710305-08 “Edi” 4 National Fond UCPR si 2395185-10 “Raul” 9 National Fond UCPR


Ma numesc Arghir Elvis, sunt columbofil in cadrul Clubului Dove Campina, fiind chiar fondatorul acestui club. Vreau sa va prezint doi porumbei deosebiti, performerii mei pe anul 2012. Primul este masculul vanat 710305-2008, cu numele de EDI, care a obtinut la zborurile foarte dure, pe canicula , urmatoarele rezultate :
– PRESOV 1 550 KM LOCUL 1 PE LANSARE DIN 2799 PORUMBEI
– BUZKO ZDROJ 1 702 KM LOCUL 1 DIN 523 PORUMBEI
– BUZKO ZDROJ 2 702 KM LOCUL 2 DIN 505 PORUMBEI PE LANSARE

Acest mascul a obtinut 6,22 puncte la fond in 2012, sper sa fie in primii 3 la nivel national pe UCPR.

Al doilea este un mascul de mare perspectiva, un solzat cu seria 2395185-2010, cu numele RAUL, care a castigat in 2011 un loc 1 pe lansare la Presov 2- 550 km din porumbei, si care in 2012 a facut senzatie cu urmatoarele rezultate :
Feleacu 242 km locul 1 din 4121 porumbei
PRESOV 1 550 KM locul 2/267 porumbei – club, 15/2799 porumbei
Buzko Zdroj 1- 702 km locul 11 din 523 porumbei
Presov 2 550 km locul 5 din 212 porumbei si locul 14 din 2100 porumbei
BUZKO ZDROJ 2 702 KM locul 1 din 505 porumbei pe lansare, sosit cu 50 min inaintea celui de al doilea porumbel care era tot al meu.

Acest porumbel are 11,7 puncte la fond, punctaj cu care va intra in primii 10 la nivel national pe UCP 2012. Deasemeni are 103 puncte demifond si 73 puncte General.

Vreau sa mentionez ca ambii porumbei au fost zburati la natural, fara antrenamente sistematice si fara suplimente.

Completare ulterioara:
Locurile exacte sunt: pentru masculul 710305-2008 , 1 club, 1 judet prahova , 4 national fond ucpr
iar pentru masculul 2395185-2008 , 2 club, 3 judet prahova si 9 national fond ucpr.

39 comentarii la “710305-08 “Edi” 4 National Fond UCPR si 2395185-10 “Raul” 9 National Fond UCPR”

 1. Felicitari! Genul asta de porumbel imi place, cu care te joci tot sezonul… norma la general, demifond si fond.

 2. Ceva despre originea porumbeilor ne puteti spune va rog?
  Multumesc o seara buna in continuare

 3. Felicitari !!!!si la cat mai multe rezultatei in urmatori ani,am auzit de cativa ani de Dv. si investitiile facute in acest frumos sport , am si eu un mascul din un porumbel al Dv. cumparat de un bun prieten din Valenii de Munte in 2009 unde ati avut si locul 8 cu acel mascul la Derbyul columbodromului Balcanik Fayr Play Felicitari!! Si cat mai multe rez la niv .nat. si nunumai.

 4. de ce nu zburati cu fcpr sa fie concursurile cu un numar mai mare de porumbei .felicitari

 5. felicitari poate vinzi pui la anu din ei ar fi super

 6. sincere felicitari pt rezultatele obtinute si pt porumbei. foarte frumosi porumbeii si uite ca se dovedeste inca o data ca metoba natural este ceea mai recomandata pt fond si maraton, au un punctaj foarte bun,si ce locuri au avut la fond,chiar ca sunt adevarti campioni. Cum spune si porumbei.ro,asa porumbei sa tot ai,cu care sa te joci tot sezonul de placere. As avea 2 intrebari:Au avut libertate totala,sau antrenament dimineata si seara? Ce rezultate au avut de la zborurile cu pui pana anu asta si daca au fost zburati tot timpul la natural sau doar anu asta. Felicitarii pentru asemenea porumbei si pentru rezultate obtinute la natural

 7. felicitari e ceva ce isi doreste toti columbofili eu iti urez mult noroc in continuare apropo din ce lini se trage?

