DOUA FEMELE CE AU DEPASIT BAREMUL CATEGORIEI AS NATIONAL!
asmarandei-asnat-fem
Aceste doua superbe femele, “superbe prin frumusetea rezultatelor” apartinand crescatorului ASMARANDEI FLORENTIN din PASCANI jud. IASI, ocupa in 2013 doua locuri pe podiumul national F.C.P.R. la una dintre cele mai grele categorii si anume AS NATIONAL TINERET. Gradul de dificultate al acestei categorii s-a remarcat prin faptul ca numai un numar de 7 porumbei din toata tara au reusit sa realizeze aceasta categorie!

Femela 441081/2012, albastra loc 3 AS NATIONAL TINERET 2013 avea realizata norma la aceasta categorie inaintea ultimei etape de maraton si a mai fost concurata inca o data la maraton Gdansk 970 km, dar din pacate nu a clasat.
081f

Femela 441006/2012 solzata, CAMPIOANA NATIONALA 2013 la categoria AS NATIONAL TINERET a reusit aceasta performanta clasand 10 etape de la 130 km la 970 km cu toate ca de pui a zburat doua etape de maraton de peste 900 km, din care a reusit sa claseze numai una.
006f

Ceea ce cred ca le face cu totul deosebite este faptul ca pe langa indeplinirea normelor de viteza, demifond, general, fond si maraton, necesare realizarii categoriei AS NATIONAL, au mai realizat in plus si norma la categoria AS FOND, depasind astfel criteriile categoriei As National, fapt ce ar necesita poate in viitor infiintarea unei noi categorii, intrucat ele au demonstrat ca porumbeii depasesc uneori limitele imaginatiei multora dintre noi!

Aceste 2 porumbite au realizat cate 7 norme de fiecare cu toate ca pentru realizarea normei de AS NATIONAL erau necesare doar 5 norme pe care le-am scos din catalogul national si le afisez mai jos.

rezasnat-asmarandei

Dupa aceasta deosebita realizare vor ocupa un binemeritat loc in compartimentul de reproductie alaturi de parintii si fratii lor mai mari care au si ei titluri nationale dupa 3 ani de palmares.
cupeaf