asfintit-porumbeiFacand doar antrenamente fara ceas, sezonul cu puii este destul de insipid la noi. Cu toate astea, astazi am avut parte de o intamplare pe care nu o voi uita. Am avut la ~200 Km o etapa cu sosiri destul de intinse, la orele pranzului avand acasa cam 60 din 80 de angajati. Cel mai probabil o parte din pui au plecat pe Moldova in loc sa ocoleasca lantul carpatic spre sud. O prima bucurie a fost pe la ora 17:30 cand au aparut in picaj 2 frati care cred ca au zburat fara pauza pentru ca abia se mai tineau pe picioare.

Pe inserat am inceput sa ridic adapatorile si eram la matca. L-am vazut pe unul dintre mosii cotetului, batranul meu Ambasador ridicand un ochi spre cer si privind atent. Nu intelegeam ce putea sa vada la acea ora fiind aproape bezna, ulii clar nu mai puteau fi pe sus. Cand ridic privirea, sa-mi cada adapatoarea din mana! De sus de tot veneau in picaj, nu unul, nu doi, 3 porumbei!!! Am aruncat aiurea prin gradina adapatoarea inca plina si am fugit sa deschid sputnikul. Au picat 2 porumbei, unul nu stiu unde a disparut. Una era o baltata care a venit tot pe semiintuneric si etapa trecuta dar celalalt porumbel parea strain. Dand din capete “orbecait” cum fac porumbeii pe intuneric cand vad cu dificultate au ajuns pe sputnik si au intrat. Am prins albastrul sa-l pun la separeu pentru a-l elibera a doua zi dar cand am verificat seria mi-am dat seama ca era tot o femela de-a mea. De efort, de frica intunericului, cele 2 femele parca erau mult mai mici, schimbate.

Inca nu-mi vine sa cred ca au stat impreuna de la 7:30 dimineata ora lansarii pana la ora 20:20 la asfintit. Poza am facut-o de la sputnik dupa ce au intrat cele 2, pentru a o avea ca amintire…

porumbei.ro

asfintit-porumbei