand va aud ca uliu e teritorial ma apuca groaza . Eu locuiesc intr-un sat la marginea hunedoarei si deja disting 3 femele de uliu diferite dupa culoare,marime si lipsa in penaj plus ca pe langa ele trebuie sa mai fie 3 masculi. Si atunci ce teritoriali mai sunt, daca pe 0 raza de maxim 3km ataca cel putin 3 perechi de uliu?
    Si chiar as vreo sa postati mes asta . Vant in pene.

  38. @ marius_hd – asta incerc sa spun si eu ca sunt mai multe exemplare pe o arie mica (in anumite zone, lucrul asta nu cred ca se intampla la campie). Eu locuiesc in apropierea muntelui si sunt inconjurat de padure in com. Costedti – Valcea si in ultimii ani uluiu face prapad ataca in orice sezon si la orice ora, anul asta mi-a prins aproape totii puii in primele zile de zbor si nu este numai o pereche de uli care ataca porumbeii sunt mai multe exemplare. Probabil cei care comenteaza nu locuiesc in astfel de zone si habar nu au ce se intampla.

  39. Porumbei.ro – sa nu uitam ca cea mai rapida pasare este tot o rata. Eiderul comun. Aceasta pasare poate atinge in zbor viteaza de 90 km/h. Vei spune ca nu e’ asa pt. ca Soimul calator atinge viteze de 300 km/h. Corect numai ca el “fenteaza” si se foloseste de forma sa aerodinamica si de forta gravitationala. Rata asta de care vorbesc eu atinge viteza mentionata strict prin forte proprii. Musculatura sa o poate mentine in zbor la 90 km/h timp indelungat.

    Marius Hd, vezi acesti ulii tot timpul anului sau doar in aceasta perioada?

  40. E naspa cu uliu mai ales daca locuiesti antr-o zona de munte.pe mine ma zapacit vara aceasta,porumbeii mei numai cat aud un zgomot si s-au analtat,va dati seama an ce hal poate sa dea aceasta natie de pasare rapitoare.Dar an ciuda acestor necazuri cu uliu tot voi continua sa cresc porumbei chear daca suntem dezamagiti cateodata de pierderea unui porumbel.la revedere.







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *