Aerodinamica pasarilor

pasari-prada-aerodinamica
Am gasit pe facebook aceasta poza care spune multe despre aerodinamica pasarilor de prada si folosirea acestor modele in aviatie.

In poza este si modelul dupa care a fost contruit bombardierul invizil Grumman B2 Spirit. Am considerat interesant sa vada si alti columbofili unde poate ajunge perfectiunea si ce poate face in timp evolutia si selectia naturala.

Cu stima,
Iuliu Timisan

Categories Diverse

13 comentarii la “Aerodinamica pasarilor”

 1. Mereu fascinant ce face natura.

  – Selectia naturala: lasa sa mearga mai departe doar genele indivizilor perfect adaptati.
  – Evolutia: indivizii noilor generatii se nasc cu mici variatii ale caracterelor de baza ale speciei, unele variatii ajuta indivizii care le au sa se adapteze si mai bine, deci evolutie, iar altele le ingreuneaza supravietuirea, deci involutie si disparitie.

  Doar perfectiunea merge mai departe. Un sistem simplu si aproape perfect.

  Numai omul insista sa lucreze uneori impotriva naturii selectand anumite rase care nici nu mai sunt in stare sa se reproduca singure si chiar si hranirea sau vederea au devenit o provocare pentru ele. Si nu este vorba doar de porumbei ci de multe alte specii domestice. Consider ca selectia si evolutia voiajorului este cea mai aproape de legile naturii si de aceea imi plac cel mai mult. Respecta toate legile selectiei naturale si in plus le mai aplicam si noi 2-3 filtre mai dificile decat in natura, prin concursuri (rezistenta, inteligenta, vointa, imunitate).

 2. acel bombardier nu e prea rapid, atinge Mach 0.95/ 1010 km/h, sunt altele mult mai rapide inclusiv anticele mig-uri care au depasit Mach 2 /2000 si ceva de km/h iar forma o are asa ca sa treaca fara sa emita ecou la undele radar

 3. Forma aerodinamica influenteaza consumul de combustibil , viteza fiind creata de puterea motoarelor.
  Cu cat se apropie de picatura de apa in cadere cu atat Cx(coeficient aerodinamic )scade.
  Aurel Persu este romanul care a facut cel mai aerodinamic autoturism conceput vro data dar nu a fost niciodata fabricat in serie….
  Deci natura ne inspira , nimic nu este intamplator!!!

 4. foarte multi inculti care dau rosu,banuiesc ca nu stiu sa citeasca sau. .. nu au logica

 5. Foarte intresesante cele 2 imagini ! Deci natura ne inspira ! Gandindu ne ca asa ceva nu e posibil , dar cele 2 poze ne arata ce ne poate oferii natura ! Uliu o “arrma” de proportii ! Forma si aerodinamica lui …Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *