Agilitatea uliului

Iata un foarte interesant filmulet cu niste experimente care surprind foarte bine agilitatea si perfectiunea uliului, mai ales cand este vorba de ambuscada si zborul la sol printre obstacole.

Sugerat de Vio

Categories Diverse

32 comentarii la “Agilitatea uliului”

 1. Masina de ucis, perfecta. Numai ca se da numai la porumbeii nostri. Daca ii ia prin sirprindere porumbeii nu prea mai au multe sanse de supravietuire. Dar si el trebuie sa traiasca.

 2. Are o agilitate mare ,deaia ne prinde si porumbeii.Eu am vz f multe feluri de rapire a porumbeilor in special la un nivel mai apropiat de pamant. Oricum trebuie sa se hraneasca si ei cu ceva. …….Vant in pene!!!

 3. am mai vazut filmulete de acest gen,sunt foarte frumoase,adevarate masini de ucis.Itotdeauna natura a creat un echilibru intre porumbei si soim..se intampla destul de rar ca cei buni sa fie luati,dar nu imposibil.
  Vant in pene tuturor

 4. o nimica toata!!!!si acum sa punem porumbelul sa faca treaba :P sa-i arate cum se face!!!

 5. ce este mai rau este ca : e uliul porumbar . este incredibil de agil

 6. superb experiment.am gasit deja un cuib de soim .are 4 oua si cu toate ca-i detest parca m-am indragostit de ei
  .o sa iau un pui si ma fac soimar.plus ca o sa am inele la greu de la porumbeii adusi ca hrana puiilor.hahahaha!oricum nu am ce face, sunt pasari ocrotite prin lege in ROMANIA/

 7. inca o dovada ca poate ataca din ambuscada din locuri neasteptate fara nici o problema , te poti astepta la un atac oricand si oriunde

 8. Buna ,

  da , aceasta agilitate si precizie de zbor a fost dobindita in decursul mileniilor , prin intermediul nepartinitor al selectiei naturale , al naturii .

  Vorbind strict de pasari , doar ( si ) prin intermediul acestei selectii iau nastere ASII regnului animal , din care cu siguranta nu fac neaparat parte doar pasarile de prada ci pot face parte printre altele si unele rase de porumbei , cu conditia ca acestea sa aibe posibilitatea de a-si sustine la zi examenele in fata naturii !

  Andrei K.

 9. intodeauna natura isi urmeaza cursul cei puternici intotdeauna vor supravietui de admirat aceste pasari rapitoare dar sa admiram porumbeii care scapa de acesti rapitori

 10. Noi ii dam zi de zi “palme” naturii,si totusi imaginile astea ne demonstreaza inca o data daca mai era nevoie cat de slabi suntem in fata ei,si intr-adevar uliul este una dintre multele “masinarii”perfecte create de MAMA NATURA !!!

 11. Dupa cum se vede in urmatorul video ne arata cata agilitate poate avea aceasta rapitoare, si porumbei nostri de cele mai multe ori scapa in astfel de atacuri, ar trebui sa ne simtim mandrii .

 12. …..porumbei buni nu-i prinde…zicea cineva mai sus. dupa 3-400 de km parcursi la zboruri oboseala isi spune cuvintul si la porumbei f buni….asa ca e de discutat pe tema asta

 13. O pasare foarte periculoasa,pentru porumbeii surprinsi la nivelul solului.

 14. Foarte tare filmuletul! Au avut un pic de munca acei ,,cercetatori”, dar au demonstrata inca o data cat de maiestuoase sunt pasarile de prada, dar din pacate nu le respectam cat trebuie!:(

 15. Sunt frumoase si trebuie ocrotite dar acum le.au dat prea mult curaj sau imultzit de numa ! plus ca la mine in zona sunt singurul care creste porumbei , ii terorizeaza mai nou ataca si in haita ! deci sa spun ce simt ,eu daca asi pune mana pe ei nu asi ezita sa ii termin !

 16. sunt niste pasari magnifice dar nu avem ce sa facem trebuie sa fim constienti ca mai devreme sau mai tarziu trebuie sa platim tribut naturii,asta e firea lucrurilor in natura cel mai puternic castiga.minunat site.

 17. nemaipomenit foarte elastic…parca n-are oase…

 18. superbe pasari,chiar daca iti vine sa-i faci bucati cang iti ataca porumbeii. asta e natura

 19. da frumoase pasari dar sa nu uitam de cate ori a plans fiecare dintre noi dupa un porumbel bun luat de uliu …………….. poate o pasare cu multe zboruri cu clasamente sau poate chear cu expozitii prinse…………… vant in pene

 20. Buna ,

  ca o mica complectare la postul meu anterior trebuie sa mai adaug ca aceasta agilitate a Uliului porumbar nu este altceva decit o specializare in timp in urma selectiei naturale a speciei la conditiile unui habitat inchis , paduros = ca o urmare importanta a acestei specializari / selectii amintesc doar de forma aripilor , a cozii , precum si capacitatea acestor pasari de prada de a vana la inceputul vanatorii dupa auz ( acolo unde situatia o impune ! ) .
  Astfel : forma aripilor = scurte si rotunjite => confera uliului posibilitatea unui zbor rapid /exploziv pe distanta scurta , precum si posibilitatea de a zbura fara probleme in teren acidentat precum o denota si testele din filmulet .
  Aceasta agilitate poate fi posibila doar cu concursul unei cozi lungi – mai lunga decit la celelalte pasari de prada care vaneaza in habitate deschise => confera uliului o mare manevrabilitate in teren accidentat si foarte accidentat .
  Corpul muschiulos , aripile si coada precum si un auz extrem si ochi excelenti ii confera uliului per total posibilitatea efectuarii unor vanatori spectaculoase , cu manevre extreme , cu posibilitatea ca in plin zbor exploziv sa urmeze fara probleme un stop categoric etc in functie de situatie , chiar si picaje de la inaltimi mari pe distante lungi asemanatoare cu ale calatorului doar ca nu este atit de rapid si sub un unghi mai putin ascutit .
  Precum am spus , uliul comparativ cu soimul care vaneaza numai dupa vaz , poate vana la inceput dupa auz , dupa aparitia prazii ( dintre crengi , frunzis , iarba inalta etc ) in cimpul vizual urmeaza faza finala de vanatoare dupa vaz .
  Trebuie sa precizez ca acea agilitate din filmulet este facuta la viteze mici de laborator , in realitate aceste manevre extreme sint facute in viteza in plin zbor de vanatoare , printre crengi , invalmaseli de crengute , pomi de toate dimensiunile unde nu arareori se pot intimpla accidente mai ales in cazul puilor de uliu fara antrenament adecvat in domeniu .

  Andrei K .

 21. sunt niste pasari frumoase , dar sa manace si ele alt ceva nu porumbeii nostri care ne chinuim atat cu ei sa i cumparam sa i crestem , medicamente etc !glumeam , sunt si ele cu un rol pe pamant , poate sa diminuiasc nr de vrabiute , grauri , ca le plac lor porumbei asta e partea a doua acum depinde de norocu fiecaruia! vant in pene pe 2012Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *