CRESCATOR: ROTARU BIANCA din DOROHOI /BOTOSANI

Buna! Ma numesc Bianca Rotaru, cresc porumbei voiajori din anul 2009 si particip la concursuri in cadrul ASC BOTOSANI din cadrul F.R.S.C. Vreau sa va prezint in continuare unul din cei mai reprezentativi porumbei din crescatoria mea si anume masculul RO.100113-09, care dupa ce in anul 2009 a reusit sa se claseze pe locul 36 NAT.FRC GENERAL PUI, a reusit in 2011 sa realizeze norma la una din cele mai dificile categorii: SUPERMARATON, categorie ce consta in 2 etape de ELBRAG(835km) si 1 etapa BERLIN(1053km), obtinand locul 3 NAT. F.R.S.C.

Deoarece sunt studenta si am posibilitatea sa fiu intre porumbei doar in week-end si vacante, zbor toti porumbeii la natural, astfel ca masculul a fost angajat la etape de pe toate pozitiile de cuib.

La prima etapa de Przemysl, etapa desfasurata pe o vreme mai mult de iarna, cu lapovita, a venit ranit de uliu, insa dupa 1 luna de “covalescenta” a fost angajat din nou la etape avand astfel posibilitatea sa-si arate clasa.

Porumbelul este reprodus din 2 buni zburatori in crescatoria prietenului meu Cosmin Padurariu si este descendent din porumbeii de Emiel Denys, Wim Muller, JANSSEN, din crescatoria Lucian Florea si Cattrisse din crescatoria Ciobanu Dan+Sorin.

Sora de cuib RO.100114-09 F. Locul 145 FOND-MARATON F.R.S.C 2011