mancarekk.jpg

O mare greseala pe care o fac toti incepatorii: dau mancare in exces, si la discretie. Fratilor, e profund gresit. Ma apuca toate spumele, am alergie la peisajul asta cu boabe imprastiate prin mizerie, langa o hranitoare plina la refuz…si porumbei scormonind satuli, plictisiti, printre boabe. Uneori vad asta si la crescatori care tin porumbei de ani de zile, o fi cazul sa imi pun intrebari daca nu cumva exagerez?! Nu cred.

Deci, ratia se calculeaza in asa fel incat dupa ce porumbeii s-au saturat hranitoarea sa ramana goala. Nu merg pana la a calcula gramaje cum fac unii crescatori, deja n-ar mai fi hobby, relaxare, ar fi corvoada. Dar o ratie se poate aproxima. Sigur, se tine cont ca cei care au pui mai mananca si dupa ce pompeaza in pui…si ca iarna cantitatea de boabe consumata variaza destul de mult in functie de temperatura.

Dar pentru numele lui Dumnezeu, nu mai puneti boabe ca la porc cu galeata! Nu mai vorbim de boli, pentru ca in general porumbeii nu sunt chiar tampiti, ati observat ca evita sa manance boabele murdare…e vorba si de educarea porumbeilor, si la urma urmei e vorba si de risipa care poate fi evitata, in conditiile in care agricultura merge tot mai prost.