Interviu: Loc 1 pe lansare 1020 km – maraton national Lohy – FNCPR 2018, tandemul Orlando Golgojeanu si Marin Balabaneanu

Detalii despre concurs:

Locul 1 pe toata lansare – 1020 km – LOHY-Ucraina, il ocupa un specialist in locuri de 1 pe lansare la etapele nationale de maraton: tandemul columbofil format din maestrii Orlando Golgojeanu si Marin Balabaneanu din capitala Romaniei.

Numar de porumbei participanti: 4381 p.

Judete participante: Bucuresti, Giurgiu, Ilfov, Dambovita, Buzau, Tulcea, Ialomita, Braila Galati, Constanta.

Distante de concurs cuprinse intre 840 – 1020 km!

Capitala angajeaza un numar de aproximativ 500 de porumbei la acest maraton.

Primele 10 locuri pe LANSARE le va da capitala ROMANIEI iar in prima 100 de porumbei sositi pe lansare gasim un numar de peste 40 de porumbei sositi in BUCURESTI, porumbei ce au avut de parcurs peste 1000 km in detrimentul celor cu distante cuprinse intre 840 -950 km. In pofida acestor distante, Bucurestiul reuseste sa se impuna elocvent in aceasta etapa, dand ORA EXACTA in sosiri.

Porumbeii au fost imbarcati miercuri, 4 iulie 2018, si lansati vineri, 6 iulie 2018, ora 05:10. Mentionam faptul ca in prima zi niciun porumbel nu a reusit sa intre in crescatoria sa, mai cu precadere in cele cu distante de pana-n 900 km.

Locul 1 pe toata lansarea a fost pontat a doua zi, sambata, 7 iulie 2018, ora 08:19 min.

Aceasta sosire demonstreaza faptul ca intr-un concurs echitabil, lipsit de avantajul vantului din spate, face ca porumbeii sa-si intreaca priceperea si limitele in mod real si fara echivoc.

Care sunt cauzele sau factorii care au determinat ca Bucurestiul sa ocupe primele 10 locuri pe lansare din 4381 porumbei participanti si cu un „deficit” de 150 km ?

Calitatea porumbeilor? Pregatirea temeinica a porumbeilor? Raspunsurile le veti gasi in reportajul urmator. Vizionare placuta! By Pigeons Luxury – YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=cKtBTMdQyOo

44 comentarii la “Interviu: Loc 1 pe lansare 1020 km – maraton national Lohy – FNCPR 2018, tandemul Orlando Golgojeanu si Marin Balabaneanu”

 1. Bucurestiul a avut anul acesta 3 etape de maraton si toate castrofa adica sosiri injumatatite si clasamente intinse pe 4 zile.

  Persoanele care au drept de decizie se scuza si spun ca se mai intampla …asa este, se mai intampla dar cum se face ca se intampla de 3 ori consecutiv?

  Un domn din forumul de conducere din Bucuresti isi asuma aceste lansari stiind ca nu exista regim sanctionator in aceasta privinta adica nu ai cum sa.l tragi la raspundere atata timp cat nimic nu.i fiscalizat in acest sport si totul se lucreaza la negru.

  La aceasta etapa de maraton national s.a imbarcat miercuri seara iar vineri dimineata , la ora 5.10, au fost lansati! Cand s.au parcurs cei 1400 km pe sosea , cand s.au adapat porumbeii, cand au fost hraniti porumbeii? Totul s.a facut pe repede inainte pentru a mai bifa o catastrofa nationala.

  DAR… in aceiasi perioada …ce sa vezi…. undeva in tarisoara aceasta mai sunt etape de maraton, chiar maraton extrem si .,…ce sa vezi :

  -maraton madona- 1050 km — porumbeii sosesc cu 1600 m/min.

  -maraton augustow 970 km— porumbeii sosesc cu 1500 m/ min.

  – maraton lublin 890 km— porumbeii sosesc cu 1300 m/min.

  -maraton nachod 850 km— porumbeii sosesc cu 1200 m/min.

  -maraton frankfurd 1020 km— porumbeii sosesc cu 1480 m/min.

  -maraton lodz 890 km—porumbeii sosesc cu 1400 m/min.

  Toate aceste etape s-au jucat in federatie FNCPR 2018 si ori au fost jucate in aceiasi zi cu BUCURESTIUL ori la o zi distanta.

  Cum unii pot si altii nu? Cum de la Bucuresti porumbeii la maraton au sosit numai cu viteze de 800 m/min??????????????

 2. Felicitari!
  Cat despre maratonul National Madona fiti mai atent la viteza.
  Viteza primului sosit este de 1439,dar atentie,numai primii 100 de pasari au viteze peste 1250mpm,ceea ce indica o etapa atfel decat insinuati dvs .
  Atentie la neatentie!
  In rest numai de bine!

 3. Multumesc mult !
  Dl care a deschis discutia despre dezastrele de la maratoanele organizate de Bucuresti de ce nu se prezinta ?
  Pentru o buna comunicare va rog sa va prezentati !
  O zi buna !

 4. de frica..”capul plecat sabia nu l taie”
  Nu a fost nimeni vinovat pentru maratoanele din Bucuresti.Asa a fost vremea.
  Gasim numai vinovati.

 5. Prieteni columbofili…..mai ales Costin Mihalcea…atunci când prognoza meteo indică ploaie pe un areal de 500 de km ,nu eliberezi porumbeii!
  Vremea nu obligă! Băieții ‘inteligenti fac gafe…mai rau,sau obișnuit să câștige bani..o zi in plus pe locul de lansare inseamna pierderi de bani.
  Lasă că pierd fraierii porumbeii

 6. D nul Mihalcea pierderile sunt foarte mari. Probabil , în viziunea ta, de vină sunt porumbeii sau noi crescătorii sau, cum ai spus vremea. Dar eu cred că de vină sunt alți factori. Se ocupă de lansare oameni ce zboară viteză-demifond. Se putea amână o zi lansarea , se puteau informa mai bine despre vreme etc. Totuși nu ne putem bate joc de munca unor oameni.

 7. Ce conteaza cum il cheama ? Este o opinie, o parere.
  Parerea e buna daca il cheama Gheorghe si nu mai e buna daca il cheama Ion ? Asa se judeca la Bucuresti ?

 8. Costin, ai dreptate!

  Romanul, dupa 50 de ani de comunism, a fost invatat si i s.a inoculat in codul genetic sa ia pozitia ghiocelului in fata oricui si sa nu spuna ceva nelalocul lui ca nu cumva sa deranjeze sus, la “comitetul central”  de teama repercursiunilor asupra “familiei”.

  Fratilor, am avut parte numai de ploaie tot sezonul in week.end, la maratoane. Porumbeii sunt calati, obositi, tesiti, demoralizati, fara chef de viata, plictisiti!

  Nimeni nu s.a gandit sa lansam in cursul saptamanii cand era frumos si bine.

  Stai, romane, mult si bine asa fara sa iei atitudine si vei ramane o simpla piesa de joc pentru altii toata viata ta!

 9. descrierea etapei si preaslavirea Bucurestiului mi se pare foarte subiectiva majoritatea porumbeilor angajati nu au zburat pe aceasta ruta pe cand pentru capitala care da “ora exacta” aceasta ruta e zburata de multi ani ..in fine Felicitari castigatorului!!! si ..celui ce a scris recomand mai putin zel mai mult obiectivism

 10. Domnule administrator al siteului aveti un comportament partinitor am adaugat un comment in care am felicitat castigatorul dar nu am apreciat execesul de zel al autorului si subiectivismul acestuia dar vad ca nu a fost publicat ….!!!

 11. Nu sunt la calculator 24/24 sa va dau drumu la comentarii instant cum le postati.

  Si da, unele le si sterg atunci cand se sare calul.

 12. Nu ti se pare normal sa fie asa, Daniel f? Sau vrei sa tina cu ursu )))

  Sau vrei sa le planga de mila si sa le bandajeze ranilor perdantilor.

  Stii foarte bine razboiul mediatic pe care in duce Constanta an de an cu Bucurestiul pentru a zbura impreuna tragandu.ne ca plapuma pentru voi.

  Da, stiu, nu va avantajeaza deloc vantul pe zona aceea, de aceea sau montat doar 2000 de eoliene pt a obtine energie electrica din curentii de aer care bat tot timpul inspre voi.

  Cele primele 10 locuri pe lansare si cei peste 40 de porumbei sositi in prima 100 pr lansare din 4381 porumbei si la peste 1000 + km, face sa va mai aduca putin cu picioarele pe pamant si sa ganditi putin mai rational si mai fireste in acest sport, nu doar ura necontrolata si continua.

 13. Felicitari castigatorului!
  In privita organizarii acestui concurs am a reprosa organizatorului (Braila) urmatoarele chestiuni ce au dus dupa umila mea parere la dezastru in privinta sosirilor (in 4 zile nici 30% sositi):
  1- imarcarea miercuri lansarea vineri (pt maraton ar trebui interzis)
  2- masinile au stat doar 0 ora pe locul lansarii dupa parcurcerea a 1400 km cu pauze de odihna si adapare foarte scurte.
  In concluzie “multumesc” organizatorilor pt pierderea porumbeilor cu palmares maraton, as maraton si ca am timp mai mult pt famile.
  Este un moment in care ma gandesc serios sa renunt la a mai zbura porumbeii.
  Toate cele bune!

 14. Mi-ar fi placut sa se discute despre cum se zboara porumbeii la aceasta categorie, cum se pregatesc, cum se formeaza, etc. Mi-ar fi placut…

 15. Bucurestiul a gresit la primele 2 maratoane.
  Lohy e organizat de Braila.
  Eu personal am sustinut lansarea miercuri , nu vineri la doar o ora de stat in teren.
  Miercuri avem lansare de la Smila …..

 16. Emil daca curentii bat in Constanta asta nu inseamna ca bat pe tot traseul si favorizeaza Constanta asa cum incerci sa insinuezi ,cat despre ura pe care tu o invoci e probabil a ta ….
  Ps : nu sunt din Constanta !!!

 17. Dragi colegi din provincie, sint un aparator al porumbeilor, chiar cred ca ei sint mai importanti decat norme, clasari sau alte “isprave”, dar sint de parere ca nici cei care au luat deciziile nu si au dorit sa si bata joc de porumbei.Si ei aveau porumbei in acele masini.Aaaa, daca au facut-o din prostie este scuzabil, noi i am ales si pus in frunte.

 18. Cat despre cursa in sine, cred ca porumbeii au fost impinsi spre nord, spre Polonia, pentru ca spre sud ar fi castigat CT, BR.Parerea mea.

 19. Eu îi zbor la văduve, contrar a ce spun unii ca la maraton vin cei la natural mai bine . Care rezistă asa bine , care nu…..

 20. @16. Vaduvie, toata lumea vaduvie dar nu aia clasica ci ceva combinat. Vaduvie cu alta femele, cu 2 masculi, cu pui aruncati sub ea, caduvie cu crescatorul, cu sotia, cu vecinul….cu amanta.

  Se face o vaduvie plina de aetificii. Aici tine de nr de porumbei, calitatea lor si cum ii simti tu.

  Sa joci natural in conditiile in care 3 zile stau pe masina, 3 in zbor…. cred ca abandoneaza si mama lui de pui, oua…..

  La vaduvie, sa tii o femela vaduva vreo 4 saptamani, singura, intr.un compartiment ai sa nu vada alti porumbei, cred ca s.ar imperechea si cu un vrabioi cand o scoti de la singuratate.

 21. 3 pe masina, 3 in zbor plus inca vreo 3 amanarea datei de imbarcare stabilite initial. Nu mai zic ca iti trebuie mult mai mult timp la natural decat la vaduvie… noteaza toata ziua pozitii de oua, stai sa ii eliberezi pe rand ca unii sunt pe oua, sa stai sa ii hranesti de 3-4 ori pe zi ca nu coboara de pe oua si daca le dai mai mult unii mananca ce e bun si restul mai gasesc doar resturi cand se dau jos de pe oua… etc. Nu mai zic de balegile imense din cotet. Sau chef de zbor cum are romanul chef de munca.

 22. Pai, vezi?

  Eu vad pozitia pe natural doar la o singura etapa de maraton, de ex nationalul care este singura etapa pusa la 3 saptamani si, porumbeii fiind plictisiti de vaduvie, ii poti motiva mai usor cu un ou, pui.

  Cum spune Asmarandei: porumbeii batrani de maraton sunt plictisiti si spun: ce ma tot grabesc atata ca tot acolo gasesc casa lui Asmarandei, nu o muta nimeni de 4 ani.

  Deci, trebuie sa punem accent pe artificii. Sunt crescatori care schimba cosurile de imbarcare cand ii ia de acasa sau altii care trimit persoane straine sa.i prinda in voliera si sa.i imbarce pt a trezi in porumbel o suspiciune si o dorinta de a ajunge mai repede acasa. Ca daca te duci numai tu cu aceleasi haine, acelasi cos, aceiasi masina….iar zice porumbelul…. of…sa.mi bag… iar etapa si monotonia.

 23. Ca sa-i mai treaca un pic din suparare domnului care a postat primul comentariu il informez ca maratonul Frankfurt 2018, organizat de judetul Alba este aprope un dezastru. Adevarat, primii porumbei sositi au viteze de 1480 m/min, numai ca porumbeii sositi sint cu precadere din judetele riverane granitei:
  Satu Mare, Bihor, Arad, Timis ,Caras Severin. Judetele centrale si de est: Cluj, Alba, Hunedoara, Bistrita, Suceava , Iasi etc. au sosiri de sub 100 porumbei motiv pentru care neutalizarea concursului s-a aminat din 09.07.2018 in 11.07.2018. De ce s-au intimplat aceste lucruri? Din proasta organizare si dezinters. Se stia ca la data lasarii in vestul Europei si in vestul Romaniei vor fi fenomene meteo extreme. Am incercat sa conving presedintele asociatiei sa se amine imbarcarea porumbeilor pentru aceasta saptamina .Raspunsul a fost sec ” nu vrea federatia”.
  Cum s-ar putea evita asemenea probleme?
  1. Sa se stabileasca clar durata transportului, timpul de asteptare pina la lansare, sa fie respectate si in functie de aceasta sa fie aleasa data imbarcarii.
  2. Toate concursurile sa fie organizate de federatie.
  3. In cadrul federatiei sa fie un compartiment care impreuna cu Institulul National de Meteorologie sa analizeze, pentru fiecare concurs, cum va fi vremea pe traseu si in caz de vreme nefavorabila imbarcarea sa fie aminata pentru o data cind concursul se poate desfasura in bune conditii. (Sa nu spuna ca nu au bani sa plateasca la IMN)

 24. Eu zic sa-i ducem si la consiliere psihologica si workshop-uri motivationale, ca poate ii pacalim cumva sa rupa baraca. Ma oameni buni, astia care ajung primi, pe unde dracu’ vin ? Pe sub apa, pe sub pamant, zboara in vid, ce dracu’ fac ?? Hai sa fim realisti, sunt 100 de porumbei top, care la momentul ala sunt super in forma, super sanatosi, din super familii.Restul pluton tata, ca asa e in tenis. Si astia 100 daca la al doilea nu i-ai prins iar super in forma, super super sanatosi, adios baby si cu astia. Toti am vrea porumbei pe primul loc, dar cati sa incapa si acolo ??? E ca la bac, ca tot a fost sezonul: 100 de 10, 200 de 8-9, 400 de 6-7, si restul paznici, zugravi, salahori (fara nici un fel de ofensa catre aceste meserii, omul care munceste traieste). Asa e si la noi. Aia primi au plecat tot din acelasi loc, tot din aceeasi masina. De ce n-au zburat toti ca primul ??? Se plang astia care baga bani in curu lor si stau cu antrenamente, mancare, recuperatori, pasari cu origini bune ??? Nu se plang, ca astia oricum au 75% acasa in 3 zile de la eliberare. Se plange nea Ion ( unu oarecare, din Romania) ca dupa ce ca i-au venit tarziu, i-au mai venit si putini :)) :))) :)), da nu zice ca le da doar grau, le schimba apa la trei zile, curatenie la 2 ani si tot asa. Asa e sporul columbofil, 100 top restul pluton. Iau 200 de cluburi la rand si va garantez ca in toate clasamentele gasesti aceeasi 5-6-7 oameni in fata care fac 50 din clasament si restu’ de 50 % alta 40 de nume. An de an o tot dam pe catastrofa, ba ca una pe an, ba ca 2 pe an. Da-le dreaq, chiar sunt in fiecare an asa, de “200” de ani incoace ???? Mai greu de crezut…… Hai sa ne rezumam la “vine mha si al meu”, ca pana la urma acolo e bucuria, cand l-ai vazut in cotet (vorbesc de astia care concuram sa facem numeric, fara nicio pretentie pentru fraza de mai sus). Sa nu ma certati acuma, ca doar mi-am exprimat si eu parerea :) :) :). Poate nu e ca mine, dar asa cred eu. Hai vant in pene, dar din fatza la voi.:D :D.

 25. Nu sti ce vorbesti sunt crescatori care au avut porumbei mai repede veniti la 1300 km de cat la 850 km dar asa sunt destepti pe net

 26. Domnilor,in toata tara a fost catastrofa,la majoritatea etapelor de maraton.In judetul Prahova nu cred ca sunt 20 de porumbei sositi de la etapa NACHOD ((Polonia) aproximativ 900 km.Este a patra zi de concurs.Despre ce vorbim ?De specificat,s-au imbarcat la PLOPENI vreo 600 de porumbei.

 27. Pentru mielu … ai o perere interesanta.

  Tu spui ca primii porumbei au venit tot pe acolo, tot prin aer, tot prin aceleasi conditii, zborul a fost la fel si pentru locul 1 pe lansare si pentru cel care vine acasa peste 2 saptamani. Si tragi concluzia ca primii sunt buni si in forma iar restul nu sunt la fel de buni si nici in forma.

  Dar la Bucuresti de data asta … printre cei care nu sunt veniti acasa inca, se afla destui porumbei cu etape de varf, norme frumoase, expozitii si cupe pe club, pe judet, pe provincie.

  Sunt ei porumbei slabi ? Sunt in forma execrabila ?Cum explici concursurile in care 10-15 porumbei cunoscuti la nivel de oras/judet niciunul nu ajunge acasa ?
  Mai sta teoria ta in picioare ?

  Mielu sa ne imaginam impreuna:
  cum ar fi un concurs de sprint 100m la start cu Usain Bolt, Michael Johnson, Asafa Powell (cei mai buni din istorie poate) plus altii … anonimi. Se da startul si in timpul alergarii apar surprizele: ploua cu piatra, ceata densa, tunuri de foc si flacari, iese fum, vantul bate cu putere, pe jos balti, miroase a hoit, zgura e umeda si din loc in loc bolovani.
  Oare Bolt isi va suci o glezna ? va alerga in ceata pe alt culoar ? va aluneca, se va rostogoli si la alerga din nou ? Oare va iesi primul asa cum il stim ? Ce zici ?

  In orice tip de concurs sunt anumite conditii de desfasurare.
  Cum ar fi un meci de snooker afara in ninsoare ?
  Cum ar fi un concurs de dans pe o partie de ski ?
  Cum ar fi un meci de fotbal nu pe iarba ci pe nisip ? Mai da goluri Ronaldo ? mai dribleaza Messi ?

