Aspectul gainatului si problemele pe care le indica

Gainatul normal: “bile”, uscat si cu puf pe el.
gainat-porumbei-puf

1. Gainat cu puncte albe:

2. Gainat cu bule de aer:

Ce semnifica fiecare problema?

10 comentarii la “Aspectul gainatului si problemele pe care le indica”

 1. Primul ok, al doile ok cu un consum mai mare de scoica pt ca ai si gainat rosu de la grit.

  Am treilea un inceput siguuur de boala, probabil adeno, ecoli sau salmo. Cam asa arata gainatul cand incepe sa apara una din cele 3 boli enumerate mai sus. Nu stiu daca putem include si coccidia dar ar fi indicat un tratament cu 4 in 1 mix.

 2. In imaginea a 2-a problema nu provine de la porumbel, ci de la mediu. Se dezvolta anumite ciuperci pe excrementele umede, apoi intervin temperaturi ridicate care usuca totul si ele capata acest aspect.
  In imaginea a 3-a, asa cum s-a spus, e o problema digestiva. Problema cea mai grava care ar putea aparea ar fi salmoneloza cronica. Odata instalata, nu prea mai ai ce sa faci cu porumbeii contaminati. Vor muri? In niciun caz. Vor reactiona la tratament? Cel mai probabil da, cel putin in aparenta (cu rezultatele cele mai bune la Spectam/Linco-Spectin Injectabil) . INSA de eradicat nu se pune problema. Iar efectul negativ se observa cand porumbelul bolnav, aparent insanatosit, este supus unui efort intens, respectiv concursuri lungi/grele, repetate. La un moment dat cedeaza, mai sensibile fiind femelele, care slabesc f tare si nu mai oua. De performanta nici nu mai vorbim. Chiar si in aceste conditii, apar indivizi rezistenti, cu anticorpi puternici, cu capacitate buna de a izola microbul. Dar e greu de lucrat cu un astfel de efectiv.
  NU spun ca excrementele din imagine au obligatoriu aceasta cauza. Am dezvoltat cea mai grava problema care ar putea arata asa.

 3. Salutare
  Nu mai dati fratilor antibiotice dupa ureche sau dupa cum simtiti in urina (vorba unora mai putin dusi pe la scoala).
  Antibioticul trebuie dat numai dupa ce a fost facuta o antibiograma pentru ca altfel bacteriile prind rezistenta la medicamente si dezvolta mai multe tulpini, iar dupa cativa ani ne miram ca nu mai dau randament medicamentele.
  Asa ca aveti grija ce le faceti porumbeilor.
  Va doresc numai bine.

 4. Noroc ca nu era moda asta cand eram eu mic si mancam caise reci din frigider si apoi bagam si ceva lapte rece peste… aia erati!!!! sau mai exact ala eram!!! direct la chimioterapie cu mine si sigur imi rupeau capu!

 5. Salutare…sper ca niste columbofili cu “ştate vechi” ne vor explica si noua cum sta treaba cu excrementele astea.
  Vant in pene

 6. @dan-tgv: si eu m-am gandit la ciuperci dar nu credeam ca pot sa arate asa… dupa uscare. Tin minte ca intr-o toamna ploioasa in care nu mai facusem curat de ceva vreme, pe niste gramajoare de gainat crescuse blanita. :)) Cam asa aratau ciupercile, probabil mature deja.

 7. În poza nr 2 … acel praf este proteină naturala… În mediu umed creste firicele subțiri din fecale practic un mucegai. Nu va panicati ca nu este nimic grav.

 8. Com 9 ,un coment avizat dar as fi curios si la poza 3 ,parerea luiComenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *