Salut! Voi reveni cu un topic, despre care cu siguranta s-a mai vorbit si anume atacul rapitoarelor.

Nimic neobisnuit, fac parte din latul trofic avand un rol foarte importanta in natura, insa totul se schimba la un moment dat.

In mod normal, o pereche de uli (Accipiter Gentilis) sau o pereche de soimi au un anumit teritoriu, o raza de actiune pe care vaneaza, bineinteles modul acestora fiind diferit, dupa cum stim soimul rateaza foarte greu o prada.

Cu toate astea toate datele problemei se schimba in momentul cand numarul de pasari care ataca este in grup format din mai multi indivizi, si anume 4. Acest lucru nu face decat sa infirme regulile naturii, si mai ales sa bulverseze toate teoriile de pana acum in legatura cu aceste pasari de prada.

Se vehiculeaza ca anumite organizatii cresc pasari de prada care anual sunt eliberate, aceste fiind crescute de catre om automat isi pierd din instinctele materne, nu mai au acel instinct de a domina un teritoriu, isi pierd frica fata de om… si probababil ajung sa vaneze impreuna.

Negasind alta explicatie, acesta este si singura explicatie pe care mi-o aduc in momentul cand eliberand in una din zile porumbeii, acestia in decursul a 10 minute au fost atacati de 4 pasari de prada, impresionant fiind faptul ca acestia au atacat in grup. Au atacat stolul 4 ulii, fiecare alegandu-si o victima – facand o gluma in haz de necaz, pot sa ma simt fericit deoarece doar 3 au reusit sa prinda un porumbel.

Acest lucru m-a uimit, deoarece din ce am citit si m-am documentat ele sunt rapitoare cu un instinct puternic de dominare, o perechea vaneaza pe o anumita raza, dar nu 4 deodata….chiar as fi curios si in acelasi timp interesat daca exista cieneva de specialitate sa explice acest comportament.

Daca cineva gaseste explicatii ma poate lamuri si pe mine? … pana atunci nu pot decat sa incerc sa gasesc alte explicatii si mai concludente si sa constat ca in lantul trofic se produc si cu sigurnata s-au produs numai schimbari negative.

Il Fenomeno