  Concursurile cu porumbei trebuie sa aiba lansari pe timp frumos si pe traseu timpul probabil frumos. Altfel devine un hazard cum am descris si rezultatele sunt nerelevante, atipice si nerepetabile.

  Tu ce parere ai ?

 28. Nu vreau să învinovăţesc pe nimeni,dar,lucrurile au luat-o greşit.Vreau să văd reacţia columbofililor din Prahova dupa aceaste etape de maraton.Sunt curios cu ce porumbei se vor desfasura celelalte etape de maraton LODZ si BERLIN ?De fapt nu stiu câţi porumbei au mai rămas pentru etapele de viteză şi demifond .S-au “îngropat” o gramadă de porumbei de valoare. Ceva nu este în regulă !Oameni buni ,ne batem joc de munca noastră.

 29. BRAVOOOO , TEO @ 30 !

  Bine gandit!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Cacialmaua este pentru cei care toata viata au jucat la cacialma, inclusiv cu viata lor.

  Concursul real este pentru cei care muncesc din plin zi de zi , 365 zile pe an!

 30. @Teo:
  Sa plecam de la unu din exemplele tale :
  Snooker afara in ninsoare. Cine va castiga turneul ??
  Evident ca ala care e mai rezistent la frig, care se concentreaza mai bine chiar daca e frig. Dar de jucat tot in ninsoare joaca si unu si altul.

  Total de acord cu tine ca lansarile trebuie facute in anumite conditii.
  Dar daca acum bate soarele si in 300 de km vine o ploaie din senin, ce mai faci ?? Dai vina pe ala ca n-a stiu ca vine ploaie din senin ?? Mi-e greu sa cred. Columbofilia este un sport gestionat de hazard din toate punctele de vedere: imperecheri, zbor, etc etc. Si asta pentru ca sunt foarte multe variabile necontrolabile.
  In orice crescatorie gasesti unu, doua locuri de unu, indeferent ce unu e si in rest locuri sub unu.

 31. Mielu’ faza e că în teren ” Nea Ion ” are mai multi acasa decât cei ce joacă după manual . După etapa asta a crescut vânzarea la antidepresive! S au pierdut loturi întregi în goana după As Maraton .

 32. Dupa logica lui Mielu #33, Jocurile Olimpice de Iarna se pot tine si vara , la plus 40 grade celsiu , desi ele se numesc Jocurile Olimpice de Iarna, adica minus 10 grade, zapada, gheata ))))

  S-au tot dupa logica lui Mielu #33, Campionatul Mondial de Fotbal se poate tine si in Delta Dunarii, prin mastini si balti )))

 33. Domnule Mielu desi vi se explica, vi se aduc argumente tot nu vreti sa intelegeti. Colegii de mai sus nu se pling de modul cum le-au clasat porumbeii ci de ceva mult mai grav si anume nu li s-au intors porumbeii acasa . V-a explicat si Teo va mai explic si eu. Daca se joaca pe gheata hocheiul se numeste “hochei pe gheata” dac se joaca pe iarba se numeste “hochei pe iarba”. Desi sint hochei amindoua sint sporturi diferite, practicate de jucatori antrenati specific pentru ficare sport.
  Te si contrazici. In prima parte spui ca se poate zbura in orice conditii dupa care spui ca esti total de acord ca lansarile sa se faca in anumite conditii.
  Sintem in anul 2018 si zborul nu mai trebuie sa fie un hazard (din punct de vedere meteo). O ploaie venita din senin poate influenta clasamentul dar nu va face ca porumbeii sa nu mai ajunga acasa, in masa.
  Nici in ceea ce priveste clasarea nu aveti dreptate. Porumbeii nu parcurg in comun decit o mica parte a traseului. Daca imi demonsatrati ca porumbeii din Botosani si porumbeii din Caras Severin au prcurs acelasi traseu, venind de la Frankfurt, in conditii meteo identice eu ma las de golumbarit.

 34. @ Petrica: Bun, in regula, nu inteleg. Atunci explica-mi, te rog, cum reuseste unu sa zboare cu 1400 m/min si celalalt cu 800 m/min ?? Ce face diferenta ??

  Si legat de contrazicerea mea, te inseli. Am zis ca sunt de acord ca lansarile sa se faca in anumite conditii, pentru ca e logic ca nu-i normal sa le dai drumu cand afara ploua garla. La asta ma refeream.

 35. Pentru Mielu, totu.i o cursa de supravietuire si nu un concurs.

  Pai…concursul are reguli, Mielule!

  Orice competitie este intrerupta sau nu incepe daca nu indeplineste normele standard impuse de un forum superior.

  Tu inca te afli in perioada de acum 2000 de ani, pe vremea romanilor, in cursele cu gladiatori, cand totul era o cursa de supravietuire )))

 36. Intr-o competiție, fie ca e vorba de ciclism, tenis, columbofilie sau ce mai vreți, vor castiga de regula cei mai buni, choar daca uneori conditiile sunt dure( ploaie, ceață sau alte bazaconii).
  Asta vrea mielu sa spuna. Ca cei mai buni vor castiga, indiferent de condițiile de zbor. Dar aici cred ca e vorba nu de cine castiga ci de cat de mari sunt pierderile.
  Se stie ca fondul si maratonul ucid. Chiar zboruri bine organizate, pe vreme buna, se pot lasa cu pierderi mari. Cu atat mai mult cand organizarea e vai de ea , cand porumbeii sunt lansati pe vreme peoasta, cand se fac lucrurile de mântuială, pierderile la maraton si chiar la fond pot fi dezastruoase.
  Stiti de cine mi-e cel mai teama? De cei care spun” lasa bă, daca e bun, vine”! Acesti acefali sunt in stare sa elibereze porumbeii pe grindina, dupa ce i-au transportat înghesuiți 100 pe mp, nemancati si nebauți, stati la vama 7 zile, dupa care sa arate cu degetul la cei 2-3 amărîți de porumbei care au sosit acasă si sa zica: “uite bă, ăștia cum au venit?!?”

 37. Domnul Ilie #39 a concluzionat cel mai corect. Ar trebui ca porumbeii să fie transportați în condiții cât mai bune, hrană bună și apă la timp. De preferat să se ajungă la locul de lansare în timpul nopții, pentru ca dimineața să fie eliberați cât mai devreme.

 38. @Ilie: ma bucur ca ai inteles ideea, inseamna ca mesajul nu a fost transmis gresit.

  Afirmatia colegului nostru Jianu Dănuț Mihai poarta cel mai mult adevar : s-au pierdut loturi întregi în goana după As Maraton. 70 % din crescatori angajeaza 40 chiar daca stiu ca 5 sunt top si ii si stiu, angajeaza 10 care stiu ca nu au facut nimic tot anul dar spera ca vine maratonul cu mantuirea,angajeaza 3-4 doar ca sa zica ca am bagat si eu la 1000.

 39. Pai la maratonul de la Lohy au intrat porumbeii la bucuresti iar la calugareni ploua,fulgera si tuna de mama focului, domnilor. Egalitate de sanse

 40. La un concurs de Barcelona s-au tinut porumbeii 5 zile in masini pana a fost vremea buna la noi in special la organizatorul Braila se lanseaza dupa cum vor

 41. Asa ii in Romania,indiferent de conditiile de lansare se vor gasi nemultumiti,mai ales la etape nationale si seminationale,un exemplu bun ii etapa de Frankfurt de anul acesta care a fost castigata de un cresctor din judetul SM iar unii cred ca a castigato din cauza lansari la ora 7:40,toata Moldova injura vestul ca au lansat intentionat ca sa nu castige ei,daca locul 1 era +1000 km si mai ales in moldova toata lumea tacea,anul trecut la etapa de Frankfurt sa lansat la 8:30,primele locuri au fost la +1000 de km si nimeni nu a comentat nimic.Comenteaza

Emailul tau nu va fi public. Campuri obligatorii: nume, email, comentariu. *