 8. 2 pasari foarte bune dintr un lot de zbor foarte numeros din cate stiu, si cate 100 de porumbei la start………felicitari

 9. felicitari pt rezultate,foarte frumosi porumbeii,sa va traiasca si sa aduca in continuare rezultate si mai frumoase

 10. Multumesc tuturor pentru felicitari . Va pot spune ca ambii masculi au avut clasari bune si in anii precedenti . De pilda vanatul locul 11 Presov 2010 , sau solzatul locul 1 presov 2011. Un pui din 710305-2008, a facut norma la fond anul acesta . Am mai multi porumbei cu rezultate notabile, de pilda masculul cu seria 2436440-2011, are locul 1 Bocsa 6 325 km,locul 4 la Bocsa 1 si locul 5 Tg. Mures . Antrenamentele le fac astfel : ora 7, porumbeii sunt eliberati si zboara cat vor , sunt apoi chemati la masa, dupa care mai sunt eliberati si zboara de voie la ora 17. Parerea mea ca trebuie sa intervenim cat mai putin in viata lor si sa nu ii fortam prea tare . La urma urmei trebuie sa se vada valoarea porumbeilor nu numai a crescatorului .

 11. bv adevarati porumbei…acum ma apuc de porumbei sper sa reusesc.

 12. puii sunt si ei la program sau sunt lasati afara intre cele 2 antrenamente ale maturilor. Au zburat la natural si in ani precedenti sau doar anul acesta. Ai spus ceva foarte adevarat:”Parerea mea ca trebuie sa intervenim cat mai putin in viata lor si sa nu ii fortam prea tare”,din pacate foarte multi columbofili vor rezultate cat mai repede in special la fond si maraton si forteza foarte mult porumbei chiar din primi ani,nu au rabdare sa se maturizeze porumbei.

 13. FELICITARI. Au puncaj frumos ambi ,sa dea Dumnezeu sa continue tot la fel si cu palmaresul la fond Apropo Andrei ar fi frumos sa faci un articol si cu Bigiu Iulian da la clubul dove campina ucpr are fond palmares 5 ani cu porumbelul 891068-07 m, sau cu cei 4 porumbei de la as maraton palmares 4 ani ei sunt cu adevarat spartani .vant in pene

 14. sall sunt ferm convins ca astfel de rezultate necesita f multe sacrificii,nu este de ajuns doar apa,grau si paie cum se spune cateodata …Poate ne dai detalii despre recuperarea din timpul sezonului un lucru f important dupa parerea mea.bafta in continuare

 15. Cunosc foarte bine recuperatorii dar va spun cu toata seriozitatea ca anul acesta nu le-am dat niciun recuperator , vitamine sau hrana minerala . Este greu de crezut dar cine ma cunoaste stie ca nu vorbesc prostii . Deasemeni nu le-am dat deloc hrana speciala la sac .
  In perioada cand puii au iesit la zbor , am dat drumul la adulti doar dimineata , pentru ca pe la ora 12 dadeam drumul la pui ,iar acestia intrau destul de greu .

 16. daca nu ati folosit niciun recuperator,vitamine,hrana minerala si hrana speciala la sac toate acestea de la firme din domeniu, si ati obtinut aceste rezultate la fond, chiar merita.ti felicitarii. banuiesc ca hrana ati preparat-o singur acasa din mai multe tipuri de seminte. pentru recuperare ce ati folosit natural(in afara de lamaie,miere,usturoi otet de mere),sau nu ati folosit nimic. Au zburat la natural si in ani anteriori sau doar de anu asta

 17. Cu o fiica din porumbei ELVIS ARGHIR am ocupat locul 61 din 4871 porumbei la derby pui 2012 NIKOLAEV. Tin sa-i multumesc pe aceasta cale .Doresc daca se poate sa i-au legatura cu dansul tel. 0753095800

 18. felicitari !!

  se vede intr-adevar ca porumbeii au valoare pentru ca an de an apare numele d-lui Arghir la tot mai multe columbodroame…

 19. Nr. meu de telefon este 0732594253 . Vreau sa va mai spun ca anul 2012 , este primul an in care nu am mai facut tratamente preventive , am dat in schimb o data pe luna otet de mere in apa si cam atat . Da porumbeii au fost zburati anul acesta natural, dupa ce anul 2011 i-am zburat la semivaduvie.
  Cei care au avut probleme de sanatate au fost eliminati . Vreau sa va spun din observatiile mele ca porumbeii valorosi nu se imbolnavesc ,iar in cazul in care observati o scadere a randamentului cea mai buna solutie este o etapa pauza acasa .

 20. In recuperatori nu cred nici eu si nici in mancarea la sac. Dar spuneti ca nu le-ati dat “vitamine sau hrana minerala” – adica nu au primit vitamineral(praful roz) sau grit? La fel mi se pare interesanta partea cu tratamentele preventive pe care nu le-ati facut. In timpul etapelor nu au primit nimic pentru trico sau respiratorii? Nu de alta dar ar fi bine sa se poata, insa multi crescatori au spus ca dupa ce au renuntat la tratamente au avut un sezon foarte prost.

 21. Felicitari pentru rezultatele de anul acesta.

  Va felicit, pentru ca stiu ca sunteti un crescator foarte ocupat, cu putin timp liber, aceste 2 rezultate obtinute sunt deosebite.

  Va asteptam in ,,Liga Campionilor” la FCPR. Acelasi lucru si pentru ,,maestrul” Bigiu Iulian cu care stiu ca sunteti coleg de club.

  Sunt un pic neplacut surprins de partea cu medicatia, lipsa hranei minerale si a mancarii la sac. S-ar putea sa fiu invidios (recunosc ca nu am rezultatele pe care le aveti dvs anul asta) dar in contextul slabei concurente pe care ati avut-o si a celor enumerate mai sus, rezultatele cred ca sunt intamplatoare. As vrea sa ma insel.

  Spunea cineva despre Bagiu Iulian, intradevar este ,,unicul”, ,,singurul”,, neinvinsul”,, vesnicul” ,, inegalabilul” ,, atotcunoscatorul” campion.

  Neplacut surprins sunt si de http://www.porumbei.ro. Inteleg ca nu iti plac prafurile (sau iti plac?) dar ce ai fratele meu cu recuperatorii si mancarea la SAC???

  Sunt de baza in sportul columbofil. Mai intra vreun incepator si citeste topicul asta si la anu isi ,,rupe” porumbeii aleargandu-i pe stomacul gol.

 22. Si eu tot la sac le dau, ma duc in targ si pun porumbul si graul in sac de rafie. Doar meiul, rapita si alte deserturi le dau la sacosa ca sunt in procent mai mic.

  Ca sa fii categoric despre un anumit supliment/fel de hranire, medicamentatie, etc, trebuie sa faci 2 loturi si sa testezi diferentiat.

 23. am zburat pentru prima data puii la FCPR in 2003 si pot sa va spun ca am luat constant 4 locuri in primii 10 pe club, deasemeni in 2004 am luat locul 1 yearlingi pe zona 2 pe judetul Prahova. Asta pentru ca sa facut afirmatia ca la UCPR NU AM CONCURENTA .Asta in conditiile in care acum am porumbei de cel putin 10 ori mai buni decat acum 10 ani .

 24. Am dat la masculi numai hrana la sac iar la femele numai hrana din piata. Femelele au batut masculii la cele mai multe zboruri.







Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *