In primul rand ca o introducere as vrea sa va spun cate ceva despre mine! Ma numesc Radu Vladut Marian,sunt din Curtea De Arges, am 16 ani, membru al Clubului Basarabilor, cresc porumbei de 4 ani, si vreau sa va impartasesc si voua incepatorilor, asemenea si profesionistilor poveste mea cu “Negrul”. In primavara anului 2010 o pereche de porumbei guti pe negru(provin de la Radu Teodor) au scos o pereche de pui, unul a murit ,iar unul mi-a ramas acela fiind “Negru”. A zburat toata vara pe langa casa, antrenandu-se cu alti puisori. Nu prea am avut asa multi pui in anul 2010, asa ca in toamna(la zborurile cu puii) am angajat 4 porumbei.

La primul concurs Bucuresti 135 km, am pierdut unul, Negru fiind primul acasa din toti 4, au mai ramas 3 din ei. Urmatoarele etape nu am pierdut niciun porumbel:
Urziceni 155 km
Urziceni 2, 155 km
Ianca 220 km
Braila 260 km
Babadag 320 km
Bucuresti 135 km

Apoi la concursul de Ianca ma trezesc acasa cu primul porumbel pierdut la Bucuresti, era “Listul”… l-am angajat la Braila si nu a mai venit…ramanand cu 3 porumbei zburati ca pui.

In primavara anului 2011, mi-am facut alta crescatorie in pod, si porumbeii s-au obisnuit mai greu acolo, unul din cei 3 este luat de uliu, apoi inca unul este mancat de pisica… A mai ramas “Negru”. Incepand concursurile cu maturii in 2011, am avut multi tardivi,care din pacate s-au pierdut toti, numai “Negru” a ramas.

L-am angajat la toate antrenamentele urmand concursurile.

Buzau 170 km
Negru iarasi primul la mine in crescatorie
Ianca 220 km
Negru iarasi primul
Vaslui 290 km(15-05-2011) – Aici m-am cam suparat putin, si eram trist ca nu imi venise niciun porumbel, ma tot uitam pe cer dar nimic…..

A doua zi am mers la scoala, cu nerabdare asteptam sa merg acasa sa ma uit in crescatorie sa vad daca “Negru” a venit, am plecat de la scoala cu 2 ore inainte de iesire, si m-am grabit sa vad daca asteptarea mea avea sa dea rezultate…si asa a si fost. Am gasit Negru in crescatorie(16-05-2011) am fost cel mai fericit ca a venit si ca mai pot angaja si eu in continuare la concurs macar un singur porumbel……… Negrul. Cam aceasta este povestioara mea, si sper ca v-a placut.

Poza cu Negru abia venit de la Vaslui 290 km.

Va doresc mult succes in sportul columbofil